vis .....cosmar ...!!!!!!!!!

•  
    • 666 mesaje
    5 Mai 2005, 00:08
    0 0
    Nu stiu exact cum sa-l numesc ,dar a fost groaznic....
    Acum este foarte tarziu si imi este teama sa ma culc.
    Am avut un vis in care........ nici macar nu stiu cum sa va descriu ce am simtit............simteam o prezenta malefica ...pur si simplu aveam impresia ca se scurge tot oxigenul din camera in care ma aflam si nu mai puteam respira si spaima pe care o simteam era asa de mare ,incat m-am trezit ..... eram transpirata pe tot corpul si am inceput sa plang cand am realizat ce prin ce trecusem in acel vis.....
    Vreau sa va intreb daca vi s-a intamplat si voua vreodata asa ceva pt. ca nu e prima oara ca visez in felul asta ..
    Are legatura cu starea mea de spirit sau exista o expicatie oculta pentru asa ceva ......!!!!!!!???????
  •  
    • 814 mesaje
    5 Mai 2005, 11:28
    0 0
    Totul vine din-nauntrul tau Marty, visele ne arata lucrurile pe care, din instinctul de autoconservare, nu vrem sa le constientizam. Sunt rare visele care ne prevestesc ceva. Si eu visez mult si uneori ma consum pentru cele visate, cel mai des am visul in care cad, senzatia de gol e puternica si ma trezesc inainte de a ajunge jos. Subconstientul te anunta ca esti pe marginea prapastiei, ca ai ramas fara oxigen, ca raul iti da tarcoale si incearca sa puna stapanire pe tine. Din tot ce am citit pe forum am inteles ca incercarile nefericite ale vietii ti-au pastrat sufletul bun si capabil de sentimente frumoase. Dar rautatea pandeste din umbra, te intrebi uneori cum ar fi sa fii si tu ca ceilalti, rece, insensibila, sa iei si sa nu dai nimic in schimb. Oare asa nu ai fi mai aparata, n-ar putea sa te mai raneasca nimeni si nimic? Eu cand ma rog la Dumnezeu incerc sa nu cer nimic, pentru ca sunt altii care au nevoi mai mari ca mine, dar Il rog sa imi dea puterea sa nu urasc pe nimeni, sa ma lase asa cum sunt. Gandul bun sa fie cu tine...
  •  
    • 1450 mesaje
    6 Mai 2005, 09:34
    0 0
    marty,mie-mi seamna a,, facatura''!
  •  
    • 1928 mesaje
    6 Mai 2005, 10:37
    0 0
    mah, singura data cand am visat ceva urat...erau sobolani care erau in patul meu. si eu ma visam cum dorm cu sobolanii, si mi s-a facut o asa mare scarba de ei, si am vrut sa-i gonesc dar degeaba. pe urma, (eram constienta ca visez), m-am gandit ca daca vreau pot sa visez ca pleaca sobolanii din patul meu, dar n-au pelcat. pe urma am zis ca e mai simplu daca ma trezesc...partea nasoala e ca nu ma puteam trezi. acum am intrat eu in panica, mi-era frica c-o sa raman acolo, in vis, cu sobolanii. brrrrr! pana la urma m-am trezit, si-am rasuflat usurata. ufff.
  •  
    • 257 mesaje
    6 Mai 2005, 11:52
    0 0
    marty, eu am trecut ani de zile prin astfel de stari de panica in somn. au o explicatie (si nu prea...) stiintifica.
    aceste stari ar putea fi cauzate si de stress (cica!)
    mi se mai intampla si acum, dar foarte rar (doar cand dorm singura si cu fata in sus).
    in orice caz, respectiva stare este cumplita, era ca si cum diavolul se afla in aceeasi incapere cu mine, culmea ca il simteam ca fiind de sex feminin, si stiam (in starea mea de semi-constienta) ca daca nu fac un efort sa ma trezesc, mor. si crede-ma ca nu puteam sa misc nici macar limba.
    am urmarit mai demult un documentar pe discovery ref. la aceste stari ale somnului, dar sincer nu-mi mai amintesc clar ce explicatii au dat.
    coincidenta sau nu, eu am aprins 3 nopti la rand o lumanare sfintita si de atunci nu am mai avut astfel de probleme (decat f.f. rar).
  •  
    • 1928 mesaje
    6 Mai 2005, 12:13
    0 0
    penelope, in timp ce dormi, corpul tau e paralizat, asta pentru a te impiedica sa te misti si sa faci chestiile pe care le visezi. nu iesi din starea asta decat la cateva secunde, un minut dupa ce te-ai trezit si esti perfect constient.
  •  
    • 121 mesaje
    6 Mai 2005, 12:25
    0 0
    salut..
    uite sapund si eu la postul asta deoarece am vazut zilele trecute pe Discovery un documentar extraordinar de interesant despre vise.

cu totii visam in fiecare noapte ( inclusiv animalele ) indiferent daca ne aducem aminte sau nu - si se pare ca este un proces de care avem nevoie ( de ce inca nu se stie! )

a fost facut un experiment in care o serie de oameni au fost deprivati de vise ( erau treziti exact inainte de a intra in faza de vise care se numea REN )
    iar dupa cateva zile au inceput sa viseze cu ochii deschisi! ba mai mult in momentul in care au fost lasati sa doarma fara interferente, au recuperat visele pe care nu le-au avut ( faza REN a durat apropare toata durata somnului..

