ma ajutati si pe mine cu un sfat?

•  
    • 1 mesaje
    30 Ian 2010, 11:49
    0 0
    sunt noua pe aici! am inceput ca cateva zile sa tot intru pe site si sa citesc discutiile voastre. eu am 16 ani si am 85 de kg. vreau sa ajung la 60 pentru ca m-am saturat de vorbele altora care ma ating foarte tare si imi doresc foarte mult sa arat asa cum am visat tot timpul. trebe sa slabesc 25 de kg si nu vreau sa o fac spontan pentru ca am auzit cazuri cand au slabit foarte repede si au ramas cu un surplus neplacut de piele. de astazi am inceput sa tzin regim dar nu stiu daca sa il tin mai sever sau nu. va rog sa imi dati si mie niste sfaturi.
    pup
  •  
    • 2791 mesaje
    30 Ian 2010, 12:20
    0 0
    Bianca, iti trebuie ambitie ca vei ajunge obeza in ritmul asta
    Stiu ca suna foarte greu dar daca nu te opresti la timp asta e drumul obezitatii.
    1-trebuie sa te gandesti la sanatate
    2-iti vei gasi f greu un partener acceptabil si vei ajunge sa faci compromisuri.
    Trebuie sa iei lucrurile in serios ca mi se pare exagerat pentru anii tai.
    Mama ta ce zice? Nu te sfatuieste, nu te opreste, nu zice stop?
    Fa-ti si un set de analize, sa vezi si tiroida cum este.
    Daca totul e ok, incepe sa mananci sanatos, nu diete nu pastile.
    Seara mananci spre exemplu un iaurt si un fruct. Bea ceaiuri, multe lichide.
    Dimineata poti manca binisor dar fara grasimi
    La amiaza, salate, pui, branza fara grasimi, lactate, fructe, doar sa vrei, cauta pe net mancare light
    Plus abonament la sala fitness (doar aparate cardi sau aerobic, iti tonifici organismul. Iti ridica mult moralul si te ambitioneaza, daca vei munci mult la aparate nu-ti mai vine sa mananci dulciuri si alte nebunii.
    Trebuie sa privesti foarte serios problema asta
    La treaba! Incepe chiar de azi!!!
  •  
    • 689 mesaje
    30 Ian 2010, 23:35
    0 0
    Eu spun sa te apuci sa studiezi nutritia si cum reactioneaza corpul la diferite alimente.
    Sala e buna, dar nu fa doar cardio pentru ca nu o sa te ajute pe timp lung. Corpul se obisnuieste cu cardio si la un moment dat va treebui sa faci din ce in ce mai mult ca sa ai acelasi rezultate.
    Fa exercitii cu greutati mari (adica cat sa poti face 3 seturi a unui exercitiu a cate 10 repetari), dar asta cand mai slabesti.
    Acum avand atatea kg va trebui sa slabesti in primul rand ca sa nu pui atata stres asupra incheieturilor.
    Slabitul e in principal din alimentatie, va trebui sa iti calculezi cate calorii ai nevoie si sa mananci mai putin. Nu ar strica ca la inceput sa cantaresti mancarea care o mananci pentru ca in general lumea subestimeaza cat mananca si ajunge sa manance mai mult decat are nevoie.
    Daca stii engleza iti recomand sa mergi pe bodybuilding.com, pe forums, la sectiunea de femei si citeste acolo ce spune lumea. Nu te speria ca e forum de culturism, majoritatea femeilor de acolo vor doar sa slabeasca si sa arate bine, foarte putine care vor sa ajunga culturiste.
    E important sa te inarmezi cu rabdare si vointa, nu vei slabi peste noapte si e foarte important sa nu te infometezi pentru ca nu vei rezista. Ar trebui sa mananci alimente cu calorii putine dar satioase, cum ar fi pieptul de pui la gratar, legume fierte, peste la gratar sau ton in suc propriu, mere, grapefruit, branza dulce slaba. De asemenea e important sa ai o cantitate rezonabila de grasimi in alimentatie altfel nu vei slabi. Te-as sfatui sa mananci un pumn (nu mai mult) de migdale neprajite pe zi, ca sa ai aportul de grasime necesar.
    Sunt foarte multe de spus, dar cel mai bine sa citesti si incet incet vei invata.
  •  
    • 3036 mesaje
    31 Ian 2010, 08:23
    0 0
    un pas foarte important este sa stai de vorba cu parintii tai ca sa le ceri intelegerea si ajutorul - pentru ca ei sunt cei de care depinde alimentatia ta.

va trebui sa fii foarte convingatoare si, in acelasi timp, foarte diplomata.
    asta pentru ca, dupa cum vezi, ai ajuns la 85kg fara ca ei sa isi puna intrebari referitor la cum iti afecteaza acest lucru viata.

