biblia??
-
0 0http://www.gebeleizis.org/biblia.htm
am ramas muta.
o rog pe no_ua sa arunce o privire.
si o pup. -
carrie sincer nu obisnuiesc sa citesc asa ceva.mi-am aruncat o privire dar totul este scos din context.
biblia este cartea sfanta a crestinismului si daca ajung sa ma indoiesc vreodata de autenticitatea ei(nu ma refer la traduceri ci la oroginal) inseamna ca ma indoiesc ca exista Dumnezeu.am vazut si am auzit prea multe cazuri iesite din comun, in care numai o forta aparte putea face lumina,vindeca,etc.
nu tot ceea ce este pe net trebuie citit si luat ca exemplu caci sunt f multe site-uri care emana energie negativa.conteaza f mult modul de exprimare al cuiva si cuvantul folosit.nu degeaba se spune ..inainte a fost Cuvantul ...
eu cred ca noi traim apocalipsa si lupta dintre bine si rau se duce in fiecare dintre noi.problema este ..incotro mergi tu..(eu,el,ea..) -
no_ua , ai dreptate.
pana la urma la asta se reduce, traim in vremea Apocalipsei si important e drumul fiecaruia.
dar nu ma pot abtine sa nu ma intreb. este oare un pacat?
chiar trebuie sa cred orbeste in totul?
ah, de ce e biblia carte sfanta? a aruncta-o Dumnezeu din rai pe pamant? ca asa imi zicea bunica cand eram mica. eu, cel putin, am vazut de mai multa vreme "aiureli" in vechiul testament.
si nu ma pot abtine sa nu ma intreb. -
biblia contine de fapt mai multe carti.din ce am citit eu se pare ca ortodoxii copti din egipt citesc inainte de toate cartea lui Enoh.
sa nu uitam ca Noul Testament contine evenimente care s-au infaptuit atunci,viata lui Iisus.
eu nu sunt pe ,principiul crede si nu cerceta dar recunosc cu mare sinceritate ca acest principiu nu este aplicabil la toata lumea.
de ce?pentru ca unii sunt mai influentabili,pentru ca unii sunt mai putin informati,etc si ceea ce acum 10 ani imi era nefast acum imi poate fi necesar si folositor.
fiecare lucru la timpul lui...
am citit la un moment dat parerea unor mari scriitori,oameni de stiinta,etc care spuneau despre Biblie ca este cea mai buna carte.
de fapt in ziua de azi noi incercam sa credem in Biblie incercand inainte de toate sa o desfiintam ca apoi sa ajungem la aceeasi concluzie.asta este parerea mea. -
da no_ua, nu de noul testament vorbesc, ci strict de cel vechi. unde sunt multe exemple in care Dumnezeu e razbunator, li se arata oamenilor (contrar la ce se spune ca nimeni viu nu il poate vedea) si multe altele.
oricum, nu imi stirbeste credinta, doar ma intreb.
si vorbesc cu tine, ca imi dai mereu stare de liniste interioara cand te citesc. -
carrie, nu trebuie sa credem chiar orbeste. si este adevarat : traim vremurile Apocalipsei. un preot bun a spus ca noi suntem generatia care va apuca prigoana bisericii.
"vor aparea tot felul de prooroci mincinosi " - cate lume din ziua de azi, nu se duce la prea renumitii "preoti" care deschid Cartea Vietii ?! mare greseala, cumplita as putea spune. aceia nu sunt preoti, au fost candva... si nu au voia sa faca asa ceva.
semnele au inceput sa apara. imi pare rau ca nu prea am cu cine sa discut despre asta. a fost odata un topic deschis de stere_irina - daca-mi aduc aminte bine, super interesant si care mi-a deschis ochii. sa-i dea D-zeu sanatate fetei aleia, ca nu auzisem pana atunci de buletinele cu cip-uri care ne vor fi bagate pe gat si ca acele cip-uri care ni le vor implanta , precum si marcarea cu raze laser pe frunte ( care se vor face in viitor oricat de absurd ar parea acum), reprezinta de fapt PECETEA de care vorbeste Biblia.
eu cred ! -
carrie...uneori un om are nevoie de amenintari si duritate ca sa stea cuminte.se spune ca nu ai voie sa iubesti pe nimeni mai mult decat pe DUmnezeu,caci El va deveni f gelos.eu personal nu cred ca Dumnezeu este gelos ..ci ca exista anumite lucruri ascunse care nu puteau fi spuse atunci.
Biblia a fost scrisa cand nivelul de cultura si intelegere al oamenilor era total diferit si era putin cam greu sa inteleaga ce este curentul electric,biocamp,energii,etc