Metabolism tare greoi

•  
    • 1266 mesaje
    16 Sep 2009, 13:58
    0 0
    Eu niciodata nu am fost o fata slaba, dar am avut o conformatie atletica si eram ok. Paream genul "sportiva". Bine am facut cand eram eleva atletism de performanta, si asta plus genele mostenite ma faceau sa depun mult pe picioare, nu am avut niciodata picioare frumoase , tot timpul ele erau zdravene, dezvoltate, mai ales in zona coapselor, dar si in rest . Culmea e ca in general nu aveam burta, doar dupa 30 de ani am facut putina.
    Ei...acum e acum: cu 1 an si ceva in urma am avut un accident si mi-am facut glezna stanga praf : tripla fractura ( de regula in cele mai rele cazuri se face doar...dubla ) CU deplasare. Au urmat operatii la glezna - mi-au pus o gramada de metale in picior, tije, suruburi, brosa etc , si pusa atela ghipsata, plus aprox 3 luni sa nu pun piciorul in pamant...a urmat recuperare...dureri...iar operatii (sa imi scoata toate metalele dinauntru)...iar recuperare.... Ce mai, un adevarat chin.
    Insa cel mai naspa e ca in prima luna si jumatate de stat la pat (imediat dupa accid. si dupa primele operatii) , fiind si perioada sarbatorilor , am mancat aiurea si...dupa doar o luna jumatate am luat in greutate 13 kg!!!
    Evident, am inceput sa tin dieta, am renuntat la zahar ( beau cafeaua cu zaharina etc), am fost si la o nutritionista si...mai nimic. De exemplu am tinut un regim drastic de peste o luna - fara fainoase, cereale, zahar, carne slaba, fara grasimi - stiti voi, si am slabit doar 2 kg. Chiar si nutritionista mea a spus ca daca i s-ar fi intamplat ei, "si-ar fi tras un glont in cap" .
    Nici "inainte" nu slabeam usor dar acum parca e imposibil.... . Vad ca am un metabolism de tot r.ahatul...
    Sa nu credeti ca bag in mine ca haplea, caci nu e asa . E drept, nu mai tin un regim drastic - adica mai mananc (uneori!) si un colt de paine, mai mananc si struguri, mai mananc si un iaurt cu fructe. Dar cam atat. Adica in continuare fara grasimi, margarina, prajeli, mancaruri cu sos, fara zahar etc. Alte persoane cred ca ar slabi chiar si asa, dar vad ca eu nu....
    ...Cu ocazia asta mi-am revizuit si "gandirea" si ideile preconcepute fata de persoanele plinute. Vad ca pt unele persoane chiar e fff greu sa slabeasca, iar uneori poate fi chiar demoralizator ... . Sincer!!
    Intr-adevar, nu am facut sport. Caci evident, nu am putut. Si INCA nu pot, caci glezna mea inca nu e recuperata 100%. Dar ma bate gandul sa imi alcatuiesc singura niste exercitii care sa nu implice glezna - abdomene de ex , exercitii care de regula se pot face "la orizontala" .

Printre voi sunt si persoane care, ca si mine, se lovesc de un metabolism greoi, slabesc mai greu? Puteti sa ma sfatuiti cu ceva? La voi ce a mers, si ce nu?