Ce conteaza: zodia sau ascendentul ?

•  
    • 65 mesaje
    15 Apr 2006, 19:38
    0 0
    Evelor ce conteaza la compatibilitate: zodia fiecaruia sau ascendentul fiecaruia ?

De ex eu am RAC cu ascendent in LEU iar prietenul meu PESTI cu ascendent in GEMENI ! ce ziceti? merge ?

of am ajuns sa cred in prostii de astea

Va pup
  •  
    • 2060 mesaje
    15 Apr 2006, 23:56
    0 0
    Nu sunt prostii atata vreme cat studiezi mai profund astrologia, si nu pe cea de "ziar" !Conteaza atat zodia cat si ascendentul in compatibilitate dar conteaza decisiv sinastria, adica harta compozita a voastra, unde intra si luminariile adica soarele si luna si intra si cele doua planete responsabile cu erosul adica venus si marte, acestea sunt foarte importante, asa ca te sfatuiesc sa iti faci o sinastrie si sa vezi compatibilitatea! Pot sa-ti spun despre ascendent, ca intr-o harta compozita daca ascendentele sunt in conjunctie sau sextil (pozitionari pozitive!!!) atunci relatia merge bine din punct de vedere fizic si tot ce implica aceasta (si la voi asa este, e un semn de aer cu unul de foc pe ascendent ceea ce e bine) daca insa alte elemente nu contravin!Voi teoretic sunteti compatibili si din pozitionarea soarelui, tu esti rac el peste, doua semne de apa deci ar trebui sa fie bine, mult romantism, intimitate si clar de luna asta fara sa iau in seama ascendentele! Ai grija insa la pestisorul tau ca soarele e pe semn dual si ascendentul la fel, ceea ce aduce cu sine o persoana schimbatoare, uneori superficiala si indecisa, dar cu o minte brici (asta fara sa iau in calcul astrograma lui personala), iar tu fiind rac sentimental, atasat de tot ce te inconjoara si ti-este drag cu ascendent in leu care e semn fix esti mult mai stabila si stii bine ce iti doresti! Pe de alta parte depinde ce varsta aveti, ascendentul isi intra in drepturi depline dupa 30 de ani!
  •  
    • 217 mesaje
    16 Apr 2006, 14:35
    0 0
    Am si eu o intrebare ptr tine aquamarina ca vad ca esti mai in tema...Legat de ascendent,isi intra in drepturi depline adica pierzi caracteristicile zodiei sub care te-ai nascut(eventual se estompeaza)si le capeti pe cele ale ascendentului sau cum?
    Si adica dupa 30 de ani nu mai este atat de relevanta zodia in care esti nascut?

Eu sunt cam paralela dar sunt interesata...ca vad de exemplu varsatori la varsta a doua fara caracteristicile zidiei.

