adevarat?
Înapoi la: Forum » Dietă / Fitness
-
14 Iun 2009, 17:540 0e posibil ca dupa mai multe diete de slabit tinute de capul meu sa mi se fi declansat glanda tiroida? de cand am inceput sa slabesc simt ca ma cam sufoc obosesc mai tare decat atunci cand aveam cateva kg in plus si sunt mai nervoasa. are legatura?
-
15 Iun 2009, 10:56da, curele de slabire iti deregleaza in primul rand metabolismul iar in al doilea rand activitatea hormonala.
In traducere, legat de activitatea hormonala:
1.Poti sa nu mai ai menstre
2.Poti sa-ti dereglezi tiroida
Nu orice cura de slabire, doar cele care iti forteaza organismul, spre exemplu daca mananci sub numarul de calorii necesare organismului pentru a functiona, fara a depune vreun efort.
Sa-ti dau exemplu:
rata mea metabolica bazala e de 1220 kcal, asta inseamna ca e un minim de calorii pe care tre' sa le consum, in caz de repaus total.
Daca eu consum mai putin(nu o zi-doua, ma refer la o perioada), imi scad aceasta rata metabolica bazala, adica imi incetinesc metabolismul..(organismul se adapteaza, crede ca trece printr-o perioada de foamete, destept organismul asta)
Daca eu totusi fortez, reducand caloriile foarte, foarte mult, la un moment dat organismul cedeaza..
Ca hormonii aia pe care el tre' sa-i secrete trebuie sintetizati din ceva..din aminoacizi(proteine), calciul este iarasi foarte important in toate procesele metabolice...
Si la un moment dat organismul, saracul, nu mai poate...
Nu mai sintetizeaza anumiti hormoni.
Iata si dereglarile..
(astea doua puncte le stiu eu, sigur sunt mai multe aspecte..) -
16 Iun 2009, 17:34ai dreptate. am fost azi la medic si mi-a spus ca e posibil ca de la un regim de slabire sa mi se declanseze glanda. mi-a dat sa fac analize
Înapoi la: Forum » Dietă / Fitness