Nu am energie inaintea antrenamentului

•  
    • 891 mesaje
    13 Feb 2009, 06:44
    0 0
    Fetelor,inainte de activitatea fizica zilnica,de 1h,,ce aliment se poate consuma pt a da energie?

Ma simt lipsita de vlaga si in timpul antrenamentului fac totul mult mai greu decat in mod obisnuit.

E drept ca am redus aportul caloric,dar ma simt bine asa.

Ce sa fac? Sa beau un energizant inainte?

Specific ca daca mananc inainte,ma simt si mai grea si atunci adio,mi-e si mai greu
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    13 Feb 2009, 08:53
    0 0
    depinde la ce oră din zi te antrenezi şi de când te antrenezi. poate e rezistenţă scăzută la efort. ea se va îmbunătăţi cu timpul.
    ideal e să mănânci cu o oră înainte de antrenament o masă care să includă carbohidraţi complecşi: pâine integrală, paste integrale, orez brun, cereale. merge şi un iaurt dacă nu ai timp sa pregăteşti altceva sau o jumate de banană.
    dacă eşti la dietă, consumă aceste alimente în cantităţi mici, de preferat la prânz.
    eu de regulă mă antrenez dimineaţa şi înainte cu o oră jumate manânc o felie de pâine integrală cu puţina brânză cu ardei sau roşie.
  •  
    • 91 mesaje
    13 Feb 2009, 14:31
    0 0
    Micul dejun este cea mai importanta masa din zi. Stiu ca nu se depunde nimic din ce mananci dimineata, mai ales daca apoi urmeaza antrenament (ideal ar fi dupa o ora-doua).
    Stiu ca banana energizeaza, eu mananc la fiecare mic dejun cate una (pe langa mancarea de baza).
    N-as lua energizante...
  •  
    • 168 mesaje
    13 Feb 2009, 21:28
    0 0
    Incearca sa mananci corbohidrati cu cel putin o ora jumate inaite de antrenament ...(se impedica aparitia catabolismului de la care provine starea de oboseala si lene)

Si este indicat sa consumi carbo simpli dupa antrenament pt refacerea rezervelor de glicogen. mai ales daca te antrenezi dimineata, pt ca vei avea nevoie de acesta pe timpul zilei ce urmeaza.

Energizantele ingrasa mai mult decat coca cola. Deci tu alegi...dar nu te sfatuesc..ca atunci nu mai are rost efortul !
  •  
    • 72 mesaje
    14 Feb 2009, 13:37
    0 0
    inseamna ca e alta problema
    daca tu inainte nu prea mancai..mai deloc..si apoi ai inceput sa mananci mai mult si sa faci sport este clar.
    pt ca tb sa mananci proteine...dar nu energizant nu e bun si mai ales inaintea sportului
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    14 Feb 2009, 14:45
    0 0
    bellina, eu zic să-ţi faci şi un set de analize să fii sigură că nu ai o anemie. fie ea şi uşoară poate da stări de oboseală respiraţie dificilă în timpul efortului fizic. orice energizant ai lua dacă eşti anemică sângele tău nu va transporta destul oxigen la inimă şi muşchi.