Iaurt simplu dulce
-
1 0Am tot citit pe-aici pe la Dieta si am vazut ca multe dintre voi mancati iaurt cu cereale si bucati de fructe proaspete.Ieri mi s-a pus pata si mi-am luat niste cereale bune si goale cu fructe, niste banane si niste piersici,le-am taiat in bucati micute si am vrut sa le amestec cu iaurt simplu.Numa ca mi-am dat seama ca nu exista iaurt simplu dulce,ci numai acru si combinatia nu e tocmai pe gustul meu.
Voi stiti daca exista iaurt simplu dulce? -
angi , iaurtul natural e acru.
dulce nu vei gasi niciodata.
daca vrei iaurt simplu , dar sa nu fie acru, exista doar varianta iaurt de baut .
exemplu : iaurt usurel de la napolact 0,1% grasime (470 de grame )sau iaurt de baut 0,1% grasime de la zuzu ( 330 grame)
astea, fiind degresate, dar si cu ceva mai mult conservant - deci nu naturale, repet, acelea sunt acre si au consistenta aceea de "branzit" - astea, spuneam, au gust mai dulce, dar totodata sunt f sarace in grasimi si foarte important, fara zahar !
iaurturile de la muller sunt intr-adevar, grozave.
DAR ! sunt pline de zahar , si in plus, sunt iaurturi grase - cu 3% grasime.
imagineaza-ti ca un iaurt mic, de 150 de gr , adica iei de 5 ori cu lingurita din el si l-ai terminat , fie el cu cocos, mar sau alte fructe, are 200 Kcal
cat jumatate de ciocolata.....
e bun, nimic de zis, chiar foarte bun, dar la cat e de gras si de dulce, nu-i de mirare ca e atat de bun
o varianta mai buna pt iaurtul dulce cu fructe ar fi Yogobello light, un iaurt mic are vreo 75 de kcal.
incearca unul din iaurturile de baut de care ti-am zis, cu o lingura de cereale integrale sau muesli si bucati de fructe proaspete.
e varianta ideala : ai in felul asta si vitamine, si minerale, si fibre......... si eviti zaharul si grasimea.
e un mic dejun perfect, zic eu...
ps. nu-ti face probleme, akio nu tipa, asa scrie ea, cu majuscule si 10 semne ale intrebarii
-
angelie, ideea era sa mancam iaurt cu fructe si alte chestii- inclusa in dieta. daca-ti iei iaurt cu zahar, nu mai e dietetic, stii asta, nu?
poate fi echivalentul unei prajituri.
pe probate si incercate: iaurtul activia ce-l mai stiu din romania, merge foarte bine cu fructe. cel simplu!
apoi iaurturile cu continut mic de grasime sunt cele mai acre. asa ca alege ceva tip bio, natur, mai gras.
combinatia e ideala. nu trebuie sa fie dulce!