aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

•  
    • 164 mesaje
    21 Mar 2009, 13:58
    0 0
    Ajutor!!!!
    Ajutati-ma....va rog..
    De astazi vreau sa mananc sanatos!
    Si vreau sa-mi spune-ti daca este bine ..ce-am mancat pana acum!

deci de dimineata am mancat...
    2 feliute mici mici cu pateu de masline si o cana mare de ceai (fructe de padure)

peste juma de ora-ceai...tot o cana..
    iar peste o ora...o salata mica mica de rosii,,
    atat pana acum
    si mai tarziu dca as mai manca sa zicem o portocala un mar,
    si apoi o ciorba...
    deci vreau sa-mi spune-ti daca ingrasa? ce-am mancat eu pana acum!
    mentionez: am 14 ani ..1.55 i,60 kg...
    vreau macar 2-3 kg sa dau jos..
    nu prea am eu timp de slabit..ca sunt cu scoala
    dar macar sa slabesc sanatos in timp lung da bine si sa nu se mai puna la loc..
    ce parere aveti este bine?
  •  
    • 2520 mesaje
    21 Mar 2009, 14:30
    0 0
    Draga mea, calea sigura spre SI MAI MULTE kg, este dieta, vreau foarte tare sa intelegi acest aspect.
    Este justificata dorinta ta de a da citeva kg jos, dar abordarea aleasa, este mai putin sanatoasa.
    Cum ti-am mai spus si pe celalalt topic, nu avem cum sa-ti spunem cit este de bine ce maninci ptr ca este imposibil de apreciat cite calorii contin chestiile de care vb.
    Avind in vedere ca esti in crestere, trebuie sa fii atenta la unele aspecte cu privire la valoarea nutritiva a aceea ce maninci ptr a nu-ti crea dezechilibre, care , in timp sa te duca la obezitate.

