Sa spunem NU dietelor fulger!
-
0 0Am reusit sa slabesc sanatos (sport+dieta) mai bine de 15 kg ajungand slaba.
Imi accelerasem f bine metabolismul si puteam manca "micile pacate" ca nu se mai punea,iar daca se mai punea,se punea f putin.
Recunosc,din pofta sau prostie am inceput sa mananc mult si am pus vreo 4-5 kg inapoi...si ce m-am gandit eu?
Sa incerc niste diete fulger de-ti asigura muuuulte kg pierdute in timp record pentru ca incepusem iar sa ma vad grasa.
Toate bune si frumoase...numai ca problema era ca nu le puteam finaliza si treceam de la una la alta,ajungand sa imi dau peste cap considerabil organismul.
Pt fiecare 1 kg dat jos,daca mancam ceva "bun" puneam 2,in mai putin de o saptamana.
In cele din urma,am inceput sa tin iar dieta mea sanatoasa,aceasta mergand destul de greu datorita prostiei mele si a dietelor nesanatoase.
M-am intors din concediu,evident cu vreo 4 kg puse in mai putin de 10 zile,4 kg pe care , atunci cand tineam dieta mea si inainte sa ma apuc sa imi dau organismul peste cap le puneam in luni bune de mancat nu tocmai sanatos.Acum sunt si eu la dieta sanatoasa si merge destul de bine(evident,nu la fel de bine ca data trecuta)
Mesajul meu este: NU DIETELOR FULGER!
Si cred ca sunt multe Eve care s-au convins.
Organismul nostru are nevoie de CARBOHIDRATI,nu-i eliminati cum spun alte diete.Are nevoie de PROTEINE,ETC.
Astept sa veniti aici cu experientele voastre si sa spuneti si voi NU!
Aici vreau de asemenea sa fie topicul unde ne sprijinim unele pe altele in dieta noastra SANATOASA pentru ca oricat ar fi de greu,vom iesi triumfatoare. -
Pai traditionalele care ne fac sa suspinam...
Piept de pui la gratar cu garnitura de legume fierte.
-legume la gratar cu branza (putina) razalita
-mamaliga cu branza si iaurt dietetic dar sa fie o portie moderata pentru ca are destule kcal mamaliga.
-salate asortate cu branza razalita.
-musaca de legume si pui (la cuptor) fara ulei.
-peste,fructe de mare fierte sau la gratar cu lamaie.
-fucte(moderat)
-cereale cu lapte Fitness (chiar daca au zahar macar atata placere culinara)
-oua ochiuri in apa (se sparg ouale in apa calie pe foc)
-spanac fara ingroseala multa.
Si multe altele.
Pe mine m-a ajutat sa slabesc cartea Mihaelei Bilic "Traiesc,deci ma abtin",un nutritionist adevarat!
Cartea explica pe intelesul tuturor si daca o cumperi e o investitie care se vede pe cantar
Aaa si sportul (minim o ora pe zi am facut). -
As adauga:
NU MAI VA LUATI DUPA NIMENI IN ALCATUIREA MENIURILOR!
mancati ce va face placere, scadeti cantitatea, faceti sport!
tot ceea ce veti exclude din alimentatie, va deveni o tentatie.de aceea la incetarea dietei veti scapa in acele alimente....
Gatiti si mancati cu placere, doar asa nu va veti mai ingrasa dupa.. -
Corpul nostru are nevoie de carbohidrati?
Am tinut 1 an dieta ketogenica care inseamna NO carb, nici macar LOW carb.. A fost cea mai frumoasa perioada din viata mea, atat fizic cat si moral..
Faptul ca ai pus 4kg in 10 zile arata un exces de apa. Pentru fiecare gram de carbohidrat, retii 4 grame de apa.
1kg de tesut adipos = 7000 kcal
4kg = 28000kcal
28000kcal in 10 zile = 2800 kcal pe zi
Deci ca sa fi pus 4kg de grasime in 10 zile ar fi insemnat sa mananci 2800kcal pe zi. Sa nu mai punem la socoteala RMR`ul (metabolismul bazal) care este macar 700kcal/zi + activitatea, ma gandesc ca nu ai stat numai in pat, care ar fi si aia 500kcal/ zi..
Va invit la calcule
-
Unde mai pui ca atunci cand slabesti si nu asiguri organismului suficiente proteine....slabesti din masa musculara.

