Nutritionist

•  
    • 2 mesaje
    3 Aug 2009, 23:23
    0 0
    Buna fetelor
    sunt noua pe aici si as dori sa redeschidem subiectul despre nutritionistii din Romania. Pro sau contra ? Profesionisti sau nu? A avut cineva probleme cu ei ? A slabit cineva cu ei ( in afara de vedete )? Acum 1 luna am apelat din disperare( proaspata mamica cu ceva kg ramase) la o nutritionista Adina Calin. Dupa prima sedinta ,in care te intreaba vrute si nevrute , te pune sa faci o serie de analize si dupa pauza. De 2 saptamani nu am mai auzit nimic de la ea. Nici macar sa ma sune sa-mi spuna ca lucreaza la planul alimentar si ca mai dureaza. Va tin la curent daca s-a intamplat ceva sau nu.
  •  
    • 10 mesaje
    4 Aug 2009, 14:08
    0 0
    Eu am apelat la a nutritionista pentru ca ma ingrasasem destul de mult. Mie personal mi-a facut foarte bine; am slabit 11 kg in aproape 4 luni iar acum desi mai mananc prostii greutatea se mentine in limite rezonabile. Asa ca pot sa spun ca sunt multumita de dietele, sfaturile, recomandarile ei. Regimul era variat iar din punct de vedere al sanatatii nu am avut nici o problema...analizele pe care le-am facut spre sfarsitul dietei au confirmat asta.
  •  
    • 13 mesaje
    5 Aug 2009, 19:37
    0 0
    Nu poti pune in aceeasi oala nutritionistii din Romania doar din cauza unor experiente neplacute. Intr-adevar, ca in oricare alta tara exista nutritionisti mai buni.. si mai .. putini buni.. Trebuie numai sa-l gasesti pe cel care ti se potriveste tie.

In principiu vei vedea ca fiecare are propriul patern pe care il urmeaza, iar cum nu toate organismurile reactioneaza la fel, fireste ca unii vor avea rezultatele dorite iar altii nu..

Profesionalismul si priceperea nutritionistului se poate judeca dupa macar o luna, daca vezi ca nu ai rezultate sau nu te simti bine cu ceea ce iti propune el/ea... este clar o problema.
  •  
    • 2 mesaje
    18 Aug 2009, 22:20
    0 0
    buna
    dupa cum va spuneam nutritionista Adina Calin ( vreau sa-i mentionez numele de fiecare data poate nu mai face cineva greseala de a mai apela la ea ) nu m-a sunat nici acum. O sa incerc sa o sun macar sa-mi dea banii inapoi.
    Imi poti spune si mie la ce nutritionista ai fost si cat te-a costat?

Merci mult
  •  
    • 152 mesaje
    19 Aug 2009, 00:03
    0 0
    Cunosc pe cineva care urmeaza un program nutritionist de cateva luni, a slabit destule kg, nu avea foarte multe, are ambitie, isi face griji cum va fi dupa, ultima data cand am vorbit era la supe de legume. A mai tinut si acu vreo 2-3 ani o alta dieta tot de un nutritionist recomandata, s-a mentinut vreo 2 ani zicea, apoi a revenit la vechile obiceiuri gurmande
  •  
    • 1394 mesaje
    19 Aug 2009, 11:07
    0 0
    cred ca e importanta parerea unui nutritionist,dar mai ales colaborarea ;
    sunt putini cei ce reusesc sa slabeasca singuri ,cu diete proprii;
    dar ce se-ntimpla cu cei ce urmeaza cu strictete diete consacrate si nu dau rezultate,nu slabesc un gram?
    ei bine,aici isi face remarcata priceperea nutritionistul: set de analize,interpretare, s. a ,duc la concluzia ca persoana respectiva poate avea probleme de sanatate(endocrine in general in oscilarea greutatii) si de asta a luat in greutate,sau este impiedicata sa slabeasca....
    de aceea,nutritionistii buni intocmesc diete personalizate,in urma unor ''cercetari'' prealabile...
  •  
    • 11 mesaje
    19 Aug 2009, 18:19
    0 0
    deacort cu tine InPhatos eu am fost o data la un nutritionist care mi-a dat pastile de la farmacie si pe deasupra ca erau si scumpe m-am trezit dupa 1 luna ca am lesinat si jumatate de zii am stat inconstienta...si am mai fost la o nutritionista dar nu ma ajutat k nimik mi-a zis ca pe ea o intereseaza sa vada rezultate la mn si k pot face si dieta mea...pai eu ma duc la ea ca sa imi fac eu dieta?in fine...si de atunci nu am mai fost niciunde...adevarul ca ma dispera faptul cum arat...dar ma gandesc k poate iar dau de o plegmatik sau unu fara experientza
  •  
    • 338 mesaje
    19 Aug 2009, 22:55
    0 0
    ulti ani am avut o greutate considerabila!!! Cautand, citind, analizandu-ma mai ales pe mine, mi-am dat seama ca pur si simplu fara vointa proprie niciun nutritionist nu poate face nimic, nu face miracole ! Asadar, nedispunand de venituri, ca majoritatea dintre noi de altfel, m-am hotarat! Am citit pe net (site-uri frantuzesti inclusiv) si mi-am facut o lista cu sfaturile ce am considerat ca mi se potrivesc! Peste tot am citit insa ca oricat ai schimba obiceiurile alimentare, daca nu faci sport nu iese nimic bun! Imaginati-va ca in prima zi nu am putut alerga nici 100 de metri. Simteam ca nu mai am aer, ca pic si gata! Dar nu m-am descurajat! Mi-am spus "hai, azi ai alergat 100 de metri, maine vei alerga 101 metri si tot asa!!!" Mi-am mai spus si altceva: "Daca te-ai ingrasat in cativa ani, acum vrei sa dai jos peste noapte? Nu merge, viata nu e cum crezi tu! Deci, in cati ani te-ai ingrasat? In cinci??? ha, ha, ha!!! Munceste acum macar doi ca sa-ti revii!!!!"
    Asadar, am alergat in fiecare zi putin mai mult, nu mananc deloc gras, creme, unt, nimic ce contine grasimi animale sau vegetale. Din cand in cand pun o lingurita de ulei de masline in salata! Mananac legume, fructe, peste, pui, curcan. Putin, nu mult! Dupa ora 17 nimic! Chiar si acum pt ca deja m-am obisnuit!