Maninca ce vrei (vezi sa nu-ti lipseasca garsimile -foarte importante in aceasta perioada ptr o buna dezvoltare a creierului - cele mai bune ar fi cele din simburi si seminte - atentie, sa fie neprajite si fara sare - app. 650kcal/100g), fii atenta sa te ridici de la masa inainte de a te simti complet satula; maninca foarte incet (fiecare masa sa-ti ia mai mult de 30 minute - lasi tacimul jos din mina la fiecare muscatura, nu maninci nimic fara tacim - nici fructe , nici piine, nimic ce se poate taia); tai bucatale mici asa incit sa poti mesteca in voie si sa te concentrezi foarte mult pe gust, sa simti ce maninci.
    daca iti este greu sa te opresti inainte sa termini tot din farfurie, toarna ceva care nu-ti place peste mincarea ramasa (sare, piper, boia, etc). Alege ca desert fructe - le mainci cu tacimul si presari peste ele mirodenii care iti plac - de ex. pe mar, poti pune scortisoara fina - un deliciu.
    Fa ceva forma de miscare, orice iti place - cel mai bun mod de a ajuta slabitul, este mersul.
  •  
    • 2520 mesaje
    21 Mar 2009, 14:35
    0 0
    A, si inca ceva, scrie aici cum evoluezi cind ai timp, scrie ce ai nevoie sa lasi sa plece din gindurile tale, concentreaza-te pe aspectele pozitive din viata ta, iar din raspunsurile pe care le primesti, ia doar ceea ce se potriveste si e bun ptr tine, restul, lasa-le sa existe, fara sa te afecteze.
    Multa bafta!
  •  
    • 164 mesaje
    21 Mar 2009, 14:51
    0 0
    aolo...ce dezechilibre pot aparea?..si cum apar?
    pentru ca eu nu vreau..si tocmai de asta...
    adica vrei sa spui ca daca tin de ex o dieta si cand o sa ma las de ea..o sa ma ingras>??..nuu?
    de asta este vorba nuu??
  •  
    • 2520 mesaje
    21 Mar 2009, 14:55
    0 0
    da, de asta vb.
    dezechilibrele de care vb, apar de obicei in urma uosr diete restrictive - nu ai vitaminele si mineralele de care ai nevoie si aceste lipsuri afecteaza nivelul hormonilor, care , apoi , iti afecteaza starea de spirit si care stare de spirit te duce in frigider.
    Tocmai ptr acest motiv iti spuneam sa maninc ceea ce doresti - organismul uman este o masinarie perfecta - atunci cind organismul are nevoie de un anumit element, vei simti pofta pe un aliment care contine acel element, este ca si atunci cind iti este sete - esti deshidratata si organismul iti trimite "pofta" de apa.
    sint sigura ca ti se intimpla sa ai momente cind ai gust de ceva in gura desi nu ai mincat acel ceva, asta se intimpla ptr ca creierul iti spune in acest fel ca organismul tau necesita acel ceva.
  •  
    • 164 mesaje
    21 Mar 2009, 16:31
    0 0
    da chiar aseara mi sa intamplat..!
    sa zicem: nu tin nico dieta, dar mananc cate putin...si des...
    de ex 3 mese pe zi si 2 gutsari
    si mi se accelereaza si metabolismul..nu?
    adica mananc ce vreau dar cu moderatie sa nu ma satur...cam asa?|
  •  
    • 2520 mesaje
    21 Mar 2009, 18:34
    0 0
    da, cam asa ceva si nu uita sa faci si ceva miscare.
    Ai sa stii daca ai mincat destul de mult sa fii sanatoasa si destul de putin ca sa slabesti , seara inainte de culcare : daca iti este foame, o foame placuta, nu ucigator de foame, esti in linia cea buna - daca esti satula, ai mincat prea mult.
  •  
    • 164 mesaje
    21 Mar 2009, 18:52
    0 0
    nustiu...acum chiar nu prea am pofta de nimic dar ma roade stomcacul...are ceva?
  •  
    • 173 mesaje
    21 Mar 2009, 19:19
    0 0
    Tu chiar esti nebatuta!Ce am discutat eu cu tine ?INCETEAZA CU TAMPENIILE ASTEA !!!!!!!!TU NU AI NEVOIE DE DIETE !!!!!!!ESTI IN CRESTERE!!!
  •  
    • 164 mesaje
    21 Mar 2009, 20:18
    0 0
    grasutza80 stiu ca am vb si cu tine,dar ce-am scris eu mai sus...
    ''vreau sa mananc sanatos''
    deci?....acuma fac si sport aia a fost doarjuma din zi ce sa mananc ..orcum eu stiu ca mananc sanatos...si fac si sport nustiu ce crezi tu
  •  
    • 164 mesaje
    21 Mar 2009, 20:19
    0 0
    lasati acuma am inteles..offtopic
  •  
    • 2520 mesaje
    21 Mar 2009, 21:57
    0 0
    Trebuie sa fii atenta cu "nefoamea". Daca te arde stomacul pot fi mai multe cauze : maninci chestii acide prea multe (ai grija la chestiile gen pate vegetal cu gust de carne - iti dai seama ca ia o planta si pune ceva chimicale sa ajunga la gust de pui, da? si chimicalele astea iti provoaca, printre altele acid). Chestii care fac acid : in primul rind , sucurile de magazin (ca e acidulat ca nu, apa e singura sanatoasa), carnea rosie, unele legume, etc.
    ca si regula generala, tot ce maninci in moderatie e ok, daca te simti rau dupa un anume aliment, nu-l mai minca si gata.
    daca te arde stomacul ca ti-e foame, sa maninci ( de obicei, foamea, vine si cu zgomote iti chioraie matele - dar nu astepta pina la starea asta.
    Nu alege produse gen light sau low nu stiu ce, sint proaste`, maninca varianta normala in cantitate mai mica si e ok.

Grasuta, nu fi atit de vehementa, girl considera ca vrea sa-si faca un bine si daca te apuci sa tipi la ea in loc sa-i recunosti sentimentele si apoi sa o sfatuiesti cum crezi tu ca e bine, nu faci altceva decit sa o faci sa fuga de noi si cine stie unde ajunge.

Girl, nu dispera, nu este nimic pe lumea asta fara rezolvare, absolut nimic. Doar putina rabdare sa ai.
  •  
    • 247 mesaje
    21 Mar 2009, 22:48
    0 0
    Da, f sanatos PATEU DE MASLINE!.
    Mai fetita:
    1.Nu prea e sanatos pt ca ma indoiesc ca e doar din maslina facut..
    2.E ff caloric
    3.Mai bine mananci cereale
    4.Ai 14 ani! Vezi-ti de treaba ta!
    Serios,cand am inceput sa citesc topicul am crezut ca vorbeste o femeie despre mancatul sanatos si nu o fetiscana!
  •  
    • 77 mesaje
    22 Mar 2009, 00:02
    0 0
    Draga mea...vad ca esti foarte debusolata.....Inteleg ca vrei niste sfaturi....Nu e cazul sa te complici cu diete la varsta ta!
    Incearca sa nu mai manaci deloc:: prajeli, paste, paine, dulciuri, cola.

Nu mai manca nimic dupa 19.

Fructele consuma-le ca pe gustari, intre cele 3 mese principale. Nu le combina cu alte alimente!

Combina carnea cu legume.

Eu zic ca e suficient.