evelor tineti post?

•  
    • 1 mesaje
    15 Nov 2009, 21:16
    0 0
    sunt tare fericita ca am gasit un nou site unde sa pot conversa cu voi,sa invatam una de la cealalta si sa ne si relaxamam avut o experienta neplacuta cu un site de slabit,in care indiferent ce subiect aduceam in discutie nu ma baga nimeni in seama,si acolo aplicandu-se idee de "bisericute"ma rog,gata cu frustrarile sa trecem la povesti.am avut 72 kg,am slabit pana la 57,insa am pus pe mine ca urmare a unui dezechilibru emotional..momentan am 62 kg,170,am burtica,aripioare.ceva celulita si consider ca e destulde astazi am inceput postul,stiu ca este pacat sa vrei sa slabesti in timpul postului,dar cred ca se va intampla inevitabil!cine tine postul?
  •  
    • 48 mesaje
    15 Nov 2009, 21:19
    0 0
    eu il tin.. dar incep de maine da sper ca prin post sa mai slabesc un pic dar nu de asta il tin, il tin pentru ca asa cred eu ca trebuie si orice pers credincioasa ar trebui sa tina postul
  •  
    • 1044 mesaje
    15 Nov 2009, 21:30
    0 0
    E posibil chiar sa va ingrasati in post..
  •  
    • 6798 mesaje
    15 Nov 2009, 22:03
    0 0
    eu nu tin post.
    am doar zile in care mananc salate si fructe pt ca asa simt nevoia, nu de dragul vreunui post.
    iar daca tii postul cu paine si cartofi, ai sa ai surpriza ca la sfarsit sa fi pus cateva kg pe tine, nicidecum sa slabesti
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    16 Nov 2009, 08:12
    0 0
    se poate tine post si cu cartofi prajiti, paneuri si alte sosuri care nu au nimic de a face cu mancarea sanatoasa.
    eu consider ca nu prea are importanta pt suflet daca e vineri si mai mananci un iaurt. sunt traditii si nimic mai mult.
  •  
    • 2807 mesaje
    16 Nov 2009, 09:45
    0 0
    eu as vrea sa tin tot postul cu pui rotisat

•  
    • 540 mesaje
    16 Nov 2009, 10:44
    0 0
    Postul presupune nu doar renuntarea la un anumit tip de alimente, ci INFRANARE, frugalitate (asta ca sa ma refer doar la alimentatie). Deci da, in post slabesti. Daca il tii cu adevarat.
  •  
    • 1044 mesaje
    16 Nov 2009, 11:16
    0 0
    Pt cine vrea sa tina post..tre' sa stie ca nu are voie ulei in zilele de luni, miercuri si vineri...plus alte reguli.
    luat de pe sfaturiortodoxe.ro:
    "Acest post tine 40 de zile : de la 15 Noiembrie la 25 Decembrie , lăsăm sec în seara sfântului Filip , la 14 Noiembrie.Daca această zi cade Miercurea sau Vinerea, începem postul în seara zilei de 13 Noiembrie.

Postim de carne , ouă si brânză . Lunea , Miercurea si Vinerea mâncăm bucate fără unsoare (ulei) si fără vin. Martea si Joia se dezleagă la untdelemn si vin. Sâmbetele si duminicile, până la 20 decembrie exclusiv , se dezleagă la untdelemn , vin si peste.

Dacă în zilele de Luni , Miercuri si Vineri prăznuim vreun sfânt mare, însemnat în calendar cu cruce neagră (+) , mâncăm untdelemn si bem vin; iar de va cădea hramul bisericii sau sărbătoare însemnată în calendar cu cruce rosie (+) , atunci dezlegăm si la peste. Martea si joia mâncăm peste , untdelemn si bem vin , când cade în aceste zile : vreun sfânt mare, hramul sau sărbători cu rosu.

ÃŽn ziua de Ajun se mănâncă tocmai seara si anume : grâu fiert îndulcit cu miere, poame, covrig sau turte din făină, căci cu seminte a ajunat Daniil proorocul si cei trei tineri din Babilon, care au închipuit - mai înainte - Nasterea lui Hristos. La Crăciun, în orice zi ar cădea mâncăm de dulce.

MÂNCÄ‚M UNTDELEMN SI DEZLEGÄ‚M LA VIN la 16 , 22 , 23 , 24 , 25 si 30 Noiembrie, la 4 , 5 , 6 , 7, 9 , 12 , 13 , 17 si 20 Decembrie, dacă aceste zile cad Lunea, Miercurea sau Vinerea - căci în aceste zile se prăznuiesc sfinti mai însemnati .

MÂNCÄ‚M PESTE : Intrarea în Biserică a Maicii Domnului - 24 noiembrie chiar dacă această sărbătoare ar cădea Miercurea sau Vinerea.
    De asemenea mâncăm peste în Lunile , Miercurile si Vinerile acestui post , dacă în aceste zile cade hramul bisericii din enoria noastră.
    ÃŽn sfârsit dezlegăm la peste în zilele cu sfinti însemnati, precum 16 , 22 , 23 , 24 , 25 si 30 Noiembrie, 4,5,6,7,9,12,13,17 Decembrie , dacă aceste zile cad Martea sau Joia. Cu atât mai mult, când Martea sau joia se întâmplă hramul bisericii. "

Dar....in post, cel mai important lucru e practicarea rugaciunii.Postul alimentar e doar o conditie...Chiar si indeplinita, nu garanteaza indeplinirea scopului.