respiratie grea,

•  
    • 164 mesaje
    10 Mar 2009, 17:59
    0 0
    Buna tuturor .Am si eu o problema de cand nu mai mananc dulciuri,paine,prajeli , seara,..
    si mananc de doua ori pe zi dimineata la 6-7 ...
    si cnad vin dupamiaza la 14...
    si seara rar cate un mar...
    De doua zile de cand am inceput ma simt obosita ,si parca respir mai greu,capul ma doare ingrozitor,...
    stiti oare daca asta e cauza?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    10 Mar 2009, 18:08
    0 0
    probabil ai glicemia mai scăzută. organismului îi ia ceva timp să se obişnuiască să menţină glicemia constantă prin arderea depozitelor de grăsime. încearcă să mănânci din 3 în 3 ore câte ceva. consumă fructe între mese, chiar şi câteva boabe de strugure.
    evenntual fă-ţi analizele. poate ai o uşoară anemie.
    sănătate.
  •  
    • 164 mesaje
    10 Mar 2009, 18:13
    0 0
    mersi...sper ca nu am anemie...
  •  
    • 55 mesaje
    10 Mar 2009, 18:13
    0 0
    mananci prea rar..pe termen lung, regimul asta iti va dauna. mesele principale trebuie luate la 5-6 ore ( tu le ai la 7!!! de la 7 dim pana la ora 14 e prea mult)ar la 2-3 ore o gustare. Ia micul dejun la 6-7, la ora 10 o gustare ( un fruct de ex) la 14 pranzul, iar la 18 cina ( daca tot zici ca seara nu mananci decat rar un mar, incearca sa o maresti putin; un iaurt, o branzica) nu fa foamea, iti va parea rau mai tarziu! rezultatele deja le observi si tu, lipsa de energie, respiratie grea... bafta
  •  
    • 164 mesaje
    10 Mar 2009, 18:45
    0 0
    mersi...cel mai mult ma deranjeaza respiraTIA grea si uneori ..si cand sunt la scoala...si ies in fata clasei..nustiu e asa parca mie frica sa nu cad naiba jos...de acum o s aincerc sa mananc cum ai zis tu si sper ca...macar se poate mentine...
    daca nu se poae slabi..:
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    10 Mar 2009, 19:04
    0 0
    faci sport?
    cum reacţionezi la efort? poate te-ar ajuta puţin sport la condiţia fizică. şi organismul altfel îşi mobilizează resursele energetice dacă faci mişcare.
  •  
    • 164 mesaje
    10 Mar 2009, 19:16
    0 0
    opa...nu nu fac sport inainte mai dansam mult si chiar slabeam..cum sunt si acum acum nu prea mai am timp pt dansat dar poate daca fac treptat pe bicicleta ...
    dar la picioare se slabeste daca voi afce pe bicicleta...
    sau de ex azi 5 minute maine 10 apoi 15 si tot asha e bine?
  •  
    • 55 mesaje
    10 Mar 2009, 19:45
    1 0
    stai linistita, nu trebuie sa te apuci direct de 2 ore de sport, nimeni nu poate face asta. ca sa incepi, 5 minute pe zi e ok. incearca o saptamana sa faci 5, pe urma a2a saptamana 10 si tot asa. ideal ar fi sa ajungi cam la o ora de activitate fizica pe zi, dar si o jum de ora e bine. nu uita ca e important si in ce constau mesele alea. nu ne-ai dat detalii, dar axeaza-te pe legume, fructe, pui, peste, iaurturi. am inteles ca esti la scoala. uite eu iti propun, inainte sa pleci de acasa, mananca dimineata un iaurt mare cu cereale (cereale fara zahar, nu prostii gen fitness) sau mai poti 2 felii de paine (de pref neagra) cu un ou fiert sau branza de vaci. la scoala ia-ti fructe 1-2 mere, ca gustare. cand ajungi acasa pui sau peste cu o salata mare de legume. iar seara pe la 18, un iaurt, sau fructe, sau branzica slaba. si muuulta apa. si daca mai faci si sport, o sa si slabesti, dar nu o sa mai fii obosita, extenuata ci o sa ai mai multa energie si organismul tau nu o sa mai aiba lipsuri. iti tin pumnii, asteptam rezultate
  •  
    • 2520 mesaje
    10 Mar 2009, 22:20
    0 0
    Calculeaza cite kcal maninci si daca esti sub 1000 trebuie sa cresti nivelul in functie de necesarul zilnic (il calculezi in functie de virsta, inaltime, greutate - gasesti pe net cum sa faci acest calcul); daca maninci destul, s-ar putea sa suferi de boala secolului : frica de foame - asta inseamna ca , avind in vedere ca ai scazut nr de kcal ptr a slabi, creirul tau a intrat in panica ca nu cumva sa mori de foame, este o chestie subconstieta si rezolvarea e simpla, adu-o in constient si cerceteaza cit adevar sau neadevar contine si fa ajustarile necesare.
  •  
    • 168 mesaje
    10 Mar 2009, 23:16
    0 0
    1 : Deficitul caloric este prea mare!!
    Dca manci la 7 si al 14 mai manca o data pe la 18 si totul va fi ok...