e bine sa nu mizezi pe o victorie imediata si totala, pt ca este putin probabila. victoriile mici, obtinute pas cu pas, in timp, se dovedesc a fi la fel de bune.
  •  
    • 2791 mesaje
    31 Ian 2010, 12:31
    0 0
    EXERCITIILE CU GREUTATI TE DEFORMEAZA, cardio slabeste

recomand alergatul pe banda, steperul, bicicleta si nu dieta ci alimentatie santoasa
    alearga tu 30-50 de minute pe banda sa vezi ce transpiri si te tonifici, daca mananci sanatos nu ai cum sa mai pui pe tine.
    eu am slabit foarte mult in acest ritm
    hai succes!
  •  
    • 689 mesaje
    1 Feb 2010, 11:59
    0 0
    Exercitiile cu greutati nu deformeaza. Cauta Jamie Eason pe google si vezi ce fac din corpul unei femei.
    Exercitiile cu greutati dezvolta muschii, ceea ce duce la accelerarea metabolismului si la consumul mai mare de calorii pe zi.
    Cardio te ajuta sa arzi calorii pe loc, dar atat, nu are efect pe termen lung. Plus ca mananca muschii ceea ce te face sa arati ca o scobitoare, fara nici o forma (gen supemodele)
    Eu fac exercitii cu greutati de 5 luni, lumea care am intrebat-o zice ca am slabit cam 5 kg si zice ce bine arat, si de fapt nu am slabit absolut deloc, am exact aceeasi greutate care am avut-o acum 5 luni.
  •  
    • 1088 mesaje
    1 Feb 2010, 13:33
    0 0
    din cate am inteles ea vrea sa slabeasca nu sa ramana la aceleasi kg.
    si eu cred ca aparatele de forta, greutatile maresc masa musculara, m-am confruntat cu asemenea probleme.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    1 Feb 2010, 15:02
    0 0
    exercitiile cu greutati sunt benefice unei persoane car vrea sa-si modeleze corpul si sa se mentina la o anumita greutate.
    daca vrei sa slabesti 25 de kg in orice caz nu lucra cu greutati mari! nu e bine sa faci masa musculara sub stratul de grasime. scapa de grasimea in surplus mai intai si apoi fitness.
    acum doar cardio si aerobic.
    exercitiile cardio sunt benefice toata viata. poti face jogging de ani de zile, organismul va arde calorii in timpul unei sedinte de 30-40 de minute. se imbunatateste rezistenta la efort in timp si de aceea ai impresia ca organismul s-a obisnuit.
  •  
    • 689 mesaje
    1 Feb 2010, 15:05
    0 0
    Normal ca o sa slabeasca, ca si eu am slabit. Doar ca nu la kg, doar am dat grasime jos. Ea o sa dea jos si din kg, eu am 47, nu prea aveam unde sa merg in jos ca nu aveam atata grasime, ea o sa aiba de unde.
    Si da, aparatele maresc masa musculara, ceea ce iti face un corp frumos. Fara masa musculara arati ca o scobitoare sau un schelet ambulant, nu stiu cine ar vrea sa arate asa.
    Si nu stiu de ce spui ca e o problema, muschii la femei nu au cum sa creasca mult, femeile nu au suficient testosteron sa puna masa multa. Pana si culturistii care apar la concursuri iau steroizi ca altfel nu au cum sa ajunga sa arate asa, deci ea care o sa manance in deficit (deci lipsa de energie necesara cresterii muschiilor) si nu o osa ia prostii de genul nu are cum sa se faca "mare". In plus, muschii chiar si sub grasime dau alt aspect corpului, il fac mai ferm si arata mai bine. Si daca face prea multi muschi, tot ce trebuie sa faca e sa nu foloseasca greutati o vreme si vor disparea ...desi nu are cum sa faca muschi prea multi.
  •  
    • 2487 mesaje
    1 Feb 2010, 15:06
    0 0
    Fetele, Bianca are 16 ani si slava domnului la virsta asta metabolismul este rapid.
    Bya pt inceput este deajuns sa nu mai maninci junk-food, deci fara hamburgheri, cartofi prajiti, sosuri dulci, prajituri, inghetate.
    Uite o idee de meniu.
    Dimineata:un ou fiert tare, o felie de paine unsa cu unt, 2 felii de sunca slaba, un ceai sau o cafea .
    La 10: un mar si un baton fitness
    La prinz: un bol de supa sau ciorba,
    un piept de pui la gratar, o salata cu salata verde, castravete, ardei gras, ceapa.O felie de paine prajita.
    La 4: alune, nuci sau migdale cit sa iei in palma facuta caus
    La 6 ultima masa: peste la gratar sau legume fierte cu carne fiarta.
    Seara poti amagi foamea cu un morcov, un ceai sau un iaurt slab.
    Mergi cu prietenele la patinaj, iesi in parc la o plimbare lunga , incearca sa iti faci o rutina de exerciti acasa sau la sala.
    Si nu uita slabitul se face pas cu pas.
  •  
    • 689 mesaje
    1 Feb 2010, 15:08
    0 0
    kti gresesti...crescand rezistenta la efort, organismul devine mai eficient in a reactiona la efortul respectiv, ceea ce inseamna ca consuma mai putina energie pentru a face efortul respectiv, deci arde mai putine calorii. Ca sa arzi acelasi numar de calorii trebuie sa cresti timpul ,sau intensitatea sau amandoua.
  •  
    • 685 mesaje
    1 Feb 2010, 15:13
    0 0
    inceputul e bun pentru tine, faptul ca realizezi ce ti se intampla, e un pas inainte..., de cele mai multe ori indiferenta si nepasarea ne omoara
    incearca sa scoti din alimentatie grasimile saturate si painea. Mananca dimineata putin si sanatos: un cub de branza, un ou fiert, un iaurt; la pranz mancare gatita, fara paine, si ideal ar fi un singur fel- ori ciorba, ori felul 2, iar seara un peste fript, un piept de pui la gratar cu o lingura de orez de ex. Incearca sa mananci ce-ti place si in cantitati mici. Nu te chinui sa slabesti cu alimente care nu-ti fac placere, doar ca fac parte dintr-o dieta ''sigura''. mancand putin, si ce-ti place, iti fa face bine. dar asta nu inseamna cartofi prajiti, shaorma, fast-food. de astea uita, ca si de dulciuri. Lichide cat mai multe, asta inseamnand ceaiuri de plante si apa, nu sucuri. Fetele de mai sus au dreptate, si parintii tai te pot sustine. O vizita la un nutritionist bun e varianta ideala, ai mijloace materiale? bafta multa
  •  
    • 2791 mesaje
    1 Feb 2010, 18:27
    0 0
    toate aveti dreptate
    bim 73 f corect!
    oana_new f corect, dar pentru ea este bine sa inceapa cu cardio prima data, ce inseamna asta?
    15-20 de minute bicicleta (la inceput)
    10 minute alergare pe banda
    10 minute steper
    10 minute lucrat coapse dar fara greutati mari
    si incet incet vei avea rezultate

