Retetele noastre dietetice

•  
    • 1044 mesaje
    25 Iul 2009, 17:22
    0 0
    Va invit sa incercam impreuna sa adunam la un loc retetele mancarurilor pe care le gatim.
    Hai sa facem un topic care sa ne ajute atunci cand suntem in pana de inspiratie!
  •  
    • 1044 mesaje
    25 Iul 2009, 17:52
    0 0
    SALATA DE OREZ CU PIEPT DE PUI

Se pune la fiert un piept de pui in apa cu sare, se scoate cand e fiert si se adauga 250 gr de orez(1 cana de 250 ml) la fiert.
    Se toaca 1 ardei galben, unul rosu si unul portocaliu, o legatura ceapa verde.
    Se amesteca toate ingredientele, se adauga putina zeama de lamaie, piper si 1 lingura ulei.
    Pe un platou se aseaza 1 salata taiata fideluta si apoi salata.
    Se freaca 2 linguri de mustar cu zeama de la o lamaie si 1 lingura ulei si se adauga ca dressing peste salata.
    Pofta buna!
    1 lingura de salata(lingura normala, nu polonic) are cam 30 kcal
  •  
    • 1044 mesaje
    25 Iul 2009, 18:17
    0 0
    SARMALE CU CIUPERCI

Un morcov, 650 gr ciuperci proaspete, 2 cepe mari, marar, 3 linguri bulion, boia dulce, 200 gr orez.
    Se toaca legumele si se calesc in 75 gr ulei, apoi se adauga orezul si restul ingredientelor, sare, piper.Se infasoara sarmalele in foaie de varza si se fierb.

100 gr au cam 130 kcal.
    O sarma are cam 60 kcal, depinde si de marimea ei..

MANCARE DE TECI CU PIEPT DE PUI

Ingrediente:
    1 kg fasole verde, o ceapa mare, 350 gr piept de pui dezosat, fara pielita, 6 linguri ulei, 3 linguri bulion, marar.
    Preparare
    Am tocat ceapa si am taiat pieptul de pui cubulete si le-am calit in tigaia wok de teflon, la foc mic.
    Intre timp am curatat tecile, le-am spalat/taiat mai micute si le-am oparit.
    Le-am adaugat in tigaie, le-am mai fiert putin alaturi de pieptul de pui si ceapa, am adaugat bulionul, mararul, am lasat sa mai scada putin si la final am adaugat sare/piper dupa gust.

100 gr de mancarica are cam 90 kcal iar o portie mica (220-230 grame) are cam 200 kcal.
  •  
    • 247 mesaje
    26 Iul 2009, 12:33
    0 0
    Conopida cu iaurt si marar:
    Se fierbe conopida dupa care se piseaza si se adauga marar si iaurt.

Se mananca cu paine si e o bunatate
  •  
    • 1044 mesaje
    26 Iul 2009, 13:16
    0 0
    Wow, mie una imi place conopida de mor!!!
    hai sa pun si eu o reteta cu conopida, preluata de pe alt forum..
    CONOPIDA IN SOS DE CASCAVAL

Se face un sos din faina, lapte si unt, se adauga apoi niste cascaval ras si nucsoara pisata si se lasa la foc, amestecand continuu.Daca e prea gros sosul, se mai adauga lapte.
    Se fierbe conopida in apa cu sare si se pune intr-un vas de yena, deasupra se pune sosul respectiv, se mai rade putin cascaval si se da la cuptor cateva minute, pana se rumeneste.