Si apoi zici "maaaama, cat am slabit!!!!!"SI de fapt ti-ai micsorat RMB-ul....si te vei ingrasa mai mult decat dai jos...
Totusi ai nevoie de carbi, pt functionarea celulelor nervoase si nu numai.
La keto ai voie un 15-30 gr carbi...nu deloc!!!! (se fac anumite calcule, sunt numeroase carti scrise pe tema asta...din pacate nu si in romana) -
Dan Duchaine, Dr. Mauro DiPasquale, Lyle McDonald, David Palumbo si multi altii...
Keto este o versiune mai stricta a low-carbului. Daca la low-carb puteai sa o mai iei putin pe aratura, la keto si 10gr de carbohidrati pot strica toata treaba.
Sunt mai multe versiuni, TKD, CKD si SKD. Difera din punct de vedere al incarcarilor (cu carbohidrati), in principiu keto a fost facuta pentru culturisti, care au nevoie de carbohidrati pentru cresterea masei musculare. Nu stiu insa cati de aici fac culturism, care fac bravo
High Five 
Daca vreti va spun si ce inseamna fiecare in parte.
Varianta clasica, SKD. Spune asa 65% grasimi, 25-30% proteine si 5-10% grasimi. In functie de nevoile sale, fiecare isi calculeaza.
Ai nevoie de grasimi ca sa intri in starea de cetoza, cea in care corpul se foloseste de propriile resurse de grasime pentru energie aka slabesti, trebuie sa il obisnuiesti sa se foloseasca de grasimi.
Este foarte important acest lucru. Toate dietele te fac sa slabesti cumva, important e ce dai jos: apa, muschi sau grasime. Grasimea este cel mai usor de dat jos, iar prin cetoza, ai siguranta ca organismul va apela la ea atunci cand nu are nutrienti.
Ca sa intri in starea de cetoza, trebuie sa iti golesti toate resursele de glucoza aka carbo, pentru cei care nu consuma carbohidrati in mod constant, poate dura si 2 saptamani. Oricum, cand intri in keto.. se simte..
Cum spuneam insa, si 10gr te pot face sa iesi din keto, trebuie experimentat si vazut, o "comunicare" perfecta cu corpul este vitala aici. Teoretic, ar trebui tot timpul.. dar ...
Ar mai fi cate ceva de adaugat, incarcarile de exemplu.. dar astea mai incolo.. dupa ce ati intrat in keto
Intrebari ?
-
Acum am vazut mesajul tau..

Pai..s-o luam concret.
sa zicem:
1,63 m
55 kg
BF 14 kg (25%)
As vrea un 52 kg..greutate la care BMR e de 1220.
Deocamdata fac sport, cel putin o data la 2 zile, aerobic.(sunt adepta exercitiilor cardi
1.cam ce BFP sa urmaresc, avand in vedere ca trec de 30 de ani?(o val a BFPsanatoasa....nu vreau sa fiu manechinuita
)
2.Ce kcal si ce grame de macronutrienti sa urmaresc?(de mult timp am redus carbohidratii)
3.Ce parere ai despre termogenice?Ce vitamine/minerale ar fi necesare?(pierdem, mai ales pe timpul verii si in cond in care facem sport)
4.Incarcarea...cand?Si cu cate gr de carbi?
5.Merge keto si fara sport?
6.Fibrele...din seminte de in, nu?Cate gr de fibre/zi? -
Buna.
Sa vedem ce putem face
. Voi scrie intrebarea si voi da raspunsul, sa fie mai usor de urmarit pentru cei interesati.
1. Cam ce BFP sa urmaresc, avand in vedere ca trec de 30 de ani?
Parerile sunt impartite. DAR general acceptat, la femei, grasimea corporala trebuie sa fie undeva intre 20-25%, sunt care spun si 31%.
Trebuie retinut, grasimea este vitala! Un BF prea scazut, sau dieta saraca in grasimi duce lejer la caderea parului, unghii fragile, AMENOREE. Grija maxima cand incepeti vreo "dieta minune"
2.Ce kcal si ce grame de macronutrienti sa urmaresc?
In functie de activitatea din ziua respectiva. Daca BMR`ul este 1200, recomand undeva la 1400-1500 -- 100gr grasimi, 80-90gr proteine (la inceputul keto ar trebui marita cantitatea 100-110, dar apoi scazut treptat), si 20gr carbohidrati.
