tae-bo,aerobic sau sala?

•  
    • 29 mesaje
    23 Feb 2009, 23:18
    0 0
    ia ziceti fetelor, ce parere aveti? vreau sa ma apuc serios de sport insa nushu cu care din acestea voi slabi mai mult . am facut aerobic acum 4ani, adica ma duceam prin concursuri etc si dintr-o probl de sanatate n-am mai putut continua. anul trecut am fost la aerobic si in 20min m-am oprit pt k simteam k numai puteam respira... mi se par un pic prea intense aceste sedinte. tae-bo este cumva mai lejer? in sensu sa se faca cat de cat pauze intre ex? de la sala as slabi?
  •  
    • 91 mesaje
    24 Feb 2009, 18:43
    0 0
    Tae bo-ul nu este deloc mai lejer decat aerobicul, este mult mai solicitant. Poti cauta filmulete pe net si te vei lamuri. Dar, daca vrei sa slabesti, este cel mai indicat. Daca nu rezisti, incepe cu aerobic, poate si pilates (ca efort este mai slab decat aerobicul).
    Fitnessul este mai mult pt tonifiere musculara si pt marirea masei musculare (daca faci cu greutati mai mari).
    Mai poti folosi bicicleta (din cate am inteles pt slabit trebuie sa pedalezi la viteza mica, pt tonifiere si musculatura, la nivel mai mare) sau banda (alergarea e sfanta, sau mers alert, etc).
    Oricum, bravo ca te-ai gandit sa slabesti prin sport, eventual si mancare cat mai naturala, fara grasimi, sucuri acidulate (si restul principiilor pe care le poti gasi cam la toate subiectele de gen) si fara sa te ridici de la masa satula. Eu nu cred in diete ci in stil de viata.
  •  
    • 29 mesaje
    24 Feb 2009, 22:17
    0 0
    pai m-am uitat la niste filmulete si mi sa parut k tae-bo este mai lent decat aerobic. oricum de sapt viitoare imi iau bicicleta medicinala si tin si cat de cat dieta si daca nu voi slabi ma voi duce la aerobic....desi mi-e frik sa nu mi se fak rau din nou. ms mult pt rasp :*
  •  
    • 344 mesaje
    25 Feb 2009, 11:29
    0 0
    Ca intensitate, ele sunt asa, in ordine crescatoare: pilates, aerobic, step-aerobic si tae-bo.

Pentru slabit, eu iti recomand - din proprie experenta plus ceva citit- exercitiile care solicita aparatul cardiovascular. Deci ai putea alege aerobic, step sau tae bo, banda, stepper sau bicicleta ca aparate (sau good old fashioned jogging). Dintre acestea, cele mai bune rezultate le are banda, fie mecanica, fie electrica.

Daca nu prea stii ce sa alegi si cum sa faci, eu zic ca mai bine iti faci program la aerobic si alegi una dintre cele trei enumerate mau sus (aerobic pur si simplu, tae bo sau step).

Mult succes!