Nu stiu cate kcal o avea, banuiesc ca nu prea putine..As face reteta cu lapte degresat..
  •  
    • 689 mesaje
    26 Iul 2009, 22:46
    0 0
    da, exact ca laptele e de vina...nu faina, untul si cascavalul
  •  
    • 417 mesaje
    28 Iul 2009, 12:24
    0 0
    ceapa calita in ulei? salata cu o lingura de ulei? sos cu faina? cascaval? fara suparare, dar mie nu imi suna a retete dietetice. va scriu eu una dietetica in adevaratul sens.
    ardei umpluti.
    se curata de cotor si seminte 10 ardei medii, se spala si se lasa la scurs.
    se pregateste compozitia: 500 g muschi tocat de vitel, 2 cepe, 5 linguri de orez, marar, patrunjel, sare, piper si cimbru.
    se umplu ardeii cu aceasta compozitie si se pun in tava termorezistenta, acoperiti cu apa pana la jumatate.
    se mai urmaresc, se mai intorc, pana cand sunt gata.
    avantajul acestei retete fata de altele este ca nu se prajeste nimic, totul e crud, nu se foloseste ulei absolut deloc, nici carne grasa.
    pofta buna.
  •  
    • 2487 mesaje
    28 Iul 2009, 19:23
    0 0
    TZATIKI- castraveti rasi pe razatoarea mare,sarati si stropiti cu zeama e lamiie sau otet ,dati la scurs si storsi de zeama,separat un sos cu iaurt,ceapa taiata mic sau 1-2 catei de usturoi ,marar sau menta.Se amesteca si se da la rece.
    Suc de pepene verde-pepene cuburi fara seminte,zmeura,menta,cuburi de gheata
    Se dau prin blender pepenele si zmeura,se taie fin menta .
    In pahar cu gheata se pune menta si amestecul de fructe.
    Oua rominesti-se pune la fiert apa cu sare si un strop de otet,cind fierbe se amesteca cu telul circular cu viteza sa faca o micare rapida de rotaie,se sparge oul si lasa sa fiarba se serveste cu legume fierte,spanac .
  •  
    • 1044 mesaje
    29 Iul 2009, 17:43
    0 0
    SALATA DE PASTE CU TON-170 kcal/portie
    Ingrediente pentru 4 portii:

-100 gr paste colorate nefierte
    -1 conserva de ton in suc propriu-180 gr
    -100 g mazare din conserva
    -100 gr telina rasa
    -100 gr morcov ras
    -1 ardei gras mic verde
    -1 ardei gras mic rosu
    -1 ceapa mica
    -10 masline
    -2 catei de usturoi
    -100 ml iaurt dietetic
    -1 lingura zeama de lamaie
    -2 linguri de mustar(de calitate)
    -sare,piper

1.Pastele se fierb,se scurg,se clatesc su apa rece si se pun intr-un bol.
    2.Ardeii se taie cubulete,ceapa se toaca marunt,maslinele se curata de samburi si se toaca,tonul se scurge si usturoiul se paseaza.
    3.Se pun toate ingredientele(si cele ramase) peste pastele din bol,amestecand usor.

Sugestie:se poate folosi conserva de ton sau sardele in ulei ,dar trebuie scurs bine uleiul.
    preluat de pe slabute.ro
  •  
    • 18346 mesaje
    31 Iul 2009, 01:27
    0 0
    piftele cu ton. va dau reteta facuta de mine nu cea standard.

1 ceapa mica,taiata fin, si cateva coji de ceapa verde calite in unt.
    2 conserve de ton
    o rosie tocata marunt, scurgeti zeama
    adrei gras, tocat
    marar,patrunjel
    1 ou batut
    50 g pesmet
    sare,piper dupa gust

Calim ceapa in unt,pana se inmoaie,apoi o adaugam la restul ingredientelor.
    Amestecam bine si dam compozitia la frigider.
    Apoi formam chiftelutele , le punem intr-o tava si la cuptor.

ps. pt ceapa puteti folosi doar o lingurita de unt.

se serveste cu salata, sau spanac, cartof fiert in coaja....
  •  
    • 1044 mesaje
    2 Aug 2009, 09:05
    0 0
    SALATA DE LINTE VERDE
    1 ceasca linte verde,
    1 morcov,
    1 mar,
    1 ceapa mica,
    3 linguri patrunjel tocat fin,
    Pentru sos vinegreta:
    1 lingurita mustar de Dijon,
    2 linguri otet,
    6 linguri ulei masline,
    sare, piper,

Mod de preparare
    Lintea se pune la fiert in apa cu putina sare, se lasa 3 minute. Se scurge si se clateste. Se pune din nou la fiert cu 4 cesti de apa si putina sare, la foc mic pentru 30 min. Se scurge si se tine sub jet de apa rece. Se pun intr-un bol, se adauga morcovul data pe razatoarea mica, marul data pe razatoarea mare, ceapa taiata solozisori, patrunjelul. Se adauga sosul vinegreta(se amesteca otetul, uleiul, mustarul, sarea si piperul).

Lintea e plina de vitamine si minerale...unde mai pui ca are ff multe fibre, ajuta digestia.