credeti in ,,farmece"si ciudatenii ?????

•  
    • 666 mesaje
    15 Mar 2005, 10:44
    0 0
    Nu gasesc un loc potrivit sa deschid subiectul asta dar vreau sa lamuresc o data pt. totdeauna lucrul asta.Deocamdata nu vreau sa intru in detalii.Vreau sa aud si parerea voastra.La preot am fost si l-am intrebat.Mi-a zis ca atata timp cat exista slujbe si rugaciuni pt. asa ceva,inseamna ca exista.Fiind mai sceptica din fire si ne-dorind sa cad in latura mistica si nici sa devin vreo fanatica religioasa ,am avut retineri cu privire la posibilitatea ca as avea asa ceva.De aceea va rog sa-mi spuneti cate ceva despre ce credeti voi .Astept comentarii.
  •  
    • 1478 mesaje
    16 Mar 2005, 00:24
    0 0
    Parerea mea..exista.Se lucreaza cu corpul astral..etc..e complicat si nici nu sunt experta.
    Cine e atent la slujba de inmormantare printre altele preotul spuna sa fie dezlegat x de blesteme,facaturi..etc

Cel mai bun remediu este postul,rugaciunea,slujbele speciale(maslu,acatiste la Sf. Mina,Sf. Anton..etc sau cele mai bune moliftele Sf. Vasile)

Este interzis sa umbli in destinul omului dar cui ii pasa de ce a zis Dumnezeu...iar prin aceste metode asta (facaturi) se face de fapt.
    Oricum un preot te poate invata mai multe.
  •  
    • 666 mesaje
    16 Mar 2005, 00:38
    0 0
    Si-atunci cum ramane cu echilibrul universal??Daca este interzis sa umbli in destinul cuiva ,atunci ,teoretic ar trebui ca la un moment dat sa se rasfranga asupra celui care intervine in procesul asta ,nu?Dar ce mai inseamna echilibrul si unde mai e dreptatea .As da orice sa aflu si eu..........
  •  
    • 634 mesaje
    16 Mar 2005, 20:56
    0 0
    Rautatile facute asupra unor oameni se intorc ca un bumerang impotriva celor care le-au facut, atunci cand se asteapta mai putin, chiar daca nu vin atunci cand vrem noi. Eu am cunoscut cazuri concrete.
  •  
    • 666 mesaje
    16 Mar 2005, 21:38
    0 0
    Spune-mi si mie Ralucamos ,macar un caz pt. ca cineva din anturajul fufei ex-ului mi-a zis ca tipa ar apela la asemenea lucruri ca sa obtina ce vrea iar mie mi s-au intamplat cateva ciudatenii care ma duc cu gandul la ,,mizerii" de-astea.
  •  
    • 634 mesaje
    17 Mar 2005, 09:18
    0 0
    Ce sa-ti spun doar despre persoane care nu le cunosti. Faze urate, urate, ca acelea pe care le-au facut ei altora cu timp in urma. Parca nu-mi vine a crede ca este pura coincidenta.

Tot asa, o tipa care sticase casa alteia dupa multi ani de convietuire, cred ca mai mult de 25, ii facuse farmece sotiei acestuia, incat saraca a dus-o greu mult timp, chiar s-a imbolnavit o perioada de timp. Ii sucise capul sotului, l-a determinat sa divorteze si sa nu dea un ban nici sotiei, nici baiatului care era student pe vremea aceea.

Dupa divort s-a casatorit cu el, deh avea si ea 2 baieti de crescut, dar nu dupa multi ani, baiatul ei cel mare care ajunsese si el student, a murit de leucemie. Ce sa-ti spun, e mult prea mult sa fie pura coincidenta.

