Balonarea asta

•  
    • 2 mesaje
    25 Iun 2009, 16:33
    0 0
    Ce sa fac ca sa scap de balonare? Dupa ce mananc dimineata ma balonez si raman asa pe tot parcursul zilei. Nu mi-am schimbat dieta, fac si sport de performanta si tot asa este. Sa folosesc laxative?
  •  
    • 587 mesaje
    26 Iun 2009, 02:27
    0 0
    Nu cred ca-i o idee buna sa folosesti laxative; s-ar putea sa-ti ajute carbunele medicinal sau semintele de chimen (chimion) folosite ca infuzie sau adaugate la mancarurile cu care se potrivesc (branzeturi, unele supe, saleuri, etc.).
    Sper sa-ti fie de folos sugestiile mele.
  •  
    • 247 mesaje
    26 Iun 2009, 18:00
    0 0
    Ia Espumisan (se gaseste la farmacie) si le iei de cate ori te simti balonata. In caz ca esti f balonata ia 2 deodata
  •  
    • 459 mesaje
    30 Iun 2009, 07:41
    0 0
    Poate ca ar trebui sa faci o ecografie; sa nu ai o problema cu fierea.
  •  
    • 44 mesaje
    1 Iul 2009, 00:02
    0 0
    Daca mananci f repede de obicei se inampla asta dar cel mai probabil e de la fiere,am patit si eu
  •  
    • 31 mesaje
    2 Iul 2009, 14:02
    0 0
    CEAI VERDE!
  •  
    • 17 mesaje
    4 Aug 2009, 22:35
    0 0
    Buna aici gasesti o gramada de produse special pentru balonare http://www.dietapan.ro/index.php?m=fndok eu am incercat siropul laxativ de la fares m-a ajutat enorm acuma depinde si de organismul tau. Si ceaiul de chimen (chimion) este foarte util.
  •  
    • 89 mesaje
    5 Aug 2009, 15:18
    0 0
    Buna ziua,eu am probleme cu balonarea,dar datorita vezicii biliare,nu fososesc laxative,dar cite odata mai iau cite o pastiluta,imunogas.in rest evit alimentele care ma baloneaza,cit despre ceai verde eu beau zilnic 2litri dar nu prea face minuni
  •  
    • 2 mesaje
    5 Aug 2009, 15:30
    0 0
    Salut! si eu am probleme , de fapt devin chiar stresante deoarece am in permanenta un disconfort din punctul asta de vedere. Chiar daca mananc oricat de putin. am incercat si laxative, siropuri de la farmacii naturiste, diete, pastile, etc , dar nu m au ajutat prea mult .. daca aveti si alte sugestii/sfaturi , ar fi ideal
  •  
    • 13 mesaje
    5 Aug 2009, 19:45
    0 0
    Nu asa se pune problema. Aici gresesc multi. Nu trata problema, gaseste-i radacinile, vezi de ce anume te balonezi si apoi elimini alimentul respectiv.

Nu exista o regula, dupa masa de dimineata te balonezi. Exista numeroase alimente care duc la o asemenea reactie..

La simpla gandire mi-au fulgerat in minte cateva: cereale, lactate, fructe, leguminoase. Intr-adevar lista este maricica si cuprinde destul de multe alimente, dar daca vrei sa rezolvi problema nu sa o acoperi cu amagirea ca totul este bine, nu ai de ales.

Le iei pe rand:
    -lactate: iaurt (de cele mai multe ori el este problematic), lapte, branza, cascaval etc.
    - cereale: toate cerealele baloneaza intr-o masura mai mica sau mai mare, in functie de gradul de procesare si alte asemenea..

Si continui... nu pastilele sunt solutia.. Rezolva problema cu calm si nu te grabi la pseudo-solutii...
  •  
    • 60 mesaje
    5 Aug 2009, 21:54
    0 0
    incearca si ceaiul de busuioc (1 cana pe zi) este foarte eficient in ceea ce priveste problemele gastro-intestinale. succes
  •  
    • 650 mesaje
    5 Aug 2009, 22:58
    0 0
    boxer, 2 l de ceai verde pe zi??? nu pot sa cred, ai grija , poti sa-ti faci rau fara sa stii.
  •  
    • 540 mesaje
    6 Aug 2009, 09:40
    0 0
    Debridat. Mi l-a prescris medicul... ginecolog. Eram atat de balonata ca nu putea simti nimic la palpare (in timpul consultatiei). Plus dieta, evident.

Cat despre ceaiul verde al lui boxer... Conteaza mai putin numarul de litri cat cantitatea de plante. Ca nici mie nu-mi place prea tare gustul, si pun un pliculet la un litru de apa....
  •  
    • 16 mesaje
    6 Aug 2009, 15:23
    0 0
    InPhatos are dreptate. Si eu ma confrunt cu problema asta de cand ma stiu. Daca mananc o portie de leguminoase (mazare, fasole) simt ca imi va exploda burta, asa ma umflu! Medicamentele nu sunt o solutie. Tebuie sa ai grija si la legume, fructe, lapte, sa preferi compoturile. Eu am renuntat 2 luni la fructe si la leguminoase complet (stiu ca fructele sunt importante pt sanatate, nu imi sariti in cap ) si nu am avut deloc probleme cu balonarea in perioada aia. Uitasem cum e.
    Si sportul ajuta mult. Daca ai abdomenul bine tonifiat, n-o sa te mai "umfli" de la tot ce mananci. Asta am observat eu de cand merg la sala.
  •  
    • 16 mesaje
    6 Aug 2009, 15:26
    0 0
    Roxx, ar fi bine sa consulti un medic, daca spui ca nu ti-ai schimbat dieta. e posibil sa fi luat vreun microb care sa isi faca de cap in intestinele tale
  •  
    • 89 mesaje
    6 Aug 2009, 17:42
    0 0
    MADY,posibil sa ai dreptate,nu fac sport,dimineata abdomenul meu este plat,si un pahar cu apa baut ma umfla repede,am grija sa nu maninc fructe care ma baloneaza,nu maninc fasole,varza,etc.,ceaiul il beau in loc de apa,si totusi am zile cind sint ca un balon.