pofta de dulce
-
0 0cum sa diminuez pofta de dulciuri? ce as putea face?
-
Produsele zaharoase, alimentele bogate in carbohidrati si dulciurile ridica nivelul compusilor chimici care ii confera organismului starea de bine (acestea sunt endorfinele, serotonina si norepinefrina). Problema care apare in cazul consumului de produse cu continut ridicat de zahar este aceea ca el intra repede in fluxul sangvin, cauzand o productie rapida de insulina si de serotonina. Cand nivelul zaharului din sange creste brusc, insulina il descompune rapid, conducand apoi la scaderea concentratiei acestuia si a endorfinelor din sange. Acest lucru va face sa va simtiti mai rau decat inainte si s-ar putea sa incercati sa consumati si mai multe dulciuri pentru a va recastiga buna dispozitie, instalandu-se astfel un ciclu de pofte necontrolate, crestere in greutate, oboseala si schimbari bruste de dispozitie - un cerc vicios destul de greu de rupt.
Veti simti nevoia sa consumati dulciuri daca: nivelul zaharului din sange este permanent in dezechilibru; aveti deficiente ale substantelor nutritive; o infectie de natura micotica; dieta voastra este foarte bogata in carbohidrati rafinati, prelucrati si alimente sarate. Pofta de dulciuri este un indiciu al faptului ca s-ar putea sa aveti o afectiune numita hipoglicemie, care va determina sa consumati din ce in ce mai mult zahar. Anumite alimente ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si tempereaza pofta de dulciuri. Cerealele integrale si legumele crude constituie alegeri excelente. Ignamele, cartofii dulci si dovlecelul ajuta, de asemenea, la controlarea nevoii de dulciuri, fara sa cauzeze o crestere a nivelului de zahar din sange. Iar o lingurita de L-glutamina pudra luata inainte de masa ajuta la inhibarea poftelor alimentare. -
si eu sunt moarta dupa ciocolata. uneori parca nu simt pofta, ci nevoie de dulce.
mananc fructe si beau cam 1.5 l de lichide pe zi, inclusiv o cana cu ceai si una cu lapte pe zi, si tot n-am facut nimic, cand mi-e pofta n-am ce-i face.
cred ca inafara de vointa...nu sunt prea multe variante. eu am redus cantitatea de ciocolata la 4 patratele din alea pe zi si mancate in timpul zilei, nu seara.
ar mai fi pastilele de slabit, care cica taie pofta de orice, inclusiv de dulciuri.
apropo, am gasit ceai mate cu aroma de ciocolata
e nemaipomenit, are mai mult aroma de caramel