Aerobic sau fitness?
-
0 0TEL: sa dau jos 10 kg intr-o perioada de 7-8 luni.
Metabolism lent, varsta critica, activitate sedentara in general.
Am oscilat intre aerobic si fitness desi nu am mai mers la sala pina acum. Pentru aerobic nu ma simt antrenata, ce sa fac? sa ma uit la alte persoane care lucreaza si eu sa ma incurc pe-acolo?
Sunt la a doua saptamana de fitness, stau la sala in jur de o ora dintre care 20 min. le petrec pe bicicleta, 20 pe banda de alergat si restul pe la alte aparate. Am probleme cu coloana si prefer exercitiile cardio.
Ce parere aveti? Am ales bine? Se poate slabi si practicand fitness, cam cate sedinte ar trebui sa fac saptamanal?
Pe viitor daca vad semne bune as vrea sa le combin: 2 sedinte aerobic si 2 fitness.
Cu mancarea...nu ma pot abtine in totalitate, in ziua cand nu merg la sala mai fac abuz. -
Cred ca pot sa ma consider o veterana in ceea ce priveste sala
, asa ca iti zic din proprie experienta.
Metabolism lent + gurmanda si totusi am reusit sa slabesc. Initial cu fitness, pentru ca nu eram obisnuita. Daca ai avut un mod de viata sedentar, orice tip de sport cardio te ajuta, pentru ca e o schimbare majora. O sa slabesti. Totusi, din experienta mea si multe discutii cu antrenorii iti recomand cu caldura aerobicul la inceput (iti spune asta o impatimita a alergatului pe banda
).
Chiar daca nu poti sa faci tot din prima, ceea ce e si normal, da jos grasimea din corp la aerobic si modeleaza-te mai apoi la fitness. Daca faci invers, o sa ti se contureze muschii pe sub grasime si nu prea e ok. Eu refuzam aerobicul cu inversunare, inca sunt fana banda, dar ii recunosc meritele. In ultimele luni am mancat cam orice si la ore aiurea si am slabit cu aerobic.
Daca esti la inceput si renunti la paine si alte fainoase plus dulciuri iti rezolvi problemele in trei luni cu aerobicul. Word!
Ah, iti recomand cam 3-4 sedinte pe saptamana, preferabil 4. Daca mai ai intrebari, feel free to ask.