Foarte important este sa experimentezi si sa vezi apoi ce ti se potriveste cel mai bine. Personal am descoperit ca daca mancam mai putine proteine (50gr) si mai multe grasimi, slabeam mai repede; altii au incercat si au zis ca la ei este exact invers. Fiecare corp este unic!
3.Ce parere ai despre termogenice?Ce vitamine/minerale ar fi necesare?(pierdem, mai ales pe timpul verii si in cond in care facem sport)
Pentru termogenice trebuie in primul rand sa ai sanatatea brici (aprobarea medicului). Apoi depinde ce termogenice si cantitatea. In principiu recomand lipotropice vara si termogenice iarna, din motive cat de cat evidente. Daca vrei iti pot recomanda cateva, multe incercate de mine.
Vitamine si minerala. Sincer, cam tot ce este la farmacie este "frectie la piciorul de lemn". Necesarul nostru de vitamine este mult mai mare, nu luam nicidecum cat ar trebui din alimentatie. Si aici pot recomanda multe, mult mai bune decat cele comerciale. Vorbesc de vitaminele care nu se afla in pachetele roz care apar la reclame la televizor.
Toate sunt necesare
E putin mai complex subiectul. Important este sa tii cont ca in trimpul menstruatiei pierdem nu numai sange
ci si vit si min.
4.Incarcarea...cand?Si cu cate gr de carbi?
Incarcarea.. CKD (cyclical) spune o data pe saptamana. SKD (standard) spune atunci cand simti ca ai nevoia (trecea si o luna si eu eram super ok, chiar nu vroiam sa pap carb
. E de preferat sa fie facuta intr-o zi fara antrenament (teoretic se spune sa o faci dupa sala, eu zic in ziua de pauza, testat pe mine)
Important este ca in ziua de incarcare sa se consume grasimi mai putine. se inverseaza procentajul de grasimi cu carbohidrati (procentajul nu gramajul)
5.Merge keto si fara sport?
Orice merge si fara sport numai ca, fireste, recomand cu sport, e oricum cea mai buna dieta pentru a pastra masa musculara. Pentru crestere in masa, recomand mai degraba TKD (se mananca carbo in jurul antrenamentului).
Cred ca despre sport voi vorbi separat, intr-un thread.
6.Fibrele...din seminte de in, nu?Cate gr de fibre/zi?
Fibre.. din tot ce are fibre. Mai putin cereale, care oricum au enorm de putin (turbez cand vad reclamele la TV, cate minciuni pot sa spuna). Semintele de in sunt pe primul loc. O lingura are 4gr de fibre, daca imi amintesc corect.
Pe zi.. si aici parerile sunt impartite. Variaza undeva intre 15-20-25gr/zi poate si mai mult.
Contrar cu cele auzite la TV, cerealele nu sunt o sursa de fibre. Semintele si nucile sunt pe primul loc (in low-carb). Lintea, nautul, mazarea urmeaza pe al doilea loc. Cerealele nici nu au loc in clasament.
Cu speranta ca va vor fi de ajutor
Un weekend placut va doresc!
P.S. Daca incepi frumos si elegant, cu antrenament, dieta, totul calculat si pus la punct. Iti recomand sa iti faci si niste masuratori si poze, pentru a putea vedea apoi rezultatele. -
Aha..Merci mult.MI-ai fost de mare ajutor!

Eu ma gandeam la un 60 gr prot, pt inceput. (ca sa fiu sincera...m-a inspirat din sfaturile lui Cristi m de pe getfit
)
Cred ca mi s-ar potrivi CKD, incarcare la o saptamana.
Am observat ca dupa maxim o saptamana ma apuca toate poftele.(de carbi)
LA termogenice...ma gandeam la thermo drine complex..
A...am uitat sa zic ca am luat cartea, s-o citesc.
Lyle McDonald, The Ketogenic Diet
http://membres.lycos.fr/robody3/Ebooks/The_Ketogenic_Diet.pdf -
Sa-ti fie de bine. Da, il stiu pe Cristi, unu dintre putinii din Romania care promoveaza low-carb.
Spor la citit, ai sa vezi acolo toate detaliile de care ai nevoie. Nu incerca sa retii toate detaliile biochimice, noteaza acolo pe o foaie ce presupune fiecare tip de keto, experimentezi si ne spui ce ai facut