bulimie
-
0 0salut sunt o bulimica si am nevoie de ajutor...cand stabiliesc sa ma duc la psiholog nu reusesc ca raman fara bani ca toti bani pe care ii am ii dau pe mancare si apoi o vars la baie...inainte nu vedeam diferenta ca stateam cu ai mey dar acum sunt la facultate si a devenit un chin pentru mine ...la cine pot apela pentru ca vreau sa obtin ajutor numai gandesc cum trebuie nu m-am dezvoltat deloc mintal(adica ma comport copilareste si am o frica) si cred ca se datoreaza bulimiei ca am inceput-o de la varsta de 17 ani si am aproape 21 de ani si sincerc sunt disperata as vrea sa dau timpul inapoi si sa numai fac asta dar nu se poate acum caut un mic ajutor ...va rog informatima mai mult despre bulimie....
-
odia te ascult.
vreau sa te ajut dar am mai multe detalii. scrie-mi pe privat. sa stii ca se poate, stiu ca e greu si eu am trecut prin asta. dar acum traiesc sio sunt fericita. vreau din suflet sa va ajut si pe voi, caci eu m-am chinuit mai mult de 10 ani cu boala asta si am invatat singura cum sa sa ma ajut. desi pot aspune ca am avut o vointa de fier si a trebuit sa citesc mult si sa schimb totul la mine. te pup si te astept cu mesaj
curaj -
citeste despre..Anorexia, bulimia si obezitatea - tulburari de alimentatie si greutate
Anorexia nervoasa
Bulimia nervoasa - hiperfagie
Tulburarea de alimentatie excesiva
Un mod gresit de a rezolva conflictele
Femeile cu anorexie nervoasa au o perceptie modificata a gustului
Politia spaniola a detectat 400 de site-uri care incita la anorexie sau bulimie
Vezi toate articolelecautare Cauta o farmacie
Nume, Localitate
Cauta un spital
Nume, Locatie
Cauta un medic
Nume, Specializare
Cauta o clinica
Specializare, Locatie Bulimia nervoasa - hiperfagie
autoevaluarea sanatatiiAlege pe manechin zona afectata si raspunde la intrebari pentru a primi acum diagnosticul prezumtiv.
centre de sanatateAbuz, dependenta si intoxicatiiAccidentul vascular cerebralAcneeaADHDAfectiuni ale nervilor perifericiAfectiuni ale rinichilorAfectiuni ale sanilorAfectiuni ale urechiiAfectiuni asociate sarciniiAfectiunile cavitatii bucaleAfectiunile coloanei vertebraleAfectiunile colului uterinAfectiunile gambei si coapseiAfectiunile genunchiuluiAfectiunile gingiilorAfectiunile gleznei si picioruluiAfectiunile hipofizeiAfectiunile laringeluiAfectiunile membrului superiorAfectiunile pielii la copiiAfectiunile prostateiAfectiunile suprarenalelorAfectiunile tiroideiAfectiuni placentareAfectiuni respiratorii la copiiAgresiuni termiceAlcoolulAlergiileAlimentatia sanatoasaAlunite, negi si keratozeAmetelile si vertijulAnalize de laboratorAnemiileAnxietatea si fobiileAnxietate si atac de panicaApendicita si alte cauze de abdomen acutArta de a fi parinteArtritaArtrita reumatoidaAstmul bronsicAutismulAvortulBoala Alzheimer si alte boli degenerativeBoala Parkinson si alte boli extrapiramidaleBoli ale inimii si vaselorBoli ale sangeluiBoli ale venelorBoli cu transmitere sexualaBoli de pieleBoli ereditare si congenitaleBoli geneticeBoli genitale feminineBoli genitale masculineBoli intestinaleBolile aortei si ale arterelorBolile aparatului respiratorBolile pancreasuluiBolile valvelor cardiaceBronsiteBruxismulBulimie si anorexie, tulburari de alimentatieCancer al organelor genitaleCancer colorectal si analCancer de pieleCancer esofagian si gastricCancer hepatobiliarCancerulCancerul mamarCandidoza si alte infectii micoticeCardiopatia ischemica si Infarctul miocardicCaria dentaraCefaleea si migrenaChirurgie esteticaChirurgie orodentaraChirurgie plastica reparatorieChisturi ovarieneCiclul menstrualCockteiluri dieteticeColesterolul si triglicerideleColici si alte tulburari digestive la copiiConstipatia si diareea copiluluiCresterea si dezvoltarea copiilorCum sa te ingrijesti in sarcinaDantura copiilorDantura in sarcinaDepresia, tristetea patologicaDermatitaDeserturi dieteticeDeviatia de sept si rinoplastiaDiabetul gestationalDiabetul ZaharatDiabet Zaharat tip 1Diabet Zaharat tip 2DieteDiete de ingrasareDiete de mentinereDiete de slabitDisfunctii sexuale feminineDisfunctii sexuale masculineDiverseDroguri ale cotidianuluiDurerea si inflamatia gatuluiEducatia sexuala