Mai pot face ceva la varsta asta?

•  
    • 475 mesaje
    20 Mai 2009, 20:51
    0 0
    Am ajuns la 38 de ani, la 1.68 si 94 de kilograme! Am inceput sa ma ingrijorez deoarece am crescut foarte repede 72 - 82 - 86 - 94! Am avut o perioada cand de am scapat de 4-5 kg dar e mult timp, mergeam la sala. Acum la 94 de kg va inchipuiti ca abia urc 3 etaje.
    Nu am vointa, am un program dezordonat, stau sase-sapte ore pe scaun la serviciu, in fata calculatorului si la prinz maninc de regula in oras consitent si bun, mi-e foame ce sa fac?
    In jurul meu majoritatea persoanelor beau ceai sau apa plata, cum se poate trai doar asa?
    Daca a mai fost cineva in situatia mea, sa plece de la o asa greutate, please, help me!
    Nu vreau pastile miraculoase, poate stiti un regim, un mod de viata care m-ar ajuta si pe mine.
  •  
    • 2312 mesaje
    20 Mai 2009, 22:32
    0 0
    Poti lucra acolo unde se poate.De exemplu un prin pas ar putea fi renuntarea la sucurile dulci/bauturi alcoolice si inlocuirea lor cu ceai neindulcit.(sau daca poti trece direct la apa, nici o problema)
    E mai usor sa treci la ceai deoarece exista o gama larga de ceaiuri si poti diversifica.
    Apoi poti sa-ti educi putin gusturile.Nu e nevoie sa renunti la masa aceea in oras dar poti sa inlocuiesti spre exemplu cartofii prajiti cu salata, painea cu paine integrala(in primul rand vei manca mai putina )
    Oricum primul pas l-ai facut, e mesajul asta.Restul depinde de cat de mult iti doresti sa-ti placa de tine, cand te privesti in oglinda.Atata timp cat vrei sa obtii ceva, e imposibil sa nu obtii.(indiferent cat de mult va dura)
    Greutatea asta probabil ca are drept cauze niste obiceiuri alimentare proaste.Trebuie sa le identifici.
    Mananci prea tarziu?
    Sari peste micul dejun?(e calea cea mai sigura de ingrasare pt ca acele calorii le vei lua oricum, nu ai cum sa-ti pacalesti organismul, doar ca le vei lua la cina..atata tot )
    Esti sedentara?
    Mananci multe paste fainoase. paine, orez, biscuiti, covrigei si alte alimente bogate in carbohidrati?
  •  
    • 405 mesaje
    20 Mai 2009, 23:01
    0 0
    Draga mea lady,

Cu vointa se poate face orice! Trebuie doar sa ne inarmam cu vointa si rabdare si vom vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Sunt multi care incep o cura de slabire, dar nu reusesc pentru ca nu au destula vointa. Exista persoane supraponderale care nu isi mai pun problema sa slabeasca. Unii poate sunt mutumiti cu infatisarea lor. Dar mai sunt altii care, desi nemultumiti, nu intreprind nimic pentru schimbare. Care sa fie motivul?

Iata si cateva sfaturi:

