Incredibil!!!
Înapoi la: Forum » Astrologie
-
17 Aug 2005, 10:290 0Asasinat în biserică
Lider religios, omorât de o româncă
O româncă a fost reţinută pentru uciderea uneia dintre figurile ecumenice reprezentative ale secolului 21. Părintele Roger, fondatorul Comunităţii Ecumenice de la Taizé, din Franţa, a fost atacat în timp ce oficia o slujbă în Biserica Împăcării. Sub privirile a 2.500 de credincioşi, românca s-a ridicat şi l-a înjunghiat în gât de 3 ori pe pastorul protestant. Femeia de 36 de ani a fost imobilizată de mulţime şi apoi arestată. Membrii comunităţii Taize şi credincioşii din întreaga lume sunt în stare de şoc.
Drama din Biserica Reconcilierii s-a produs la ora locală 20.45, 21. 45 ora României. Slujba nu a mai fost terminată, iar liderul religios a fost ucis de o femeie care se ascunsese printre membrii corului. Membrii comunităţii şi cei care veniseră să asiste la slujbă sunt în stare de şoc. Purtătorul de cuvânt al bisericii, fratele Emile, a relatat îndurerat momentele de tragedie. 'Femeia care l-a agresat a reuşit să ajungă în mijlocul corului şi apoi să avanseze spre el, dar nu am văzut-o, eram întorşi cu spatele, am auzit un ţipăt, s-a întors şi fapta era deja comisă. Părintele Rogere a rămas întins, ne-am aplecat asupra lui. Am înţeles că era grav rănit în momentul în care am văzut că sângele începea să curgă.' Intervenţia medicilor a fost de prisos, iar părintele Roger a murit la 15 minute după ce a fost înjunghiat. Românca ucigaşă nu a opus rezistenţă în momentul în care a fost imobilizată şi apoi luată în custodie de către autorităţi.2.500 de tineri se aflau în biserică în momentul crimei. Nu toţi au şi văzut-o însă. Cei aflaţi prea departe de altar au sesizat doar agitaţia, iar unul dintre apropiaţii părintelui a luat cuvântul, pentru a le explica ce se întâmplase. Acesta le-a cerut apoi să rămână în biserică, pentru a-i oferi un ultim omagiu fondatorului comunităţii, iar credincioşii nu au părăsit lăcaşul sfânt şi s-au rugat. Părintele Roger, avea 90 de ani. Originar din Elveţia, pastorul era respectat de liderii religioşi din întreaga lume. În 1940, fratele Roger a înfiinţat comunitatea ecumenică internaţională de la Taize şi a încercat să găsească soluţii pentru rezolvarea diferenţelor dintre creştini, pentru reconciliere şi, de aici, depăşirea unor conflicte pe plan internaţional. A adăpostit evrei în Timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, i-a invitat pe tinerii din toată lumea să promoveze pacea în ţările lor, prin 'pelerinajul încrederii pe Pământ'. Comunitatea de la Taize numără acum 100 de fraţi, protestanţi, dar şi catolici, din peste 25 de ţări. Aceştia au depus jurământ pe viaţă, nu acceptă cadouri sau donaţii. -
17 Aug 2005, 12:56http://www.realitatea.tv/
stirea se numeste:
"Scene tragice in biserica
Lider religios, ucis de o romanca"
Înapoi la: Forum » Astrologie