ce sa fac?:-s
-
0 0buna evelor....sunt noua pe aici
....am 13 ani
....si...vreau ca in vara asta...sa mai dau cateva....kg jos.....ce dieta imi sugerati?
...va multumesc:* -
nestea are zahar, nu-i bun..Nici un fel de suc din comert nu e bun, ca ori are zahar, ori indulcitori..Nu-i buna nici o varianta..
Apa, apa..Stiu ca nu-i prea grozava, da' asta e..
Si slaba si cu poftele satisfacute nu prea merge..
Fa-ti ceaiuri in casa, nu le pune zahar deloc, o sa te obisnuiesti repede sa le bei asa, fara zahar, crede-ma.Ia-ti ceaiuri bune la gust..
Eu iau din acelea cu bucati de fructe uscate sau de la teekane sau lipton.
Si inca ceva..Sa incerci sa ai 3 mese/zi+2 gustari, deci 5 mese in total.
Mananca dimineata consistent, de preferinta carbohidrati complecsi(paine integrala cu ceva pe ea, sau lapte/iaurt cu cereale sau ce preferi tu, da' sa mananci bine), pe la 11 ia o gustare, daca iti plac fructele, acum e momentul propice, pe la 13-14-15 ia masa de pranz , pe la ora 17 inca o gustare(iaurt sau fructe sau chiar un mic sandwich, in caz ca n-ai mancat consistent la pranz)iar cu vreo 3 ore inainte de ora de culcare ia cina.La cina incearca sa eviti dulciurile, pastele, cartofii..
In nici un caz nu sari mese sau sa te infometezi, ca o sa-ti incetinesti metabolismul si apoi o sa te plangi ca nu slabesti desi mananci f putin.
E bun orice sport..atata timp cat iti face placere.
Ce inaltime/greutate ai?
Oricum..esti in crestere.La varsta ta au loc niste schimbari hormonale normale, incepi sa prinzi "forma" de femeie.Nu e nimic rau in asta..chiar daca ti se pare tie ca te ingrasi.
-
bibu, am copil de varsta ta si nu stie cum sa mai puna vreo 2-3 kile

in primul rand spune cate kilograme ai si ce inaltime, apoi, eu nu te sfatuiesc sa tii vreo dieta decat in cazul in care esti obeza, bolnava, ceea ce nu-i cazul, presupun.
faptul ca joci volei, baschet, e foarte bine, la varsta asta ar trebui sa fie ceva natural sa faci miscare zilnic, corpul tau are nevoie sa-si consume energia
in legatura cu papica...lasa dietele, alege sa ai o viata echilibrata din toate punctele de vedere..o alimentatie sanatoasa, bazata pe legume, fructe, carne slaba, chiar si dulciurile sunt ok, atata timp cat nu abuzezi, cina,usoara si ai grija sa fie cu 3-4 ore inainte de a te culca, hidrateaza-ti corpul, bea apa plata cum spunea si rain, mai ales acum vara, lasa sucurile si ceaiurile din comert.
adica o viata sanatoasa si echibrata
-
acu am vazut ca ai postat din nou, rain

asta cu ceaiurile de casa vroiam si eu sa spun doar ca, eu de cand ma stiu beau ceaiuri din plante,culese de parintii mei, de pe dealuri si munti, ei stiu cand ce si cand, pentru ce sunt bune (ma refer la diferite afectiuni sau pur si simplu...sanatate curata
atata tot, ca din pacate, nu toata lumea isi poate permite asta...bucatelele de fructe este o solutie foarte buna, intradevar
E.L. stoarce niste lamaie in apa plata, ii da totusi un anume gust si e racoritor -
cred ca ar merge si un ceai facut din cateva felii de lamaie sau portocala, sau chiar un compot de mere..fara zahar.La varsta ei problema e ca isi vede colegii cu o cola sau fanta sau cipsuri...sau mai stiu eu ce si probabil crede ca daca isi cumpara si ea la fel, gata, e integrata in grup.
Am trecut toate prin treaba asta..
Eu m-am apucat de fumat asa..Eram trandy, deh..
Nu-i de ras..dar decat sa plangem..
-
inca odata...multumesc:*....poi...cam de 1 an...am mai pus cateva kg in plus...si asta....cred eu///[ptr ca la sc....stateam in banca....cu o colega....care manca.....fff multe dulciuri.(numai kinder bueno,este obsedata de asa cv)..si imi facea pofta.... dar ea mananca ff mult....si nu se ingrasa deloc....eu am incercat...sa nu mai beau//...sucuri...din comert....sa nu mai mananc porcarii........si....imi luam...apa plata..si covrigi........si tot imi facea pofta....si..app prietenele meele....spun...ca asta cred eu...ca's grasa.....iar sora mea....imi spune...sa mai dau 2..3 kg jos:">
aa...poi...aveam...cam...40 de kg.....acum....4 luni
)......si...am 1.50....azi m-am masurat