•  
    • 1450 mesaje
    6 Mai 2005, 14:20
    0 0
    andreeo,mama,se numeste R.E.M[de la rotirea haotica a ochilor]care se produce in aceasta faza a somnului.Taman de acolo ,numele formatiei de muzica,tare de tot,R.E.M.
    Marty 69,draga mea,o-i fi io mai superstitioasa,da tie ti se intimpla cam multe faze nasoale ,de cand cu c..rva lui barbatu-tu.Io zic sa te duci si la un popa sa-ti citeasca,ca nu-i bai!Nu-mi sariti in cap!
  •  
    • 121 mesaje
    6 Mai 2005, 14:27
    0 0
    northstar... thanx! my bad! ... mi-am amintit eu eronat numele...

( sau am eu ceva cu renii? )
  •  
    • 1450 mesaje
    6 Mai 2005, 14:40
    0 0
    nu-i bai,daca e renul bun si cu cornul mare!ma bucur ca nu te-ai suparat,esti fata de gasca.
  •  
    • 121 mesaje
    6 Mai 2005, 14:52
    0 0
    nu ma supar mey...
    mai ales ca esti din timisoara si familia mea a fost refugiata in timisoara in razboiul mare ..deci am rude prin zona iar cand eram mititica in vacante acolo mergeam.... ( si-mi placea ceva fantastic... )
  •  
    • 121 mesaje
    6 Mai 2005, 14:53
    0 0
    asa ca stiu ca banatenii sunt mai directi de felul lor( fara sa fie rautaciosi )
  •  
    • 1450 mesaje
    6 Mai 2005, 15:10
    0 0
    pai, si nu-i mai bine....decat sa tot dai ocol la rahat si sa-l mirosi!si acu ,unde te-ai stabilit,ca astia ,,deportatii''erau trimisi in Dobrogea[acu's toti in Constantza]
    te tzuc
  •  
    • 121 mesaje
    6 Mai 2005, 15:19
    0 0
    eu sunt nascuta in Cluj si m-am mutat in Bucuresti de catva anisori... ( deh... banul = ochiul in poienita parca se spune...! )

nici mie nu-mi plac turele circulare..
  •  
    • 1450 mesaje
    6 Mai 2005, 15:32
    0 0
    Da,mey,da sa dai tu CLUJUL pe Bukale,mey,mor,dealul Feleacului,etc,etc,frumos orasul asta,doamne!Ca doar na-i fi Andreea Marin,sau Esca ,sau Raicu sau alta din TV,de-o meritat sacrificiul!sau esti mai dihai!te mai tzuc odata!
  •  
    • 121 mesaje
    6 Mai 2005, 15:38
    0 0
    northstar .. sunt la ardeleni in bucuresti ceva de speriat! putem sa intemeiem un orasel ...
    .. ca si alea din showbiz nu sunt eu ( si nici nu mi-ar place sa fiu! )
    in plus .. sunt aici cu tot cu barbat si-l iubesc de m-asi duce si pe Marte pentru el ce mai ..dragoste mare pe capul meu!
  •  
    • 814 mesaje
    6 Mai 2005, 15:40
    0 0
    Alla, nu-mi spui nimic nou cu neincrederea in propria-mi persoana, dar cu lipsa credintei nu prea se potriveste. Cu ceva timp in urma, cand toti membrii familiei o luasera razna si nu mai eu reuseam sa-i scot la lumina, fosta mea soacra a fost la babe, care bine-nteles i-au spus ca e facut ceva asupra casei noastre dar ca eu sunt mai tare, cu credinta mai multa in Dumnezeu, si de mine se leaga mai greu. Nu vreau sa cred in "facaturi" si imi place sa gandesc ca Dumnezeu e in inima mea si cu mine de cate ori am nevoie.
  •  
    • 257 mesaje
    6 Mai 2005, 17:24
    0 0
    linxy, asta am aflat si eu, dar nu am reusit sa ma lamuresc cu restul. de fapt, cred ca mai nimeni nu prea stie exact cauzele acestor stari, toate sunt "could be"...
    important e ca am scapat de ele, mai ales dupa 2, 3 ani de chinuri in care eram nevoita sa dorm cu lumina aprinsa, cocotata cu fundu' pe perna de frica...
  •  
    • 1070 mesaje
    7 Mai 2005, 03:19
    0 0
    Acum...eu nu o sa mai dorm...
  •  
    • 578 mesaje
    7 Mai 2005, 11:31
    0 0
    hmmm...chestie ciudata visele astea...si cum se zice: ca de obicei in realitate e invers ca in vis...adicatalea daca ai visat ceva rau, e de bine de fapt...si viceversa...tot ce pot sa spun ca eu cand sunt suparata sau ingrijorata, am niste vise...de ma trezesc si mai speriata si mai preocupata...de parca in ziua aia mi se intampla toate relele...si chiar asa si e, la cat mi-s de intoarsa pe dos...trebuie sa-mi regasesc linistea, echilibrul interior, si atunci sa vezi ce bine dorm!!!
    apropos, de cateva nopti iar visez aiurea...si asta pt. ca iar am griji! sper sa-mi revin curand...ca am nevoie sa fiu linistita!
    va pup! aveti grija de voi!