la copii si adolescentiEducatie pentru sanatateEndodontieEndometriozaEnurezis si alte tulburari sfincterieneEpilepsia si ConvulsiileEstetica dentaraEvolutia sarciniiExpunerea la radiatiiFaringita si amigdalitaFicatul si caile biliareFobiileFoliculita si FuruncululFrumusete si intretinereFumatul si efectele acestuiaGhid de interventii esteticeGlaucomulGripa si alte virozeGustariGutaHalucinogeneHemoroizii si fisura analaHepatite viraleHernia de disc si lombosciaticaHerniile abdominaleHipertensiunea arteriala (HTA)HomeopatiaHormonii si tulburarile endocrineHPV si cancerul de col uterinImagistica si endoscopiaImplantologieIncontinenta urinaraInfectia cu HIVInfectii ale pielii, tesutului subcutanat si muscularInfectii cu streptococi, stafilococi si alte bacteriiInfectii genitale feminineInfectiile urechiiInfectiile urinare la copiiInfectii urinareInfertilitate femininaInfertilitate masculinaInflamatiile ochilorIngrijirea paruluiIngrijirea pieliiInhalantiInsomnia si alte tulburari de somnInsuficienta cardiacaInsuficienta respiratorieIntoxicatiiIntoxicatii acute cliniceInvest -
Bulimia este tulburare de alimentatie, caracterizata de un consum alimentar excesiv. O persoana cu bulimie mananca o cantitate mare de alimente intr-o perioada scurta de timp, pentru ca apoi sa-si provoace varsaturi, sa se supuna unui exercitiu fizic exagerat, sa consume laxative, diuretice sau alte medicamente in scopul unei eliminari fortate a alimentelor. Persoanele afectate de bulimie sunt obsedate de propriul aspect fizic si nu au respect de sine.
Persoana afectata de bulimie pierde controlul alimentar in timpul unui astfel de episod de infulecare; apoi este cuprins de rusine, vinovatie si frica intensa de ingrasare si reia comportamentul excesiv, realizand un cerc vicios. Nediagnosticata si netratata, boala conduce la probleme serioase de sanatate.
Etiologia bulimiei este neclara, dar se pare ca apare ca rezultat al asocierii unui istoric familial (genetic) cu anumite influentele sociale precum admirarea unei siluete longiline, dar si a unui tip de personalitate care tinde la perfectionism. Evenimentele stresante ale vietii de zi cu zi pot declansa bulimia in cazul persoanele predispuse sa dezvolte boala.
Bulimia debuteaza cel mai frecvent in adolescenta tarzie sau la adultul tanar, in special la femei de rasa alba, baieti adolescenti, insa poate aparea chiar si la adulti. Deoarece este o boala cronica, aceasta persista si pe parcursul vietii adulte. La fiecare 10 femei cu bulimie, un barbat dezvolta aceasta boala.
Sportivii, in general sau persoane cu anumite profesii care necesita o constitutie fizica cu greutate mica, precum balerine, manechine, gimnasti, au un risc crescut de a dezvolta bulimie. Anumite tipuri de personalitate cu control inadecvat al impulsivitatii sau acceselor maniacale (comportament obsesiv compulsiv) au de asemenea, un risc crescut de a dezvolta boala. Majoritatea persoanelor cu bulimie apartin unui statut socio-economic mediu sau superior, cu toate ca boala nu are legatura cu statutul socio economic, rasa sau originea etnica.
Simptome
O persoana cu bulimie :
- prezinta episoade recurente de excese alimentare (infulecare), consumand cantitati mari de mancare intr-un timp scurt, pierzand controlul asupra cantitatii de alimente consumate
- recurge la autoinducerea varsaturilor, a efortului fizic excesiv, folosirea neterapeutica a laxativelor, diureticelor, emeticelor (medicamente care provoaca varsatura)
- prezinta episoade de apetit exagerat de cel putin 2 ori pe saptamana timp de cateva luni
- se autoevalueaza in raport cu greutatea si aspectul fizic
- nu toate persoanele care sufera de bulimie isi provoaca varsaturi, dar, apeleaza la alte metode de eliminare fortata ca raspuns la excesele alimentare anterioare.
Tratament
Tratamentul bulimiei include consiliere psihologica si cateodata medicatie adjuvanta (medicatie antidepresiva). Tratamentul precoce reduce riscul aparitiei complicatiilor legate de boala.
Daca bulimia este insotita de alte simptome precum depresia, tratamentul adjuvant medicamentos poate fi necesar si durata recuperarii poate fi mai lunga.