/!
-
0 0/
-
Nu am citit cartea, dar cred in gandirea pozitiva ... ceea ce am realizat in conditii imposibile pentru altii (mi s-a spus de nenumarate ori sau le-am citit fetele ca nu am sanse)s-a datorat increderii mele in mine, in visele mele ...da mi-am imaginat (si continui sa o fac) si am visat ... si am reusit sa duc la indeplinire multe din ceea ce mi-am propus... Pt unii se cheama idealism ... iar pt altii sunt planuri, obiective clare (este foarte important sa le avem) nu este suficient sa iti spui "vreau" ce vrei? scopul? care este dead-line-ul? ...
obiective s.m.a.r.t. Aceste vise noua "idealistilor" ne dau putere, energie, impulsuri sa continuam conform planului noastru ... -
si eu sunt de parere ca gandirea pozitiva atrage rezultate pozitive. nu am reusit sa citesc cartea. de altfel nu-mi permit prea mult sa cumpar orice in afara de strictul necesar, dar ata ete.
in orice caz, ma gandesc ca daca sunt pesimista si pun tot timpul raul in fata, imi fac rau mie insami. adica ma consum pt. niste lucruri inainte ca ele sa aiba loc si fara certitudinea ca vor avea vreodata loc.
asta-i partea nasoala in a fi o fire prea analitica.
si decat sa ma imbolnavesc de nervi, sa cheltui bani pe medicamente, pt. ca pe fond de stress dai in tot felul de belele, am invatat sa privesc/caut partea buna a lucrurilor in aproape orice si sa fiu optimista.
este mult mai sanatos - daca pot spune astfel - sa gandesti pozitiv ! -
Lucrurile stau cam asa"la o problema exista cel putin o solutie", iar in jurul meu vad exemplele pozitive ... (altii din pacate le vad pe cele negative si spun ...nu se poate). Problemele de orice fel sunt provocari ... si mai trebuie sa stii sa te bucuri de realizari, de aici iti vine si puterea ... increderea in tine (nu dau vina pe soarta, noroc ...este meritul meu si gata, am muncit ca sa obtin asta ...)
-
Clar DA!
eu am patzit o de multe ori. de ex: tocmai ma certam cu preietenul meu si i am zis" las' ca o sa l gasesc eu pe brunetzelul meu"
ghici? brunetzelul a aparut.... Bun...brunetzelul a parut la numai 2 zile...am avut o relatzie de 2 ani... marea mea iubire...apoi cand brunetzelul ma a inshelat... i am zis" eu am gasit pe altcineva...dar am zis o din razbunare, suparare..eu nu aveam pe nimeni atunci...ei, si in numai o zi.. am primit un tel de la un tip (actualul meu prieten), cu care sunt si acum de 2 ani. si multe alte chestii pe care atunci cand eram suparata...puterea mintzii mi le a indeplinit! -
Mie imi este asa de frica sa visez si apoi sa pic in gol cand imi dau seama ca nimic nu a iesit cum mi-am dorit!!!Nu stiu cum faceti voi da mie nu-mi iese!Tare mult as vrea sa schimb ceva in mine sa pot fi mai optimista insa nu reusesc decat sa pun tot timpul raul in fata.M-am saturat sa fiu asa dar nu stiu cum sa ma schimb!Ma ajutati?
-
Tot ce ni se intampla numai in puterea vointei si gandului nostru sta.
# Nu te identifica cu gandurile negative. Gandul este energie si aceasta energie are o mare putere, chiar si aceea de a se materializa. Este adevarat ca "de ce ti-e frica, nu scapi!"
# Gandurile de genul: "Am dat gres din nou, nu sunt bun de nimic", schimba-le in: "Am dat gres din nou. Sa nu uit data viitoare. De-abia astept sa mi se mai ofere ocazia sa incerc din nou. Voi fi mai intelept". Astfel, cu fiecare mica sau mare infrangere, adunam invatatura, care ne va intari in ceea ce vom face data viitoare.
# Invata sa spui "nu" atunci cand simti ca trebuie sa te opui. Nu incerca sa faci pe nimeni fericit numai pentru a-ti crea, in ochii celorlalti, o imagine buna. Nu vei putea niciodata sa-i multumesti pe toti cei din jurul tau, si nici pe tine insuti.
# Nu te stabili in greselile trecute. Urmeaza-ti viata, cu intelepciunea dobandita din greselile trecute, traind pe deplin clipa de fata.
# Nu uita niciodata ca "esti ceea ce gandesti", in sensul ca iti modelezi viitorul prin gandurile prezente. Orice gand puternic atrage dupa sine si materializarea sa. -
Si o fabula pe care am primit-o email
ALEGORIA BROSCUTELOR
A fost odata un grup de broscute care vroiau sa se ia la intrecere.
Telul lor era sa ajunga in varful unui turn foarte inalt.
Se adunasera deja multi spectatori, pentru a urmari cursa si a le incuraja pe broscute. Cursa urma sa inceapa. Totusi, dintre spectatori nu credea nici unul ca vreuna dintre broscute va reusi sa ajunga in varful turnului. Tot ce se auzea erau exclamatii de genul: „Oh, ce obositor!!! Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus!” sau: „Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt!”
Broscutele incepura sa abandoneze cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe.
Spectatorii continuau sa strige: „E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus!”
Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau, doar una singura se catara consecvent mai departe. Nu voia cu nici un chip sa abandoneze!
In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura in varful turnului!
Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in varf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!
Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atat de mare si sa ajunga in varful turnului.
Asa a aflat ca..........
BROSCUTA INVINGATOARE ERA SURDA!!!
Morala?
Nu asculta niciodata pe oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!
Gandeste-te mereu la puterea cuvintelor, caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci!
Deci:
FII MEREU OPTIMIST !
Si mai ales fii pur si simplu SURD cand cineva iti spune ca nu-ti poti realiza visurile!
Gandeste-te:
POTI REUSI IN VIATA DACA VREI CU ADEVARA