Trebuie sa iti modifici stilul de viata
    Trebuie sa elimini junk food-ul si alcoolul
    Trebuie sa consumi cat mai multe lichide
    Trebuie sa faci efort, sa practici un sport cel putin de 3 ori pe saptamana
    Trebuie sa manci echilibrat, cat mai frecvent si in momentele din zi in care ai nevoie de energie
  •  
    • 124 mesaje
    20 Mai 2009, 23:35
    0 0
    Dar ai mincat mai mult decit de obicei? Ca e ciudata cresterea in greutate, asa brusc. Ai avut vreo sarcina ceva, ai o menopauza timpurie, da-ne mai multe informatii.
  •  
    • 251 mesaje
    21 Mai 2009, 09:18
    0 0
    Lady, m-am hotarat sa raspund in primul rand pentru ca suntem cam de aceeasi varsta (am aproape 39 de ani).
    Dupa cum se intreba o Eva dinainte, ar trebui sa existe un motiv pentru care te-ai ingrasat mult intr-un timp scurt.
    Hai sa-ti povestesc despre mine: inaltime 1,70m si 67 kg. Vei spune, poate, ca situatia mea nu este atat de disperata ca a ta, insa si eu ma confrunt cu o dilema: pana acum 3 ani, am oscilat intotdeauna intre 54-58 kg. - o greutate foarte buna, din punctul meu de vedere, pentru conformatia mea. Apoi am inceput sa acumulez, si sa acumulez, si sa acumulez kilograme, desi nu am schimbat NIMIC in stilul meu de viata (eu intotdeauna am fost o fire sedentara, ca sa nu spun lenesa).
    Momentul ingrasarii bruste a coincis cu un tratament pentru ovare polichistice cu Yasmine. Nu stiu daca acesta este adevaratul motiv (fiindca multe fete au facut acelasi tratament si NU s-au ingrasat) ori e doar o coincidenta, la care se adauga si varsta... Ideea este ca si eu imi doresc kilogramele de acum 3 ani si nu reusesc sa slabesc, desi nu beau sucuri acidulate, nu mananc exagerat de gras, nu ma ating de dulciuri decat rar, beau cafeaua fara zahar si mananc doar paine neagra. Se pare, insa, ca gresesc pe undeva.
    Ti-am scris toate astea ca sa vezi ca nu esti singura in situatia asta. Poate impreuna reusim...
  •  
    • 405 mesaje
    21 Mai 2009, 10:26
    0 0
    As dori sa urez un calduros LA MULTI ANI! tuturorr evelor ce poarta nuumele de Elena, Constantina, Costina, etc
  •  
    • 107 mesaje
    21 Mai 2009, 10:30
    0 0
    buna fetele. vesnica problema kg in plus;
    si eu am crezut ca de la anticonceptionale ma ingras, apoi credeam ca-mi fac pofta de mancare, total gresit. mancarea si bautura e problema, ideea e cat mananci, cu cat mai putin cu atat mai bine; mancam mult, ma saturam si nu ma opream, ma caliceam si mancam pana nu mai puteam, mi-era rau dupa aceea; stomacul s-a marit, si-mi era tot mai foame si mancam tot mai mult;
    nu pot sa tin vreun regim, clar, si am incercat ceva ce-mi taie pofta de mancare, din plante; nu-mi mai sta capul la mancare, trec pe langa patiserie fara sa-mi lase gura apa si mananc orice, dar putin f putin (o felie de paine cu o lingura de icre de ex.) dar pot sa stau 12 ore fara sa mananc si nici nu mie foame, pai in 12 ore mancam de 3 ori si bine; in prima saptamana la cantar s-au vazut 3 kg in -. sedentare sau nu tot mancarea ingrasa; am cunoscut persoane care ziceau ca nu prea mananca, dar se minteau singure; nu mananc paine deloc, dar mananc strudel cu mere (..); eu trebuie sa slabesc in jur de 10 kg, din motive de sanatate si o sa fie greu si de dat jos si de mentinut; dar cand vad ca mi-i s-a supt burta, ma intareste psihic, aveam o burta de gravida, imi dadea lumea locul in tramvai; bafta multa la slabit
  •  
    • 7 mesaje
    21 Mai 2009, 14:49
    0 0
    Lady, scuza-ma dar ai ajuns la 38 de ani si aproape o suta de kilograme si inca nu stii ce regim de viata trebuie sa urmezi ca sa ai o greutate sanatoasa? Eu cred de vina e mentalitatea ta infantila...vorbe aspre, stiu dar asta e adevarul...deci in oras mananci bine si mult ca "ti-e foame ce sa faci"...ca si cand foamea nu ti-o poti satisface decat daca mananci cantitati industriale...ca ce mananci nici nu mai intreb...apoi "lumea care traieste cu apa si ceai verde"...nimeni nu traieste numai cu apa dar apa nu numai ca nu ingrasa dar e si buna pentru organism...daca vrei sa slabesti trebuie sa mananci mai putin si sa te misti mai mult...si cel mai important este sa accepti ca nu e vina nimanui ca tu esti supraponderala....sunt multe femei cu un regim de viata ca al tau - si eu tot cu fundul pe scaun stau la servici - dar care cu o dieta echilibrata si fara excese si cu un pic de miscare isi mentin greutatea...daca ai sa te alinti in continuare ai sa te ingrasi si mai tare...cat despre diete, esti pe un topic care se cheama "dieta"si in care ai sa gasesti sute de "regimuri miraculoase" care nu fac decat sa iti dea metabolismul peste cap si sa te transforme intr-o neurotica obsedata de fiecare dumicat pe care il baga in gura. Ce te sfatuiesc eu, in afara de schimbarea mentalitatii, este sa urmezi recomandarea unui dietetician...
  •  
    • 27 mesaje
    21 Mai 2009, 16:02
    0 0
    lady_blue, iti sugerez sa vii pana la salon Maraviglia, www.maraviglia.ro si sigur vom gasi cel putin o solutie prin care sa slabesti sanatos.
    Totul este ca tu sa-ti doresti sa slabesti.
  •  
    • 124 mesaje
    21 Mai 2009, 17:25
    0 0
    Vezi ce faci cu mincatul mult, consistent si bun. Fa in asa fel incit sa nu iti fie foame, la fiecare doua ore sa ai ceva de rontait, dimineata cind te trezesti ia un mic dejun, de exemplu lapte cu ceva cereale, la 10 o banana, la 12-1 o salata de frunze cu un gratar ori un snitel, ori orez cu legume, la 2 mai rontaie ceva ce nu are multe calorii, Iar la 4-5 la vremea dinnerului sa nu fii infometata, asa ca nu o sa ai senzatia ca iti trebuie multa mincare.
    Ce sa faci, metabolismul scade exponential incepind cu 40, la unele chiar mai devreme, trebuie sa iei masuri.
    Sa slabesti nu e usor, e un proiect pe termen lung, trebuie rabdare si vointa.
    Si sa nu iti imaginezi daca ai slabit, stai de la sine acolo, no, trebuie sa continui acelasi stil de viata.
    Succes!
  •  
    • 185 mesaje
    22 Mai 2009, 21:20
    0 0
    trebuie sa consumi mai mult decat mananci.
    alege alimente scazute in calorii. mergi pe jos, cumpara-ti o bicicleta medicinala sau un stepper, o saltea si niste gantere. pune muzica si danseaza. bafta.
    nu amana. greutatea mare e asociata cu multe boli si e pacat, esti tanara.
    cred ca ideea de baza e multa disciplina si daca iei o medicatie de mult timp eu zic sa o revizuiesti.
  •  
    • 1088 mesaje
    23 Mai 2009, 07:24
    0 0
    Asa este, neglijarea greutatii se poate transforma in boli.
    Teoretic stii, gasesti pe net doar ca doresti o incurajare. La drum!
    Noi suntem aici, mai scrie-ne!