BANI PUTINI....
-
0 0Buna..am si eu o problema..o vesnica problema. Inca de cand eram mica am fost un pik plinuta,nu ft grasa..deoarece mama mea ma indopa de fiecare data numai cu prostii,snaksuri chestii dastea,nu prea faceam sport...si m-a invatat destul de prost...si regret enorm.Am incercat de-a lungul mai multor ani sa slabesc dar de fiecare data dadeam rateu infiecare dieta...am fost si la masaj,am si alergat..eu de obicei nu mananc mult,dar ce mananc se depune,pana si apa
ma simt ingrozitor,de cand ma chinui sa slabesc..10 kg as vrea. Si problema e ca nu am bani de sala in fiecare luna,sa-mi iau nush ce alimente sau alte chestii..nutritionisti nici atat..e vorba de vointa si de bani. e ft greu sa renunt de tot la dulciuri,cu toate ca nu exagerez deloc,am incercat sa mananc mai sanatos...dar nicio schimbare...Intrebarea mea vesnica este: se poate slabi sanatos si cu bani putini?
merci -
dar daca mancati din ce in ce mai putin?
adica renuntati la paine treptat, sau nu combinati carnea cu cartofii. mancati cartofi la o masa, seara carnea....
eu nu cred ca trebe sa iti permiti cine stie ce chestiii sa slabesti. eu ca studenta, fara sa imi trimita ai mei cine stie ce am slabit foarte mult. cu salate si cateva gustari pe langa.
nu e cu incercate la dieta, ci e cu durata.... si perseverenta! -
Mai, si eu incep sa-mi fac griji. Mi-am schimbat serviciul si de vreo 3 saptamani o tin numai cu hamburgeri, shaworme, sandvisuri cu piept de pui si cartofi prajiti.Eu, care mancam o data pe luna o shaworma si tot ma simteam rau!
Acum ma gandesc serios sa-mi fac abonament la sala,dar mi se pare cam scump, 180 ron cu acces nelimitat.
Trebuie sa-mi schimb meniul ca de la atata paine ma voi ingrasa sigur.Merg pe jos si ma intorc pe jos de la munca, vreo 25 minute fac, dar tot nu e de ajuns. Grasa nu sunt,dar nici nu vreau sa incep sa iau kg in plus. -
Carmen, ma bucur ca incepi sa-ti faci griji...poate ai sa incepi sa te ingrasi, dar ce mi se pare grav e ca tu nu mananci nimic hranitor...in afara de multele probleme de sanatate care pot aparea, draga mea, e pacat sa renunti la doua lucruri extrem de pretioase pe care le ai: sanatatea si greutatea ta...asa ca vezi cum faci, ce masuri iei, o sa-ti para tare rau pe viitor, si o sa vii pe aici sa incepi diete peste diete, si nu mai noi stim cat de greu e sa revii la ceea ce ai fost. fii mai desteapta decat noi si opreste-te la timp.
-
As vrea sa o intreb pe sorell cum se poate sa slabim cu bani putini?,doar cine vrea sa aiba o viata mai sanatoasa stie cit costa .De exemplu un kg de portocale costa 3,50 ron si intra cam 4-5 portocale,merele si grefele si ele sunt la fel de scumpe,carnea de pasare la fel nu mai zic de peste,deci concluzia e ca nu poti slabi cu bani putini.
-
ma indoiesc ca un kg de portocale costa 35 de ron...
e drept,am plecat acum 8 luni din tara si la ce saracie am auzit ca este totul e posibil, nu te contrazic. oricum nu sunt bune, sunt din sezonul trecut si nu sfatuiesc pe nimeni sa le consume. in schimb fructele de sezon sunt la tarani in piata, si nu cred ca sunt chiar atat de piperate; am remarcat ca nu ai pomenit nimic despre legume...
ok, admit ca sunt scumpe...dar ce ai vrea sa spun: vai, intr-adevar sunt foarte scumpe, asa ca avem o scuza sa bagam in noi numai cartofi prajiti, pizza, kebab, burgeri, bere cat cuprinde si sucuri carbogazoase...numai ca dupa acest regim te trezeste cu obezitate morbida si altele...si atunci sa-mi spui care stil de viata e mai scump
ce sa-i faci daca eu cred cu tarie ca secretul slabirii consta in schimbarea alimentatiei si ca alimentele trebuie sa-ti hraneasca toate celulele, si ca sanatatea trebuie sa fie pe primul loc... -
fetelor!