Mai sunt si altele, dar nu mi-am propus sa le public.
  •  
    • 666 mesaje
    17 Mar 2005, 09:30
    0 0
    Iti multumesc oricum Ralucamos.Sa-ti spun cat de bine le merge ,,porumbeilor" de cand a inceput calvarul meu : pai ,in primul rand ea s-a pomenit cu o boala la nivelul fetei care ii face pielea grena si plina de infectii cu mancarimi.Cica a incercat orice(si de bani nu s-a pus problema).La scurt timp dupa ce el a plecat de acasa si-a cumparat un BMW 535 ,cu care a avut un accident f.grav.L-a salvat airbagul ,apoi firma a inceput sa-i mearga f.prost iar mai nou am aflat ca a descoperit ca are hepatita C. si trebuie sa-si vanda din masini sa-si poata sustine tratamentul .Or fi simple coincidente?????......
  •  
    • 634 mesaje
    17 Mar 2005, 09:38
    0 0
    Nici eu nu cred ca sunt simple coincidente. Chiar s-a demonstrat stiintific ca gandul este o forma de energie. Despre alte activitati in sensul asta pentru a face rau unei persoane ce sa mai vorbim.... Nici mie nu-mi vine sa cred ca totul se intampla asa din senin.
  •  
    • 666 mesaje
    17 Mar 2005, 09:58
    0 0
    Ralucamos ,nici nu stii cat ma bucur ca mai sant si altii care gandesc ca mine .Asta imi da o oarecare incredere in Fortele Univesale si speranta ca la un moment dat se va face dreptate .Dumnezeu sie cum .Traiesc pentru clipa aia..........
  •  
    • 1377 mesaje
    17 Mar 2005, 13:10
    0 0
    marty, dar de unde stii ca tocmai gandurile pe care le proiectezi tu nu creaza asemenea efecte?
    se pare ca iti doresti ca ei sa fie nefericiti...
    atunci care este diferenta intre ce crezi ca a facut ea si ce faci tu?
    scuze de intrebare, nu e cu rea intentie... pur si simplu a curs logic din ideile prezentate de voi.
  •  
    • 1377 mesaje
    17 Mar 2005, 14:50
    0 0
    evident, asta nu exclude varianta deja punctata, ca si-ar fi 'facut-o cu mana ei', prin efectul de bumerang...
  •  
    • 345 mesaje
    17 Mar 2005, 15:48
    0 0
    Offffff! De ce oare oamenii nu pot accepta ideea ca suntem ca niste frunze in bataia vantului?
    De ce trebuie sa cautam explicatii copilaresti pentru haosul creat de natura?
    De ce ne este asa frica de moarte incat sa-i inventam pe Dumnezeu, Allah, Buda, etc.?
    De ce nu acceptam ca atunci cand murim ne intoarcem "acasa", in natura, si nimic nu se pierde in afara de constiinta de sine care pana la urma este cea care percepe suferinta?
    De ce ne complicam atunci cand totul poate fi explicat prin matematica, fizica si chimie?
    Ce nu poate fi explicat este rezultatul direct al lipsei de cunostinte.
    De ce nu accepta unii oameni cruda realitate ca 1+1=2 si suntem fericiti iar 1+0=1 si suntem singuri si nefericiti?
    Decat sa dati vina pe vrajitoare si farmece mai bine incercati sa aflati cauzele reale.
  •  
    • 666 mesaje
    17 Mar 2005, 17:23
    0 0
    Pt. Cozmin: liber cugetatorii nu pot venii cu contra-argumente.Pe mine cel putin ,nu ma intereseaza.Daca toti ar gandi asa n-ar mai exista biserica ,pastele ,craciunul,botezul ........etc,etc.Nu mi-am propus sa fac educatie religioasa aici,ci doar sa imi dau seama daca exista asemenea fenomene.Nici macar eu nu cred 100% in asa ceva .De aici si intrebarea...In caz ca ai simtit nevoia sa-ti faci cunoscuta teoria ta legata de viata (probabil darwinista) ,sa stii ca deja o cunosteam si n-am tinut cont de ea atunci cand am postat intrebarea .E alegerea mea sa-mi creez propriul meu sistem de valori in viata . LIBERUL ARBITRU ,you know ! Iar pt.Evya sau asa ceva ,nu pot sa-ti spun decat atat.Daca detineam aceste energii negative si le mai si foloseam in mod deliberat asupra altcuiva ,probabil ca ar fi vorbit singura pe strada pana acum(fufa).E absurd ce spui .Pai tu crezi ca eu am hipnotizat-o si am adus-o in viata sotului meu ,uite asa ca ma plictisesc si n-am ce face.Eu vorbeam de efectele de dupa dezastru pe care te asigur ca nu mi l-am atras singura prin ,,energii negative".Dimpotriva am facut tot ce era crestineste posibil si m-am rugat pt. ea sa-i limpezeasca Dumnezeu mintile si sa nu ne mai faca rau.Eu mi-am acceptat destinul si sant convinsa ca nu poti face nimic ,cand totul este scris.Daca ai stii cum a decurs totul ai intelege de ce mi-am pus intrebarea asta .Dar ma rog ,era de ateptat sa se ,,trezeasca" si filosofii din unii si sa ,,loveasca" in ,,ignoranti"........
  •  
    • 666 mesaje
    17 Mar 2005, 18:01
    0 0
    Si inca ceva .Cozmin draga ,ceva mai devreme spuneai in subiectul legat de amante ,ca nu agreezi aceasta idee, din principiu.Ca nu te-ai mai putea uita in oglinda ,daca ai deveni amantul cuiva si ca mai intai divortezi daca nu mai ai nimic in comun cu sotia mai apoi incerci sa-ti refaci viata .Exact asta spuneam si eu tot acolo .Deci nu iti schimba ideile de la o secunda la alta ,ca nu mai esti credibil.....hm,si chiar imi placea cum ai pus problema acolo....pt.un barbat vreau sa zic.....
  •  
    • 1377 mesaje
    17 Mar 2005, 18:02
    0 0
    marty, stai, nu te supara...
    1. nu am spus nici ca sunt pro, nici contra unor asemenea teorii (si asta i-o spun si adamului nostru)
    ceea ce am scris a fost un rezultat logic al afirmatiilor facute deja.

