moastele Sf. Ilie Lacatusu

•  
    • 87 mesaje
    30 Aug 2012, 23:53
    5 1

Buna,

De ceva timp,merg impreuna cu un amic la moastele Sf. Ilie Lacatusu din cimitirul Adormirea Maicii Domnului, Giulesti.Pana sa ajung acolo, nu stiam cine este Ilie Lacatusu, apoi am auzit fel de fel de povesti traite de persoanele care merg la el si care spun ca face minuni.
    Sambata,cand am fost ptr prima data,avea ochii inchisi,iar duminica cand am intrat la el si l-am vazut cu ochii deschisi,m-am cam speriat! Am avut emotii...Mi se pare incredibil!
    Ati fost acolo? Ce parere aveti?

•  
    • 685 mesaje
    31 Aug 2012, 13:12
    1 1

merge o prietena de-a mea de cateva saptamani si e impresionata la maxim..
    cel care il pazeste si care i-ar fi ginere, sustine ca l-a vazut ridicandu-se putin..dar mi-e greu sa cred asta..in minuni cred totusi

povesteste-ne mai multe

•  
    • 76 mesaje
    31 Aug 2012, 15:38
    0 0
    As vrea si eu sa merg sambata sau duminica.Pe la ce ora ar trebui sa fiu acolo, banuiesc ca este coada si am inteles ca dupa ora 13 se pot vedea moastele. 
  •  
    • 157 mesaje
    31 Aug 2012, 16:07
    3 1
    Si eu as vrea sa ajung. Daca imi poate spune cineva cand se pot vizita moastele Sfantului, v-as fi recunoascatoare.
  •  
    • 87 mesaje
    31 Aug 2012, 22:11
    1 0
    margueritte said:

merge o prietena de-a mea de cateva saptamani si e impresionata la maxim..
    cel care il pazeste si care i-ar fi ginere, sustine ca l-a vazut ridicandu-se putin..dar mi-e greu sa cred asta..in minuni cred totusi

povesteste-ne mai multe

Sunt 2 persoane care vin acolo sa pazeasca: ginerele si nepotul.Cavoul este deschis joi,sambata si duminica dupa ora 12.Vin oameni de peste tot,si din provincie si cred in aceasta minune!
    Eu am ramas fara cuvinte cand l-am gasit cu ochii deschisi,uitandu-se la mine si cu mainile calde!Nici acum nu-mi pot explica misterul!
    Aveti grija la bunurile voastre ptr ca se fura! Printre credinciosi mai sunt hoti,vrajitoare si oameni demonizati.  

•  
    • 22 mesaje
    2 Sep 2012, 11:35
    0 0
    A mai fost careva acolo,in weekeendul asta?Poate ne mai povestiti si noua cum a fost.
  •  
    • 76 mesaje
    4 Sep 2012, 13:56
    1 2
    Eu voi merge joi.Revin cu impresii.
  •  
    • 76 mesaje
    6 Sep 2012, 17:49
    5 1
    Am revenit cu impresii pentru cele interesate.Am ajuns in jurul orei 11.30 la Cimitirul Adormirea Maicii Domnului, cavoul Sf.Parinte este pe alea principala, pe dreapta, la ora 13 , a venit ginerele sau si a deschis cavoul, dupa 10 minute au inceput sa intre credinciosii.Se intra cate o singura persoana, locul este foarte mic si ingust.La ora 15 a venit si randul meu.
    Nu se percepe nicio taxa, lumea vine cu flori (cine vrea ). Se poate lasa si un acatist.Fiecare persoana se roaga la ceea ce doreste inainte de a intra la Sf.Parinte, tocmai pentru a nu sta prea mult timp, pentru ca e f.multa lume.Cei de acolo spuneau ca sambata si duminica e mult mai aglomerat.
  •  
    • 157 mesaje
    6 Sep 2012, 18:51
    0 1
    Ne poti spune pana la ce ora se poate intra la moastele Sfantului?
  •  
    • 87 mesaje
    6 Sep 2012, 22:21
    1 1
    Mirunas said:Ne poti spune pana la ce ora se poate intra la moastele Sfantului?

Este deschis pana la ora 19.30,maxim 20. 
  •  
    • 87 mesaje
    6 Sep 2012, 22:30
    0 0
    chocolate70 said:Am revenit cu impresii pentru cele interesate.Am ajuns in jurul orei 11.30 la Cimitirul Adormirea Maicii Domnului, cavoul Sf.Parinte este pe alea principala, pe dreapta, la ora 13 , a venit ginerele sau si a deschis cavoul, dupa 10 minute au inceput sa intre credinciosii.Se intra cate o singura persoana, locul este foarte mic si ingust.La ora 15 a venit si randul meu.
    Nu se percepe nicio taxa, lumea vine cu flori (cine vrea ). Se poate lasa si un acatist.Fiecare persoana se roaga la ceea ce doreste inainte de a intra la Sf.Parinte, tocmai pentru a nu sta prea mult timp, pentru ca e f.multa lume.Cei de acolo spuneau ca sambata si duminica e mult mai aglomerat.

Este adevarat ce spui.Prima data se lasa o rugaciune,nu acatist.Trebuie sa te duci de 9 ori,iar in a 10-a zi sa mergi sa multumesti,sa faci 10 pachete si sa le imparti la 9 persoane.Un pachet trebuie sa-l pastrezi ptr tine.

•  
    • 76 mesaje
    7 Sep 2012, 12:33
    4 0
    Nu mai este deschis pana la 20, ci pana la ora 18, se intuneca mai devreme.Asa este se lasa o rugaciune, nu un acatist, dar varianta cu mersul de 9 ori, este o poveste, te duci de cate ori doresti si cand poti.
  •  
    • 157 mesaje
    7 Sep 2012, 12:47
    0 0
    Multumesc pt informatii.
  •  
    • 87 mesaje
    7 Sep 2012, 20:54
    0 0
    chocolate70 said:Nu mai este deschis pana la 20, ci pana la ora 18, se intuneca mai devreme.Asa este se lasa o rugaciune, nu un acatist, dar varianta cu mersul de 9 ori, este o poveste, te duci de cate ori doresti si cand poti.

Eu m-am dus joi,dupa job si a fost deschis pana la ora 20.Probabil ca in weekend inchid mai devreme...

Varianta cu mersul de 9 ori este inventata de oameni si sunt multi care respecta ritualul.    

•  
    • 1 mesaje
    19 Mar 2013, 06:50
    2 0
    buna ! am fost la Moastele Sfantului Ilie Lacatus de 2 ori astazi 19.03.2013.am visat ca Sa furat iar in locul Lui era un baiat care radea eu il intrebam unde este Sfantul iar el radea in continuare.Visul se desfasura la mine acasa in curte.nu in cimitir.mam speriat iar cand mam trezit imi mirosea a mir(scurt timp).Cine ma poate sfatui ce sa fac?nu prea inteleg visul.ce parere aveti?multumesc .sanatate !
  •  
    • 426 mesaje
    27 Mar 2013, 20:18
    5 2
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 87 mesaje
    9 Iun 2013, 00:16
    0 0
    A mai fost cineva?