ginecolog specializat in infertilitate, va rog!

•  
    • 46 mesaje
    7 Apr 2016, 19:24
    1 4
    Buna seara,
    Dupa cum spune si titlul topic-ului, va rog sa-mi spuneti si mie, din propria experienta, un medic bun din bucuresti sau chiar din tara.
    Am 45 de ani (stiu, destul de tarziu m-am gandit la copil, nu dati cu pietre), de vreo 2 ani incerc sa raman insarcinata (nici raporturi sexuale f des nu am avut-din cauza mea, apetit destul de scazut). Am fost la bucuresti la un medic, am facut analize si eu si sotul, luna trecuta mi-a dat tratament cu menopur, am facut ecografie in ziua 11, am facut test de ovulatie, apoi raport sexual si am zis ca s-a intamplat minunea cand am vazut ca nici in ziua a 31-a nu a aparut menstruatia. Dar dezamagire-spre seara mi-a venit ciclul. Nu gasesc explicatii pentru ca aproape cu o saptamana inainte de menstruatie am avut stari accentuate de greata, voma, crampe abdominale...Am fost acum 2 zile din nou la dr si mi-a spus ca e nevoie sa fac o histeroscopie si apoi fiv. Ce ma face sa am oarecare indoieli privind medicul este faptul ca dupa toate analizele  -inclusiv AMH, mi-a zis ca sunt destul de bune, adica mai bune decat se astepta pt varsta mea. Si cand am facut eco de monitorizare in ziua 11 de tratament cu menopur era f incantata, endometru era "frumos", dupa spusele ei, si aveam 3 foliculi pe ovarul drept 3 pe cel stang, mari. Si acum 2 zile cand am fost la control nu-si gasea explicatie de ce nu a mers cu tratament. Pe scurt, ideea este ca la clinica unde ma duc FIV este 2900 E, destul de mult pt posibilitatile mele financiare actuale. Si parca as vrea sa mai aud si o alta opinie, poate mai exista etape pana la fiv. Simt ca ma apuca depresia, am fost atat de increzatoare si cum dr spune mereu ca sunt cam batrana pt a mai avea copii, simt ca sunt un om la capat de drum. Va rog sa-mi spuneti, daca aveti informatii, cum vi se pare dna dr veliscu andreea? Va multumesc mult.O seara frumoasa! 
  •  
    • 7959 mesaje
    7 Apr 2016, 19:31
    3 11
    Iarta-ma, dar tu in prag de ...iesire la pensie vrei copii? A trecut timpul si probabilitatea de a ramane insarcinata este din ce in ce mai mica. Da' pana acum ce-ai pazit?
  •  
    • 3765 mesaje
    7 Apr 2016, 20:41
    2 0
    suflet_bland said:Buna seara,
    Dupa cum spune si titlul topic-ului, va rog sa-mi spuneti si mie, din propria experienta, un medic bun din bucuresti sau chiar din tara.
    Am 45 de ani (stiu, destul de tarziu m-am gandit la copil, nu dati cu pietre), de vreo 2 ani incerc sa raman insarcinata (nici raporturi sexuale f des nu am avut-din cauza mea, apetit destul de scazut). Am fost la bucuresti la un medic, am facut analize si eu si sotul, luna trecuta mi-a dat tratament cu menopur, am facut ecografie in ziua 11, am facut test de ovulatie, apoi raport sexual si am zis ca s-a intamplat minunea cand am vazut ca nici in ziua a 31-a nu a aparut menstruatia. Dar dezamagire-spre seara mi-a venit ciclul. Nu gasesc explicatii pentru ca aproape cu o saptamana inainte de menstruatie am avut stari accentuate de greata, voma, crampe abdominale...Am fost acum 2 zile din nou la dr si mi-a spus ca e nevoie sa fac o histeroscopie si apoi fiv. Ce ma face sa am oarecare indoieli privind medicul este faptul ca dupa toate analizele  -inclusiv AMH, mi-a zis ca sunt destul de bune, adica mai bune decat se astepta pt varsta mea. Si cand am facut eco de monitorizare in ziua 11 de tratament cu menopur era f incantata, endometru era "frumos", dupa spusele ei, si aveam 3 foliculi pe ovarul drept 3 pe cel stang, mari. Si acum 2 zile cand am fost la control nu-si gasea explicatie de ce nu a mers cu tratament. Pe scurt, ideea este ca la clinica unde ma duc FIV este 2900 E, destul de mult pt posibilitatile mele financiare actuale. Si parca as vrea sa mai aud si o alta opinie, poate mai exista etape pana la fiv. Simt ca ma apuca depresia, am fost atat de increzatoare si cum dr spune mereu ca sunt cam batrana pt a mai avea copii, simt ca sunt un om la capat de drum. Va rog sa-mi spuneti, daca aveti informatii, cum vi se pare dna dr veliscu andreea? Va multumesc mult.O seara frumoasa! 

stai asa ca vine acum adminul si-ti recomanda terapie. poate ramai.