nu este adevarat ca trebuie sa dai bani grei pe alimente care ajuta la slabit
poti slabi foarte simplu si frumos, cu ce ai in frigider, vorbesc din experianta mea.
eu am slabit mancand foarte putin dar foarte variat, fara paine, fara dulciuri. Chiar si mancare gatita.
secretul e sa bei enorm de multa apa (de fel nu prea beau, dar m-a ajutat mult la slabit)
eu una nu prea suport fructele si legumele crude, in schimb imi plac lactatele.
de un an mi-am schimbat metabolismul cu regimul asta, si uite ca nu sunt nici anemica, analizele mi-au iesit bune si ma mentin bine-mersi fara cheltuiala multa.
Internetul te ajuta cu informatii, gasesti tabele cu caloriile pe 100 grame la produs, totul e sa vrei sa slabesti cu adevarat, si sa nu tii diete aiurea cum am mai citit pe aici cu ciorba aia de varza, care e boala curata (n-are nicio vitamina, nimic)
e drept ca am facut din regimul hipocaloric un mod de viata
dar ma simt usoara, energica, si iau de doua-trei ori pe an magneziu si calciu -
eu cred k nu se poate slabi cu bani putini. alimentele dietetice costa cel mai mult...si astea tb sa ti le ei zilnic plus k atunci knd iti propui sa slabesti tb sa faci si sport..un abonament la sala e destul de scump dp parerea mea..k sa ai pielea elastica si sanatoasa..sa nu se lase si sa arate urat tb sa facem si masaj anticelulitic..alte nebuneli..alti bani ! si dupa ce slabesti automat ti se misoreaza marimea la haine..iti iei alte haine.! alti bani !!!
-
me_eva sa sti ca si eu dupa nasterea baietelului ma lupt ca kg in plus,dar am reusit sa slabesc foarte mult si as dori sa mai scap macar de 5-6 kg,dar ai nevoie de o ambitie enorm de mare pe linga diete,dieta nu inseamna doar slabire,dupa parerea mea e un mod mai sanatos de a trai,eu luc doar schimbul unu si am doua pauze,in prima consum un mar verde,a doua pauza imi prepar o salata,cind vin acasa consum carne,peste,pasare nu e obligatoriu zilnic sa consumi carne,deci eu incerc sa consum alimente cit mai usor digerabile,fructe si legume proaspete(crude)iar cine spune ca se poate slabi cu bani putini cred ca nu face cumparaturile personal,am cumparat mere cu 2,90ron inseamna ca pe linga mere ai nevoie de multe altele,cit costa kg de peste?kg de legume,morcovi telina conopida etc,deci pentru necunoscatori,nu se poate slabi cu bani putini,eu am noroc ca imi prepar pinea neagra acasa si nu trebuie sa o cumpar,uitati-va cit costa pinea graham?si daca vreti sa mergeti si la salaaa,deci se poate slabi pe bani putini bafta
-
anitos, alimentele dietetice sunt cele mai daunatoare
un iaurt dieteti contine numai gelatina si zer
e mult mai logic sa consumi hrana normala, dar in cantitati reduse
a sala nu e obligatoriu sa mergi, poti gasi exercitii online, fa abdomene multe, sunt variante gratis din moment ce ai acces la net
dar evident, gasim scuze, ne lamentam, dam vina pe una alta.............cand de fapt ne e lene si sa slabim. e mai bine asa, cu multe kile in plus si vointa in minus..asa-i?
nu te inteleg, de ce ai mai deschis topicul daca unele dintre noi ti-am dat solutii verificate, sanatoase, si necostisitoare?
ramai draga grasa, cu mentalitatea ta n-ai nicio sansa sa slabesti -
anitos, atunci ce mananci tu? mancarea aia nu costa bani? stiu ce ineamna sa nu iti permiti sa mananci peste, si alte delicatese toata ziua, dar stiu ca niste salate cu pui, si ceva legume nu costa asa mult. varza, de exemplu este foarte ieftina.
legumele de sezon, la piata nu iti golesc buzunarele.
si mancand mai putin slabesti. exercitii fizice poti face acasa cate vrei. ai pe youtube filmulete.
eu am slabit intr-o perioada foarte mult si nu mancam doar chestii dietetice ci mai putin, multe salate, apa, ceaiuri, si crede-ma ca nu faceam nush ce cumparaturi.
