Dieta Low-Carb
-
1 0Pardon.. vroiam sa spun mod de viata, nu dieta. Acum 3 ani, cand am inceput sa invat biochimie (nutritie) de una singura, am descoperit si aceasta dieta.
Mi-am spus ca merita sa o incerc (trecusem deja prin vegetarianism, low-fat clasic si alte asemenea). Am introdus incet incet in stilul meu de viata, imi placeau rezultatele. Ma simteam mult mai bine. Iar acum.. ei bine.. dupa 3 ani, abia astept sa il fac si pe al 4lea, 5lea,6lea, 100lea...
Sunt curioasa daca mai sunt low-carberi pe aici, sa impartim impresii, schimbam retete etc
Seara placuta -
Sunt pro..ba chiar combinata cu o dieta keto, pt a slabi fara pierdere de masa musculara.

Doar ca..daca vei spune ca n-ai o parere buna despre cartof insa mananci carne, alune si folosesti ulei...s-ar putea sa ti-o iei..

Inca se merge dupa idei invechite....
Eu mananc prajeli, mananc si carne grasa, mananc si smantana..si unt...multe legume..
Insa mananc fructe mai putine(max 2-300 gr/zi), paine nu in fiecare zi, cartof de 2-3 ori/an si incerc sa renunt la dulciuri.
Si am 55 kg.
Incerc sa dau ultimele 2-3 kg cu keto..Sa vedem ce iese.. -
Cu ce sa incep.. cu inceputul..
Carbohidrati sau Glucide (acelasi lucru)
Practic, nu ai voie:
- CEREALE - tot ce a fost candva o cereala, iese din start din discutie: faina, covrigi, paine, paste, orez.. orice cereala, de nici un fel, nici un pic.
- FRUCTE - un subiect delicat. Fructoza este tot carbohidrat, dupa descompunere in stomac, corpul tot ca zahar il recunoaste.
Personal nu mananc fructe, decat foarte rar si de sezon cand este cazul. Recomand in schimb, fructele de padure: fragi, mure, zmeura, afine etc. Au multe fibre si antioxidanti (nu ca bananele crescute in vapor in drum dinspre Africa)
- MAZARE/FASOLE/LINTE/NAUT: Unii spun da, cu moderatie, eu inclin mai mult spre nu. Ma baloneaza, nu au asa de multe fibre precum se presupune, multe se pierd si prin fierbere. Doar foarte putin.. de pofta..
Pana acum, a fost numai NU. Ce ramane:
- LEGUME. Pofta buna
- CARNE/PESTE/OUA. Pe cat posibil de la tara.
-SEMINTE/NUCI (fara arahide)
Cauta pe internet la nuci, care au mai putini carbohidrati. Fisticul si cajuu daca nu ma insel au cel mai mult
LACTATELE sunt la mijloc. Personal nu consum de nici un fel, dar asta e o alta discutie. Lactatele sa fie cu cat mai putini carbohidrati (lactoza), in general cele fermentate au de la 0 la 2-3gr carbo/100gr : cascaval, telemea, mozarella. Smantana numai fermentata.
Din nefericire nu am avut timp sa fac o descriere extraordinar de amanuntita la fiecare, am scris destul de repede si nu am acoperit decat suprafata.
Stiu ca vor aparea discutii despre tensiune, colesterol, doctori samd, e firesc. Cu putin calm si rabdare le discutam si pe acelea.
Doctorii suedezi nu a recunoscut beneficiile low-carb decat din 2008.. pana la noi, mai dureaza..
Sunt relativ pregatita sa "mi-o iau", atata timp cat nu il luati pe NU in brate si sunteti dispuse sa ascultati si o alta variante, va raspund cu placere la nelamuriri.
P.S. Nu ai cum sa dai gres cu keto. Este o dieta grea, mai ales vara, dar daca te tii si apropiatii te sustin, vei avea numai de castigat. In septembrie incep si eu, momentan sunt low
-
Si eu sunt pe low..ca deocamdata am dat-o-n bara cu 2 kiwi..

As adauga importanta lipidelor, ele de fapt te introduc in starea de ketosa.Plus mentinerea proteinelor....parca la 1 gr/kgcorp sau la 1,5 gr /kgcorp, nu mai retin..
Prea multe proteine de scot din ketosa, practic organismul poate descompune si proteine...caz in care, la revenire la alimentatia normala si in cond unui regim hipocaloric...arzi muschi.
Se urmareste de fapt atat un procent de prot, lip, carbi cat si niste kcal, niste gr de carbi, niste gr de proteine.(si evident..prin diferenta..lipidele)
Dieta keto are 2 faze..
Intrarea in ketosa se obtine cu lipide multe si carbi sub 15 grame, ulterior poti creste pana la 25-30..nu stiu exact cat(e in fctie de nr de kg pe care il ai).Carbii consumati inainte de antrenament, dupa cate stiu eu nu se pun la total, se ard in timpul antrenamentului.(binenteles e vorba de un anumit gramaj..nu de vreun platou de prajituri
)
Ca fructe ai voie doar nuca de cocos..
Poti sa completezi..
E bine sa dam totusi niste informatii. -
Daca lumea este interesata, dam informatii cat este nevoie. Numai ca tu te-ai axat mult pe sport. Carbo in jurul antrenamentului etc. Nu stiu cati de aici fac in mod concret sport, mai ales sala de forta. Keto pentru asta a fost conceput.
Cand mergi si alergi jumate de ora prin parc nu are nici un sens sa mananci carbo inainte si in nici un caz dupa. Sunt mai multe variabile la mijloc.
Numarul maxim de carbo permisi difera in functie de rezistenta sau sensibilitatea fiecaruia la insulina. De aceea este de preferat sa vina din legume.