O altfel de situatie
-
0 0
Voi ce ati face daca iubitul vostru ar avea mai bine de dublul greutatii voastre? Cum l-ati convinge sa slabeasca?
-
Buna Eva,
Intr-adevar e o situatie destul de delicata...este foarte greu sa-i spui direct partenerului acest lucru daca pe el nu il deranjeaza,se simte bine in pielea lui si merge pe principiul sa-l placi asa cum este

Fratele meu a avut o problema similara cu prietena lui care a fost plecata cateva luni in strainatate si s-a intors cu cateva kg in plus.El este un tip foarte activ, ii place sa faca sport si pur si simplu i-a propus sa faca sport impreuna,au mers la tenis, in parc cu rolele/bicicleta, a abordat si el un mod de viata mai sanatos...mai bine zis a cam tinut o dieta cu ea sa o motiveze
si au rezolvat problema in 2-3 luni.Daca locuiti impreuna si ii gatesti, ai putea sa pregatesti mancarea intr-un mod mai sanatos, sa eviti prajelile si sa introduci in alimentatie multe fructe si legume,carne slaba la gratar/cuptor .Daca beti cafea,lapte etc incearca sa folosesti indulcitor in loc de zahar si cumpara lapte semidegresat.
Daca e fan junk food...ai de lucru! Cu toate ca eu recent am descoperit cartofii "prajiti" la cuptor,care au exact acelasi gust ca cei prajiti in baie de ulei.Cand mai am pofta imi fac o portie si ii mananc cu salata.
Parerea mea este sa nu ii spui direct,ci pur si simplu sa-l ajuti cu mici schimbari in program (sport/alimentatie) care in timp il vor ajuta sa mai dea jos cateva kg.
Este foarte important sa te implici si tu, chiar daca nu ai probleme cu greutatea...
Mult succes!
-
Multumesc pentru sfaturi, fetelor.
Din pacate, da, este fan junk food si este sedentar prin excelenta. El nu a fost asa din totdeauna, era genul de tip "cu muschi", dar in timp a renuntat si la sport, si la mancatul sanatos. Locuim impreuna, dar mama lui ii trimite tot timpul mancaruri grase si dulciuri pe care nu ii vine sa le arunce... L-am convins de luni sa inceapa un disociat pentru ca am vazut ca nu merg cu el dietele mai permisive (nu poate sa se opreasca la o portie, la 2-3 cuburi de ciocolata sau la doua felii de paine).
Sa-mi tineti pumnii! Va pup.
-
Buna dimineata!
Draga Eva, eu de obicei pregatesc doar pentru mine : curat si tai pai 3-4 cartofi de marime medie, ii pun in tava de cuptor pe hartie de copt, pun 2 linguri de ulei de masline si ii amestec bine (mai pun si boia iute, eu mananc mai condimentat) si ii bag vreo 20 min in cuptorul preincalzit. Ii mai amestec din cand in cand (cam la 5 min) si gata!Cam asta ar fi reteta

Pofta buna!
P.S. Cam aiurea cu mancarea de la mamica
oricum, sper sa reusesti sa faci ceva... -
Buna seara fetelor!
Multumesc pentru incurajari. Ieri a fost bine cu regimul, a inceput cu fructe si i-a placut. Azi insa.... mai greu. A trebuit sa manance numai carne si, desi am incercat sa aiba un meniu cu diferite tipuri de carnuri, preparate diferit, a mancat ft putin. Sa vedem cum o sa fie maine cu orez
.
Va pup! -
Vreau, nu vreau... acum tin si eu regim
. Adica el spune ca nu pofteste, dar din solidaritate nu mai mananc nici eu paine, beau cafeaua fara zahar si alte lucruri de genul asta
.
Pot sa spun ca nu ma asteptam sa il vad asa de disciplinat, credeam ca o sa se abata de la regim inca din prima zi, dar astazi la orez nu a vrut nici macar sa guste din vreo leguma, desi citisem e permis sa mananci legume in cantitati mici in ziua de orez.
Ah, si inca o surpriza placuta! Mama lui il sustine cu regimul si nu ii va mai gati, ii va trimite eventual fructe si legume proaspete.
Sper sa nu ma entuziasmez degeaba de acum si sa am surprize neplacute pe parcus... Va tin la curent! :*