Mersi anticipat
  •  
    • 2060 mesaje
    17 Apr 2006, 11:23
    0 0
    Draga mea zodia natala adica pozitionarea Soarelui intr-o anumita zodie nu se va schimba niciodata, si vor ramane caracteristici din zodia sub care ne-am nascut, insa intervin dupa 25, 30 de ani unele modoficari!In primul rand Ascendentul este semnul zodiacal care rasare la orizont, in partea de est a cerului, in locul si la ora nasterii...reflecta cu acuratete trasaturile noastre fizice si temperamentale, felul in care ne vad ceilalti.
    De multe ori, semnul solar se dezvaluie mai greu, iar Ascendentul este cel care ne furnizeaza prima impresie despre o persoana. Tot in functie de el, anumiti indivizi ne inspira o reactie instinctiva de atractie sau de respingere. Putem spune ca ascendentul estompeaza intrucatva nota data de soarele natal dar in sensul ca se completeaza cu zodia, devii din punct de vedere astrologic mult mai complex....astfel de multe ori ne comportam ca si semnul aflat pe ascendent...de exemplu daca eu sunt varsatoare si am ascendent in rac...pot fi foarte sentimentala, atasata de familie si cu nostalgii ale trecutului aspecte care nu caracterizeaza cu prioritate varsatorul, (e doar un exemplu nu e zodia mea...eu sunt scorpion !)acestea insa se resimt dupa 30 de ani cum am mai spus unoeri chiar mai devreme, depinde de harta astrologica care are o foarte mare importanta, trebuie luate in calcul toate planetele, asteroizii, si stelele fixe care faceau aspecte la momentul nasterii unui om pentru a crea cu adevarat un portret astrologic! Soarele si ascendentul pot da niste indicatii foarte necesare si importante unui portret astrologic dar nu e totul! E o stiinta complexa si fascinanta astrologia, studiata asa cum trebuie iti dezvaluie lucruri uimitoare!sper ca te-am lamurit !
  •  
    • 217 mesaje
    17 Apr 2006, 19:08
    0 0
    Multumesc pentru raspuns...uite chestia cu prima impresie data de ascendent n-o stiam,dar e cumva adevarat...
  •  
    • 14 mesaje
    19 Apr 2006, 13:40
    0 0
    Pentru aquamarina
    Vad ca esti in tema cu chestiile astea.
    Eu sunt varsatoare (23.01.1971 ora 23 si ceva nu stiu exact) iar sotul meu balanta (17.10.1968 ora nu stiu) care este ascendentul. Poti sa-mi spui cumva.
    Multumesc mult de tot.
  •  
    • 2060 mesaje
    19 Apr 2006, 13:45
    0 0
    Suneti amandoi semne de aer, deci ar trebui sa mearga bine daca ne luam doar dupa pozitionarea soarelui! Daca nu stii ora sotului tau nu pot calcula ascendentul, se fac ceva progresii si efemeride si se poate afla dar nu am softul repsectiv deci nu ii pot calcula ascendentul, iar pentru tine trebuie sa-mi spui exact ora, sau macar cu aproximatie, e ora 23 dar poate ora 23 si 10 minute sau poate fi ora 23 si 45 si atunci se poate schimba radical situatia, deci da-mi ora mai cu aproximatie! de altfel daca dai un search pe google sunt multe site uri unde iti calculeaza si sunt romanesti!
  •  
    • 1280 mesaje
    19 Apr 2006, 14:48
    0 0
    eu sunt Fecioara cu ascendent in Scorpion. Ma simt mai apropiata de descrierea de la Scorpion. Dupa 30 de ani m-am schimbat foarte tare.
  •  
    • 2060 mesaje
    19 Apr 2006, 15:17
    0 0
    Rozz eu cred ca nu e numai ascendentul de vina (depinde de intreaga harta!!!)in cazul fecioarelor e putin mai dificil e o zodie complexa, foarte complexa, care dezvolta inhibitii de tot felul, apoi nemultumirea generala datorata dorintei de perfectiune si multe multe alte aspecte care cu varsta se diminueaza, asta depinde desigur si de harta daca favorizeaza sau amplifica partile mai putin pozitive...deci fecioarele cu cat inainteaza in varsta sunt mai sigure pe ele, mai putin pesimiste, mai increzatoare (neincrederea in propria persoana e o alta meteahna)isi intra Mercur in drepturi (planeta in acre fecioara are domiciliu)si apoi sigur ca daca mai ai pe ascendent un semn fix si puternic cum e scoprionul se schimba unele aspecte dar se poate de exemplu amplifica gelozia, posesivitatea, obsesiile.......e o combinatie interesanta!
  •  
    • 361 mesaje
    19 Apr 2006, 15:42
    0 1
