reiki si cristaloterapia
-
0 0Nu demult am aflat cateva lucruri despre reiki si cristale...Parerea mea este ca e ceva extraordinar ce poate face reiki, dar si aceste pietre semipretioase, consider ca, desi unii cred ca nu are legatura cu Dumnezeu, ci ca e cumva impotriva Lui, este ceva benefic si vine cumva in completarea credintei. As vrea sa stiu si parerea voastra despre reiki si daca imi puteti oferi mai multe informatii.
-
Mariuca,
Reiki is a Japanese technique for stress reduction and relaxation that also promotes healing. It is administered by "laying on hands" and is based on the idea that an unseen "life force energy" flows through us and is what causes us to be alive. If one's "life force energy" is low, then we are more likely to get sick or feel stress, and if it is high, we are more capable of being happy and healthy.
The word Reiki is made of two Japanese words - Rei which means "God's Wisdom or the Higher Power" and Ki which is "life force energy". So Reiki is actually "spiritually guided life force energy."
A treatment feels like a wonderful glowing radiance that flows through and around you. Reiki treats the whole person including body, emotions, mind and spirit creating many beneficial effects that include relaxation and feelings of peace, security and wellbeing. Many have reported miraculous results.
Reiki is a simple, natural and safe method of spiritual healing and self-improvement that everyone can use. It has been effective in helping virtually every known illness and malady and always creates a beneficial effect. It also works in conjunction with all other medical or therapeutic techniques to relieve side effects and promote recovery.
An amazingly simple technique to learn, the ability to use Reiki is not taught in the usual sense, but is transferred to the student during a Reiki class. This ability is passed on during an "attunement" given by a Reiki master and allows the student to tap into an unlimited supply of "life force energy" to improve one's health and enhance the quality of life.
Its use is not dependent on one's intellectual capacity or spiritual development and therefore is available to everyone. It has been successfully taught to thousands of people of all ages and backgrounds.
While Reiki is spiritual in nature, it is not a religion. It has no dogma, and there is nothing you must believe in order to learn and use Reiki. In fact, Reiki is not dependent on belief at all and will work whether you believe in it or not. Because Reiki comes from God, many people find that using Reiki puts them more in touch with the experience of their religion rather than having only an intellectual concept of it.
While Reiki is not a religion, it is still important to live and act in a way that promotes harmony with others. Dr. Mikao Usui, the founder of the Reiki system of natural healing, recommended that one practice certain simple ethical ideals to promote peace and harmony, which are nearly universal across all cultures.
In Romania echivalentul ar fi tratarea prin bioenergie. Sint foarte multi oameni care practica si trateaza prin aceasta metoda.
Cristalele pot fi un ajutor minunat in tratarea cu bioenergie. Incearca sa contactezi pe cineva local care practica pentru a avea mai multe raspunsuri. -
Buna seara mariuca,
Daca te intereseaza valoarea si modul de lucru cu cristalele te-ar ajuta mult o carte scrisa de un expert in domeniu; CRISTALUL, ACEASTA FIINTA VIE,de DaEl Walker care se gaseste relativ usor si la noi.
Legat de ideea promovata de tine a valentei pozitive a cristaloterapiei, da, intradevar ea poate fi in concordanta cu puterea divina, dar nu neaparat.
Cat priveste tehnica REIKI e bine de dobandit pentru ca ea poate fi un ajutor gratuit si la purtator pentru diferite probleme de sanatate acute sau cronice. -
Mariuca, pot sa-ti dau citeva titluri ale unor carti pe care le-am citit si cred ca ti-ar fi folositoare:
1-Masajul fara contact de Djuna Davitasvili
2-Medicina Chakrelor de Dr. Janine Fontaine
3- Synapse parapsihologice in bioenergie de Rodica Mitrea-Tudor
4-Cartea energiilor (Ghid de armonizare a energiilor) de William Collinge
5- Micromasajul la indemina oricui de Dr. Sabin Ivan
Sper sa le gasesti si sa te folosesti de informatia pe care ti le vor oferi. -
va multumesc..eu defapt voiam sa aflu parerea voastra despre reiki, daca este cineva care practica asa ceva, daca are cunostinte in domeniul asta si cum se simt....Eu cunosc o persoana care practica si care chiar ma ajuta de fiecare data cand am nevoie, ba chiar mi-a dat si o carte despre asta...mi-am luat "pietre" si imi place f mult ideea asta de reiki si cristaloterapie. Voiam sa ma apuc de asa ceva, de aceea voiam sa aflu si parerea altor persoane...
-
Draga mea, eu practic reiki de un de zile, am deja gradul de maestru, sunt foarte multumita de modul in care m-am schimbat eu si implicit viata mea de cand am inceput sa studiez aceasta arta, am inceput sa inteleg ceea ce mi se intampla si, mai ales, de ce mi se intampla... Spune-mi ce ti-ai dori sa afli mai exact iar eu, atat cat pot, iti voi raspunde.
Cu bine! -
La inceput nu mi-a sunat pra bine acest "reiki", dar cand am vazut ce este cu adevarat, a inceput sa imi placa. Stiu ca eu nu ma pot ajuta nicicum daca nu sunt initiata in reiki, asa-i? As vrea sa fac aceste "cursuri"...dar nu stiu exact cat costa...am auzit mai multe variante...
Tu faci si radiestezie? Si asta mi se pare super!
E greu sa le practici? -
Radiestezie nu fac, stiu prea putine despre... Pentru inceput poti citi despre reiki, apoi, cand primesti initierea incepi sa lucrezi asupra ta, la primul grad.Am evitat chiar sa fac spectacol cu ceea ce pot face eu.... stiu ca nu am nici un merit daca prin mine cineva este ajutat si prefer sa raman in anonimat... Nu am asteptat niciodata recunostinta sau bani din partea cuiva, nu traiesc din asta, desi unii o fac... Am ales sa practic reiki pentru mine iar acum ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat sa pot face asta!
Pupici -
Nu am facut niciodata rau mie sau altcuiva prin reiki! Dumnezeu nu ar permite asta! Trebuie doar sa iti doresti sa faci bine si sa ai grija sa nu intervii in cazuri de boli karmice: diabet, faze terminale de cancer, epilepsie. Dar asta vei afla cu siguranta din carti si, mai ales, de la maestru care te va initia, in sensul ca el iti va explica cum se face efectiv un tratament, cum te protejezi... Nu e greu si, NU AI DE CE SA TE TEMI!
Sa ai grija de tine, pupici! -
D-na Victoria Mocanu Gheorghita, maestru Reiki Usui, revine in Bucuresti spre sfarsitul lunii octombrie.
Program:
20-21.10.07 Curs de Reiki Usui - gr.3 (ora 9)
20-21.10.07 Curs de Reiki Usui - gr.1 (ora 17)
Persoana de contact: VICTORIA (tel. O740-179765 )
Alte informatii: http://www.victoriakarunareiki.com