Nu te poti duce din prima lasa sala, si sa lucrezi de exemplu bratele cu 40 de kg samd ca ar putea arde calorii...aici mi se pare gresit
    Intreaba instructorul si te va indruma
    Vointa sa ai! Dar Bianca noastra nu da nici un semn, cred ca mananca
  •  
    • 15 mesaje
    3 Feb 2010, 14:46
    0 0
    buna si io am aceasi problema ca si tinesuntem de aceiasi varstaXsi io am tot 16 ani lasami id tau si hai sa ne propunem sa slabimast mesajul taubianca01
  •  
    • 304 mesaje
    3 Feb 2010, 14:51
    0 0
    Trebuie SPORT daca nu vrei sa ramai cu surplus de piele.
    Trebuie o dieta echilibrata.
    Eu te sfatuiesc sa consulti un nutritionist sau sa cumperi o carte a unui nutritionist.
    Ai grija sa iti lucrezi si bratele si pieptul pentru stiu ca iti doresti sa fii slaba cat mai repede si o sa te concentrezi asupra picioarelor,taliei,abdomenului dar s-ar putea sa se lase sanii(pt ca si ei slabesc)
  •  
    • 15 mesaje
    3 Feb 2010, 18:55
    0 0
    buna ete-scartzms mt pentru sfat asta chiar nu stiamlasami id tau sa mai vb dak vrei pwp
  •  
    • 15 mesaje
    3 Feb 2010, 18:58
    0 0
    fetelor dar puteti sami spuneti si mie niste alimente care nu ingrasa?va rog mult:*
  •  
    • 2791 mesaje
    5 Feb 2010, 22:21
    0 0
    diana94...dar gramatica nu te preocupa?
    e de...JALE!
  •  
    • 15 mesaje
    6 Feb 2010, 13:50
    0 0
    draga mea medion io cred k ma descurc destul de bine cu gramaticadar am scris in graba intelegi fetito?si io nu am nevoie de sfaturiile tale proaste in legatura q gramatica io am nevoie de sfaturi pt slabitalt cv nu ma int.m-am faqt inteleasa?ma bucur mult