* o mana de paste cu sos de rosii, e recomandata in diete si costa mai nimic.
* cartofi fierti in coaja cu o lingura de iaurt.
* salata de varza, supa de varza
* legume facute putin la tigaie. cumperi o conopida, niste ardei, ceapa, rosii, si iti ajunge toata saptamana.
* doua felii de paine cu ceva pe ele
*salata verde cu ceapa
* pui din care faci supa, apoi mai mananci de cateva ori din el
* iaurt cu fulgi de ovaz, sau altele(cumparate de la tarani)
* la noi, spanacul e destul de ieftin, deci e o varianta
* doi, trei cartofi in coaja spalati, condimentati si putin ulei, dati la cuptor si ai o cina
as putea sa-ti mai dau variante. acum spuneti care din acestea sunt scumpe.
mihaela, incearca sa nu mai mananci dupa 4 seara- asta daca te culci pe la 10, si dupa 6 daca esti mai nocturna.
si ceaiurile verzi ajuta. multa apa.
spor sa ai! -
Buna,
Si eu v-as recomanda fructele si legumele de sezon intr-o cantitate cat mai mare pentru a substitui restul produselor din alimentatie.
La fel cum spuneati si voi si diminuarea portiilor de mancare ar putea reprezenta o solutie cu conditia sa nu ne intoarcem la obiceiurile vechi.
In plus, am gasit niste materiale unde scria ca exista unele substante care favorizeaza slabitul.
Eu am observat ca lamaile si ardeiul iute au astfel de efecte.
Mai jos va adaug un link unde puteti gasi info:
http://www.doctorating.ro/forum_doctorating/viewtopic.php?f=5&t=66&sid=692caaa7e9dce066bae4c0e9d543fe3b -
tare e adevarat fetelor ceea ce spuneti voi...eu slabesc 1kg pe saptamana mancand corect si sanatos, si sunt foarte multumita, fara sa fac foame, de aceea as putea sa o tin asa fara probleme.
in ceea ce priveste miscarea...nu dau nici un ban sa fac mars fortat in parc, mi-am luat pedometru...si nu trece zi fara, chiar daca ploua, mi-a intrat in sange ca sa zic asa...si inainte, consider eu ca faceam o mare greseala, ma uitam pe net la femei obeze crezand ca o sa ma motiveze sa slabesc, ca sa nu ajung ca ele, dar acum dau pe aerobic dance, si frumoasele alea ma motiveaza la culme; pentru ca vreau sa fiu tot asa de supla, si seara lucrez cate jumatate de ora...de multe ori nu fac corect, dar ma energizeaza si ma binedispune.
beau cat de multa apa pot cu lamaie stoarsa, si am renuntat la cafea toata ziua, una singura dimineata...si incerc sa pun cat mai putin sare in mancare...
iubesc legumele si fructele...fara ele nu as putea slabi, in schimb fructe nu mananc decat dimineata, pe stomacul gol; ca si gustare intre mese mananc migdale, seminte de floarea soarelui, sau de dovleac neprajite...grasimi bune fara de care nu am putea slabi. si am scos doar carbohidratii nesanatosi...tot ce-i din faina alba, cartofi, orez alb, paste albe...in schimb, o data pe saptamana imi fac paste integrale cu suc de rosii si busuioc, sau orez brun; am reintrodus fasolea in alimentatie...e plina de proteine si fibra, alta sursa decat carnea, mult mai sanatoasa...in rest peste si piept de pui la gratar, si ficatei fierti presarati cu putin sare si usturoi tocat, iar cand mi-e pofta de ceva dulce o tableta de ciocolata amaruie 70 %.