2: exista posibilitatea (daca nu ai mai mancat deloc carbo ...dulciuri paine .,cereala ,zahar) ca ficatul sa fi intrat in ketoza ....se intampla atunci cand reducem la zero carbohidratii ...si atunci sursa de energie va fi grasimea....dar pt asta trebuie sa consumi 30% proteina...65% grasime si 5 % carbo....dar cum explici tu nu se intampla nici pe departea
    asta!!!...

Pune mana si manca....au fost si cazuri mortale!!!.....k pana la urma e inflamanzire...ce faci tu...

pune in practica ce au vb fetele mai sus...

Temperatura corpului este normala sau este crescuta?
    Daca este crescuta e posibil sa fi intrat in chetoza.....dar fara grasimi nu vei arde nimic si nici nu vei supravetui....(in cazul in care ai redus carbo la zer
  •  
    • 168 mesaje
    10 Mar 2009, 23:20
    0 0
    Hmmmm nuuu..am mai citit o data acum...deci e clar ...Dficitul caloric e prea mare!!!!! Daca vei cadea jos pe strada...sa nu gte intrebi de ce....nu glumesc si nic nu vreau sa te sperii
  •  
    • 164 mesaje
    11 Mar 2009, 14:31
    0 0
    aolo....da aseara aveam un pic febra...acu mia trecut febra si nustiu parca ametesc un pic..asa...nam cazut jos ..parcami fuc ochii ..asha intelegeti ce vreau sa zic...
    azi am mancat mai mult nu inteleg...de ce...inca nu mam dus la doctor sami spuna daca am anemie..o sqa ma duc vineri dimineata....
    dar nu am mai auzit de boala asta..ca frica de foame..
    prima data credeam ca faci misto..adika si acum..dar...poti sami spui mai multe?
  •  
    • 164 mesaje
    11 Mar 2009, 14:33
    0 0
    scuzatima dar carbohidrati...
    ce contine carbohidrati?
  •  
    • 164 mesaje
    11 Mar 2009, 14:33
    0 0
    ce mancare cintine?|
  •  
    • 164 mesaje
    11 Mar 2009, 14:37
    0 0
    Azi am mancat:
    de dimineata:ora 6:30
    2 senvisiuri
    cu pateu..
    ora 08:00 nush sigur cand am ajuns la scoala
    ca un corn numai ca era cu branza..si stafide..
    iar aku la 14:00
    piure...
    pana akum..k inca nu sa terminat ziua..
  •  
    • 164 mesaje
    11 Mar 2009, 14:41
    0 0
    Acum am inteles ce sunt carbohidratii, scuzati am mai scris cu greseli ma grabeam, orcum chetoza cum este?este grav cum adica corpul consuma grasimea sau cum..?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    11 Mar 2009, 14:48
    0 0
    carbohidraţii sunt cuprinşi în făinoase, orez, cartofi, banane, cereale. şi fructele conţin carbohidraţi, dulciurile.
    m-am exprimat mai puţin ştiinţific ca să înţelegi.
    din câte ai scris tu, ce ai mâncat azi, cred că ar fi ok raţia de carbohidraţi.
    documentează-te însă referitor la diferenţa dintre carbohidraţii simpli şi cei complecşi. e f important, pentru că procesul de digestie şi absorbţie a glucozei în sânge e diferit în cele 2 cazuri. zahărul, de exemplu făcând parte din categoria carbo simpli, se absoarbe în sânge rapid, ducând la descărcări mari de insulină în sânge. acestea din urmă determină scăderi bruşte ale glicemiei, senzaţie de foame, ameţeală.
    lucrurile nu se petrec la fel cu pâinea integrală, care se absoarbe mai lent, menţine niveluri constante ale glicemiei pe perioade mai mari de timp.
  •  
    • 164 mesaje
    11 Mar 2009, 14:51
    0 0
    da probabil de la asta ,r eu nu prea mananc dulciuri... si nici paine ..doar rar
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    11 Mar 2009, 14:58
    0 0
    ketoza este un stadiu în metabolismul lipidelor şi intervine când ficatul ramâne fără rezerve de glicogen. compuşii intermediari eliberaţi din mobilizarea depozitelor de grăsime se numesc ketone. dintre acestea 2 sunt utilizate în scop energetic iar al treilea, acetona este excretata în urină sau eliminată prin respiraţie.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    11 Mar 2009, 15:03
    0 0
    eu cu renunţarea totală la consumul de carbohidraţi nu sunt de acord. şi pot sa spun că îmi menţin greutatea cu succes şi am şi slăbit multe kilograme.
    totul ţine de echilibru, de cantităţile consumate.
    ar trebui să consumi şi pâine, mai ales în prima etapă a zilei câns se consumă energie la greu.
    nu te lua nici după prietena sau vecina care probabil ţi-au spus că nu e bună. metabolismul lor nu e identic cu al tău. fiecare avem particularităţile noastre, de aceea un stil de alimentţie pe care unii îl agreează şi se simt bine de la el, poate la tine face ravagii.