bicicleta stationara; exercitii cardio
-
0 0Am 18 ani, 1.59 si 58 kg. De curand mi.am cumparat o bicicleta stationara pentru a mai slabi cateva kg, si am cateva intrebari (nelamuriri):
1.cand este mai bine sa fie facut antrenamentul,dimineata , sau seara? din cate am citit pe net am inteles k dimineata ar fi mai bine. Daca il fac dimineata, este bine sa il fac inainte de micul dejun, sau dupa?
2.la cat timp dupa antrenament pot sa mananc, si la cat timp dupa masa pot face exercitiile? (daca fac dimineata inainte de masa si mananc la jumatate de ora dupa este ok ?)
3.cat de des se pot face, si cat trebuie sa dureze o sedinta? (1h dimineata in fiecare zi este prea des? Dak fac 1h dimineata si 1/2 seara este prea mult )
4.la ce nivel trebuie mentinut pulsul? In jur de 120-130 este bine pt a arde grasimile? Am ajuns si la 155, este cumva prea mult pentru varsta mea ? Normal am in jur de 85.
5.ce ar trebui sa contina micul dejun? E mai bine sa mananc cereale cu lapte,musli,fulgi de pormb, sau o masa formata din ou, sau branza de floricica cu legume? -
poti face dimineata, dar si seara.
daca faci dimineata, pe stomacul gol, arzi din grasimile depuse.
Pe de alta parte..nu intarzia foarte mult masa dupa sport deoarece ai sa arzi si muschi.
E bine ca micul dejun sa contina carbohidrati complecsi, pentru a avea energie toata ziua.Sunt bune cerealele(nu insa combinate cu lactate, decat daca sunt degresate).Poti manca paine integrala cu branzica de vaci degresata, cu rosii, castraveti..
mai depinde si de gusturile tale, daca nu-ti plac lactatele/cerealele...n-are rost sa te chinui, ca o sa ti se acreasca destul de rapid..
Poti manca si nuci, alune, fistic, migdale la micul dejun.E bine dupa sport sa consumi ceva surse de calciu..Stii ca alunele contin calciu?
Bine..portia ar trebui sa fie pana in 50 grame, nu mai mult.
In ce priveste exercitiul cardio, iti dau un citat care sigur te va lamuri:
"Nivelul pt cardio in procente care ar tb atins pt rezultate optime in ce priveste pierderile de grasime se calculeaza astfel: 220-varsta care o ai.
Formula este 220-varsta, adica 220-30(daca ai 30 ani), un puls de de 190 batai este cel maxim pe care il poti obtine.
Dupa ce ai aflat pulsul maxim ce il poate avea inima ta cu aproximatie,tb calculat pulsul optim la varsta ta pt a topi grasimile prin cardio.rata batailor inimii normale in stare de repaus ar fi in jur de 70 batai pe minut la barbat si 75 la femeie.
Urmeaza sa se scada din 190 cat a reiesit pulsul maxim in urma formulei de mai sus, se va scade 75, adica rezulta 115. cu acest 115 pentru a stabili marja de antrenament urmeaza sa fie inmultit o data cu 0,6 adica 115x0,6=69 dupa care adaugi inapoi cele 75 care era rata normala in repaus si va rezulta 69+75=144 batai ale inimii pe minut este minimum necesar pt a arde optim grasimea.
Iar 115x0,8+75 este maximum la care ar tb sa te limitezi pt a pastra limita sigura si optima pt arderile de grasime, adica 115x0.8+75=167. deci in medie pt o femei de 30 ani ar tb sa se incadreze stiintific si medical intre 144 si 167 batai pe minut pentru ca un antrenament cardio sa fie de exceptie. "
Uite un link foarte util:
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=11077&pid=211655&mode=threaded&start=#entry211655