2. cand m-am referit la ce gandesti sau simti, ma raportam la faza de dupa ruperea cuplului vostru, atunci cand, sa presupunem, ea deja iti facuse rau.
    din ce povestesti se ridica niste intrebari:
    a) isi primeste ea rasplata pentru chestii mai dubioase pe care le-a facut? (bumerangul)
    b) independent de punctul de mai sus, are importanta ce gandesti fata de ea? (daca de la ea la tine a functionat, de ce sa nu fie si invers?)
    c) exista niste conexiuni cu actiunile trecute (ca de fapt asta te intrebai, nu?), dar care nu se refera strict la relatia ta cu ea? adica, fiecare isi ia lectia pe pielea lui, si ceea ce v-a apropiat a fost faptul ca cele trei povesti s-au potrivit/completat una pe cealalta
    d) daca totul se incadreaza in viziunea descrisa de cozmin?

sa stii ca subiectul mi se pare interesant ca problema de viata. si il abordez in principiu.
    tu ce parere ai?

si, cozmin, ce ar fi daca am analiza un pic si alte perspective?
    oricum, nu te costa nimic
  •  
    • 1377 mesaje
    17 Mar 2005, 18:05
    0 0
    P.S. - marty - nu am spus ca ai fi folosit deliberat acele energii negative la care te referi!
    ai auzit de deochi? despre care am citit si l-am intors pe toate fetele la un moment dat, sa pricep si eu ce si cum?
    de-aia mi-s asa ametita de la atata invirtit...
    sa revenim - se spune ca poti arunca deochiul si fara sa vrei...
  •  
    • 1377 mesaje
    17 Mar 2005, 18:17
    0 0
    deci, de aici si pana la intrebarea 'oare ce influenta are asupra unei persoane faptul ca noi... in fine, nu ii dorim neaparat sa fie fericita?' nu mai este decat un pas...
  •  
    • 666 mesaje
    17 Mar 2005, 18:35
    0 0
    Sa stii Evya ,ca eu insumi ma zbat intre religie si stiinta si nu reusesc sa acord mai mult credit uneia in defavoarea celeilalte.Stiu doar ca in viata uneori se intampla lucruri greu de explicat stiintific.Sa fim sinceri poporul roman nu este tocmai unul laic.Intrebarea mea a venit din faptul ca (daca vrei sa aflii de ce ,du-te pe subiectul ,,ce faci cand nimic nu te mai motiveaza?" de la diete),toti cei care ne cunosteau ca si cuplu au afirmat ca e ceva ,,Dubios" ca s-a intamplat asta si concluzionau invariabi ca tipa a ,,facut ceva".EU aproape ca am trecut peste divort si ce a urmat ,dar lumea continua sa ma intrige ...
  •  
    • 1377 mesaje
    17 Mar 2005, 18:46
    0 0
    lasa lumea sa vorbeasca... oricum, alta treaba nu are! parca nu stii!
    daca ai trecut peste tot, eu cred ca ai facut foarte bine...

il vrei inapoi? crezi ca mai e vreo sansa? cum va fi viata ta in conditiile acestea?

eu am inceput sa scriu in momentul in care am vazut ca spui ceva de genul - traiesc pentru clipa in care se va face dreptate...
  •  
    • 1377 mesaje
    17 Mar 2005, 18:48
    0 0
    apropos de paralela stiinta religie
    mai sa fie, tocmai am termina 'ingeri si demoni' de dan brown. daca ai timp, poate o citesti. chiar vreau sa discut cu cineva despre cartea respectiva