cam asta fac eu..ma bucur ca ati intrat, tare mult conteaza sa ai un grup de suport. -
Deci:
-cautati pe youtube exercitiile lui Jane Fonda, de cand era ea tanara. Sunt superadevarate, daca reusiti sa duceti la capat un program de exercitii, sunteti clar in forma maxima. Sunt cele mai bune, orice altceva (Cindy Crawford etc etc) sunt vax. Stiu ce zic, believe me, exercitiile ei au fost concepute pentru astronauti.
nu mancati prostii dietetice. Mai bine va luati laptele cu 3,5 grasime, iaurturile la fel, pt ca fiind grase, sunt satioase si mancati mai putin, in comparatie cu iaurtul dietetic,mult si prost.
-nu va interziceti nimic, tocmai pt ca va interziceti o bucatica de ciocolata, de-aia veti manca toata cutia. Mai bine mancati 3 patratele pe zi, va faceti pofta de dulce si gata. Dar nu abuzati.
-Mancati dimineata, la micul dejun.
-Eu am slabit ceva acum vreo 4 ani si nici pana azi n-am mai pus la loc. dar eu toata ziua rontai, covrigi, mere,biscuiti, la masa de pranz un sandvis sau o salata de rosii si ceva dulce (jumate de napolitana, cateva patratele de ciocolata - recomandabil neagra, eu nu o suport si imi iau cu lapte).
-cand am inceput sa slabesc, am luat inainte, o perioada, capsule de ceai verde.nu mai stiu firma, dar nu am terminat un tub.
-faceti sport.Asta e cel mai important. Supravegheati-va obiceiurile alimentare. Daca stiti ca, facand o tava de placinta, va infigeti in ea si o goliti, nu mai faceti deloc.Aruncati dulciurile din casa, luati-va la serviciu bani putini ca sa nu va mai tenteze sa va luati cine stie ce prajituri, daca stiti ca nu va puteti limita. Acasa, frigiderul gol. Sa ramana doar supa de varza, legume pt salata, cascaval sau branza. Reduceti consumul de carne, eu cat timp mancam majoritar carne (cat stateam cu ai mei) nu dadeam jos un gram, eram disperata, faceam foamea si parca si apa se depunea. Acum mananc o data - de doua ori pe saptamana maxim carne, uneori chiar deloc.In schimb, nu-mi lipsesc branzeturile, laptele, merele, mierea in loc de zahar, am rarit placintele, clatitele, nebuniile cu mult zahar sau foarte grase.
De cativa ani sunt dependenta de mere. daca nu mananc intr-o zi mere, toata ziua simt nevoia sa mananc dulciuri, nu ma satur. Faceti-va un abicei, mancati fructele preferate cat mai des, fiindca si la dulciuri si la fructe, la toate cele, cu cat mananci mai mult, cu atat ai mai manca.
-incepeti dieta cand este luna plina, ca cica atunci totul este in crestere, inclusiv plantele. daca nu credeti, schimbati-le pamantul si veti vedea in ce hal nebun se dezvolta.La fel si noi, daca nu ne uitam ce si cum mancam.
-seara, ultima masa la ora 18-19, sa zicem. Daca va mai e foame, mancati un mar, o salata de varza, un morcov, o rosie,pepene ca e sezonul.
-beti multa apa.
-daca ati mancat multe prostii gen cola si fast food, faceti o detoxifiere cu colonix, stiu pe cineva care s-a chinuit vreo 2 ani sa slabeasca, apoi dupa ce a tinut regim, a luat colonix, a renuntat la carne rosie, la cafea, la anconceptionale si la ce chestii toxice mai ingurgita, a slabit de la 69 kg la 50 in vreo 7 luni si se mentine.
-renuntati la paine, treceti pe tartine de orez expandat sau de ovaz expandat.
-cura cu propolis si grapefruit dimineata, o lingura de boabe de propolis intr-un pahar de suc de grapefruit, apoi la o ora, luati micul dejun.
-ceai de soc si de cozi de cirese in caz de retentie de lichide.
-cand faceti sport, impachetati-va picioarele si fundul in folie de plastic sa transpirati mai mult. nu impachetati si toracele ca nu prieste plamanilor.
-