•  
    • 46 mesaje
    7 Apr 2016, 22:49
    1 0
    Va multumesc pt raspunsuri. Ati pierdut timp ca sa-mi raspundeti.
  •  
    • 1889 mesaje
    7 Apr 2016, 23:13
    4 5
    Eu as zice sa stai linistita si sa te resemnezi. La 45 de ani nu prea stii cu ce bilant iesi. In primul rand tu, ca mama, poti avea boli cronice. Ovulele pot fi cu defecte pentru ca te apropii incet dar sigur catre premenopauza. In al doilea rand, riscul de a naste un copil cu malformatii congenitale, anomalii cromozomiale sau alte boli creste exponential. Dorinta asta indarjita trebuia sa fie pana-n 30 de ani. Ma mir ca medicul nu te-a trimis la plimbare sau poate era in foame de bani. Totusi a avut constiinta sa-ti spuna ca esti cam trecuta [......]
    Eu am avut copilul la 36 de ani, (da' aveam o scuza ca am pierdut primele doua sarcini), si tot m-au luat doctorii la [......] verbale ca ce-am pazit pana acum!?
    Copiii sunt drumuri de tinerete. Exista un timp pentru toate. De-aia se fac copiii cand parintii sunt tineri, sa poata rezista la energia lor, sa se poata juca, sa mai poata rade la poznele lor, sa poata tine pasul macar un timp.
    Presupunem ca ramai gravida. Il nasti cand ai 46 de ani. Il duci in clasa I cand ai 53 de ani. Toate mamele vor fi tinere, vesele, pline de viata, tu, la jumatea sutei si un pic nu cred ca vei sari coarda. Peste 10 ani, adica cand copilul are mai multa nevoie de tine, tu esti la pensie, plina de betesugurile inerente varstei si, in loc sa-l ajuti, trebuie sa te ajute el pe tine.Incearca sa fii realista totusi, nu sa te fure visul.
    Acest mesaj a fost editat de către admin.forum: 8 Apr 2016, 10:39
  •  
    • 11561 mesaje
    8 Apr 2016, 09:25
    1 2
    scorpion112 said:Eu as zice sa stai linistita si sa te resemnezi. La 45 de ani nu prea stii cu ce bilant iesi. In primul rand tu, ca mama, poti avea boli cronice. Ovulele pot fi cu defecte pentru ca te apropii incet dar sigur catre premenopauza. In al doilea rand, riscul de a naste un copil cu malformatii congenitale, anomalii cromozomiale sau alte boli creste exponential. Dorinta asta indarjita trebuia sa fie pana-n 30 de ani. Ma mir ca medicul nu te-a trimis la plimbare sau poate era in foame de bani. Totusi a avut constiinta sa-ti spuna ca esti cam trecuta (si scuturata!).
    Eu am avut copilul la 36 de ani, (da' aveam o scuza ca am pierdut primele doua sarcini), si tot m-au luat doctorii la maciuci verbale ca ce-am pazit pana acum!?
    Copiii sunt drumuri de tinerete. Exista un timp pentru toate. De-aia se fac copiii cand parintii sunt tineri, sa poata rezista la energia lor, sa se poata juca, sa mai poata rade la poznele lor, sa poata tine pasul macar un timp.
    Presupunem ca ramai gravida. Il nasti cand ai 46 de ani. Il duci in clasa I cand ai 53 de ani. Toate mamele vor fi tinere, vesele, pline de viata, tu, la jumatea sutei si un pic nu cred ca vei sari coarda. Peste 10 ani, adica cand copilul are mai multa nevoie de tine, tu esti la pensie, plina de betesugurile inerente varstei si, in loc sa-l ajuti, trebuie sa te ajute el pe tine.Incearca sa fii realista totusi, nu sa te fure visul.

Foarte  buna  sinteza , dar  cati  dintre  noi , se  gandesc  inainte  ce  inseamna  sa  dai  nastere  unui  copil , si  ce  implica   venirea  lui  pe  lume???

•  
    • 7959 mesaje
    8 Apr 2016, 14:27
    0 2
    suflet_bland said:Buna seara,

Am 45 de ani (stiu, destul de tarziu m-am gandit la copil, nu dati cu pietre), de vreo 2 ani incerc sa raman insarcinata (nici raporturi sexuale f des nu am avut-din cauza mea, apetit destul de scazut). 

Dar ce s-a schimbat in ultimii 2 ani ? Abia atunci te-ai casatorit?
    E ciudat ca nu ti-ai dorit in tinerete un bebe, dar iti doresti acum unul! Daca analizele iti ies bine, daca stii ca nu te razgandesti intre timp, pentru ca un copil il ai toata viata, nu-ti poti lua angajamentul inapoi ca atunci cand te hotarasti sa-ti achizitionezi o masina si te razgandesti, da-I inainte! Tot ce ti-a spus scorpion este adevarat, dar vrerea e la tine. 
    A reusit ea Adriana Iliescu si avea cu 20 de ani mai mult. Bafta iti urez!

•  
    • 7959 mesaje
    8 Apr 2016, 14:33
    0 0
    Puteti rade, dar stiu persoane care au "programat" totul pentru bebelus, pana si zodia in care trebuia sa se nasca.
    Ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ e alta mancare.
  •  
    • 46 mesaje
    8 Apr 2016, 15:36
    4 1
    Apreciez opinia fiecaruia dintre voi, multumesc inca o data.
  •  
    • 11 mesaje
    23 Iun 2023, 10:14
    0 0
    Buna! Eu o pot recomanda pe dr. Ana Chioveanu! Un medic foarte bun! Foarte pregatit in domeniul sau si foarte apreciat de pacientele sale! Stie cum sa abordeze fiecare pacienta si de aceea, este o placere sa mergi la cabinet! Recomand!