Rezultatul: 1 aprilie 2008 - 19 august 2009 = minus 42 de kg !!! Si mai lupt acum pentru inca zece!

Concluzia: VOINTA misca totul in viata noastra! Trebuie sa vrei si sa te inversunezi sa lupti pentru ceea ce-ti doresti cu rabdare, calm si perseverenta!

A, uitasem!!!! Am cumparat cartea Mihaelei Bilic, "Mananc , deci ma abtin".. Foarte mult m-a ajutat sa-mi diversific si sa portionez alimentele!

SUCCES!!!!!
  •  
    • 1394 mesaje
    20 Aug 2009, 10:28
    0 0
    Alizarin - 42kg
    42 kg=vointa de fier! chiar daca ai slabit treptat,intr-un an si...,pielea cum a reactionat? si-a dobindit in mod automat elasticitatea sau a ''cazut'',fiind nevoie de ajustare chirurgicala?
    oricum,felicitari,esti de admirat!
  •  
    • 338 mesaje
    20 Aug 2009, 13:34
    0 0
    Pielea arata foarte bine si cred ca foarte mult m-au ajutat exercitiile de la aerobic! Pielea nu este asemenea unui sac pt trup, ci este din trup si se modeleaza dupa trup! Chiar nu am nicio problema. Vorbeam cu tipa de la aerobic si imi spunea ca tocmai pentru a nu se flescai pielea trebuie lucrate membrele si abdomenul intens. Intens a insemnat o ora si jumatate de trei ori pe saptamana la sala! Acum nu mai merg la sala, dar mi-a intrat in obisnuinta sa alerg. Am ales o zona in afara orasului, intr-o padure unde ma duc sa alerg in aer curat. Aveam de ales si varianta stadion, dar nu e mereu disponibil, iar in jurul lui sunt multe masini si nu mi-am dorit sa inhalez noxele lor. Asa ca, la padureeeeee!!! Ma simt alt om, deja toata viata mea a luat o alta turnura!!!

Va doresc VOINTA pentru ca, serios, doar vointa te face sa-ti schimbi viata! Asta e miracolul lasat noua de Dumnezeu: VOINTA!!!!
  •  
    • 7 mesaje
    11 Oct 2009, 18:09
    0 0
    Studiez in domeniul nutritiei. Nu pot spune nici pro, dar nici contra si spun asta pt ca stiu persoane care au mers la nutritionit si dupa ce au platit 5 mil pe reteta, eu am zis ca e o prostie. Adica nutritionisti care dau diete de poti sa faci greva foamei. Asta fiecare poate sa o faca si fara nutritionist. Ideea e o alimentatie echilibrata, diversificata si sanatoasa. Asa ca depinde pe cine nimeresti...
  •  
    • 693 mesaje
    12 Oct 2009, 10:10
    0 0
    Alizarin, bravo!!!

Te admir f mult si pe tine si pe toate femeile care reusesc sa faca astfel de "schimbari" in viata lor! Mai ales gandind singura intreg "programul"..

Stiu f bine cum e pt ca si mie imi place sa mananc (mai ales dulciuri) si niciodata nu am fost slaba...Tot timpul am avut kg in plus. Si la fel ca tine, am cules sfaturi de peste tot(reviste, Internet, carti...inclusiv Mihaela Bilic) si de fiecare data mi-am facut o dieta proprie.. Cel mai mult am dat jos 15 kg, undeva prin liceu...Si aratam ca o somaleza...dar din pacate am revenit de fiecare data la obiceiuri proaste. Acum o sa ma apuc din nou de sport, o sa scot de la naftalina toate tabelele cu calorii, o sa gandesc noi meniuri pt fiecare zi...si cu asta cred ca o sa ma ajut cel mai mult...Restul tine de vointa!
    Eu am cumparat prima carte a Mihaelei Bilic, dar pe a doua nu o am..O sa iau si eu dc spui ca sunt idei de meniuri...Sa mai diversific!

In ceea ce priveste nutritionistul, cred ca e indicat in cazul in care nu iti poti gandi singura programul...Asta se capata prin experienta
    Adica, eu nu cred ca e f greu sa te gandesti ca tb sa renunti la dulciuri, grasimi, prajeli, fainoase, leguminoase, ca tb sa bei multa apa si sa faci sport...Asta iti va spune nutritionistul..Ramane doar sa te tii de treaba..
    Vezi ce alimente sunt permise si te joci cu ele..
    Cred insa ca multi se gandesc sa tina dieta cu atat mai mult cu cat au dat si bani pe eaSi asta ar fi un stimulent...

Dc alegeti un nutritionist, macar sa fie unul recomandat de cineva..desi nici aici nu e o regula.Mie nu imi vine sa cred ce neprofesionista e nutritionista mentionata de eva care a deschis topicul...Cum sa nu mai suni pacientul???!! Poate iti trimite analiele la NASA pt mai multa siguranta)