    Eu sunt taur cu ascendent in gemeni si prietenul meu gemeni cu ascendent in leu.Ce imi poti spune?(am mai citit si eu si stiu ca taurul e semn de pamant si gemenii de aer si nu prea se potrivesc dar poate ma lamuresti).Mersi.
  •  
    • 2060 mesaje
    19 Apr 2006, 15:57
    0 0
    E ok atata vreme cat nu il sufoci, sunt prea putine datele ca sa iti spun ceva concret...pot sa-ti spun ca acendentul tau cu soarele lui face o conjunctie ceea ce e foarte bine, acuma faptul ca are ascendent in leu il va face mai putin schimbator (gemenii e semn dual!!!) dar foarte cuceritor si cu succes la domnite si domnisoare asta dupa 30 de ani,daca vei putea sa ii faci fata orgoliului, vanitatii si a a fptului ca el se va considera grozav atunci e bine, tu avand ascendent intr-un semn dual sau mutabil cum sunt gemenii faciliteaza comunicarea intre voi si te ajuta pe tine sa nu mai fii fixata (ca si taurul)te ajuta sa fii mai flexibila...mai multe nu pot sa iti spun pentru ca nu am hartile natale in fata!
  •  
    • 361 mesaje
    19 Apr 2006, 16:49
    0 0
    Multumesc mult pentru raspuns.Eu sunt intr-adevar geloasa si posesiva,dar imi doresc ca relatia asta sa mearga.
    Poate imi spui mai multe dupa ce te mai uiti pe hartiile natale.Multumesc anticipat!
  •  
    • 279 mesaje
    20 Apr 2006, 07:32
    0 0
    Hm.. asta suna ca in cazul meu.. Eu sunt taur cu ascendent balanta, el varsator cu ascendent fecioara... Si mi s-a spus ca taur+varsator= dezastru.. Sa ne "salveze" ascendentele..?
  •  
    • 145 mesaje
    20 Apr 2006, 10:18
    0 0
    Eu nu cred ca va salveaza ascendentele pentru ca balanta e semn de aer si fecioara este semn fix dar nu stiu sa iti zic prea multe.
  •  
    • 145 mesaje
    20 Apr 2006, 10:20
    0 0
    Sau de fapt cred ca face conjunctie zodia lui cu ascendentul tau
  •  
    • 59 mesaje
    20 Apr 2006, 10:22
    0 0
    Aquamarina, imi poti spune si mie ce ascedent am daca sunt nascuta pe 16 martie 1980 ora 8.00 dimineata? astept raspuns,pusici la toate evle si un Paste Fericit!!!
  •  
    • 145 mesaje
    20 Apr 2006, 10:26
    0 0
    Doina cauta pe google ca sunt site-uri unde iti poti calcula singura ascendentul in functie si de locul unde te-ai nascut.Eu cred ca ai ascendent in berbec dar nu pot sa iti zic sigur.
  •  
    • 2060 mesaje
    20 Apr 2006, 11:37
    0 0
    Bianca 24 fecioara nu e semn fix e semn dual sau mutabil, zodile se impart in 2 categorii, in cele 4 elemnte: apa (rac, scorpion, pesti) pamant (taur, fecioara, capricorn), aer (gemeni, balanta, varsator), foc (berbec, leu, sagetator) si in felul in care se raporteaza la viata adica: semne fixe (taur, leu, scorpion, varsator), semne cardinale (berbec, rac, balanta, capricorn), semne mutabile sau duale (gemeni, fecioara, sagetator, pesti). Deci se fac 2 diferinteri!
  •  
    • 2060 mesaje
    20 Apr 2006, 11:47
    0 0
    Nu e nici o conjunctie intre ascendentul tau si soarele lui...e un trigon acolo pe semn de aer! Acuma luand doar asa dupa soarele vostru si ascendete, e inetresanta combinatia, tu esti taur cu asc balanta deci cu desavarsire se poate spune ca esti o venuseana (venus e planeta celor doua semne)adica probabil esti frumoasa, simt estetic foarte puternic, iti place frumosul, se prea poate sa fii talentata in ceea ce priveste arta...esti de semenea foarte senzuala, si iti place sa ai gtija de tine cu mult bun gust in vestimentatie, machiaj, parfumuri etc...El daca ma iau doar dupa soare si asc ar trebui sa fie o pesoana exclusiv mentala (ambele semne sunt puternice dpdv mental)...taurul cu varsatorul in principiu nu prea merge pentru ca taurul e fixat pe cand varsatorul doreste sa exploreze, sa cunoasaca, sa stie...dar dupa cum spuneam la voi e o situatie deosebita deoarece ascendentul tau cu soarele lui e trigon pe semn de aer ceea ce inseamna o comunicare foarte buna la nivel mental, iar mai apoi ascendentul lui e in trigon cu soarele tau pe semn de pamant ceea ce inseamna ca intelgeti foarte bine dorintele unul altuia, trigonul e un aspect pozitiv....asa ca va doresc numai de bine!
  •  
    • 2060 mesaje
    20 Apr 2006, 11:54
    0 0
    Doina esti peste cu ascendent in taur! ai o astrograma foarte interesanta! poate odata cand am timp am sa ma ocup putin de ea!