saritul corzii ajuta la slabit?

•  
    • 20 mesaje
    6 Feb 2009, 10:05
    1 1
    Buna evelor,
    Am auzit, am citit ca saritul corzii ajuta la slabit. Sincer imi este greu sa ma apuc pentru ca sunt fumatoare si stau haios cu respiratia dupa efort mare. Sincer cam cat ar trebui sa sar pe zi ca sa slabescu vreo 5 kg cam in 1-2 luni? Am celulita cam multa si am auzit ca asta ar ajuta foarte mult, ca ar fi buna pentru toate grupele de muschi.
  •  
    • 2487 mesaje
    6 Feb 2009, 10:11
    0 0
    Foarte mult, mai ales musculatura piciorului, oricum nu incepe foarte tare ci in pasi mici, poti imparti in sedinte de 5-10 min initial dimineata si seara ca apoi sa maresti timpul.
  •  
    • 1234 mesaje
    6 Feb 2009, 10:13
    1 0
    se slabeste sarind coarda, dar cred ca pui gresit problema cand zici "cat tre sa sar ca sa slabesc atata..." in primul rand chiar daca-ti zic eu acum 30 min fara intrerupere pe zi nu ai sa poti face si chiar daca poti o sa ti se para plictisitor...
    asa ca cel mai bine e sa faci sport mai diversificat, nu numai coarda...
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    6 Feb 2009, 11:56
    0 1
    tu îţi propui să sari coarda zilnic ca să dai jos 5 kg în 2 luni?
    fă sport zilnic dar nu exclusiv sărituri. îţi distrugi genunchii mai ales dacă nu ai antrenament.
    începe cu exerciţii uşoare, mers pe jos rapid, bicicletă. ia-o uşor dacă eşti fumătoare.
    pe mine plăcerea de a face sport m-a determinat să renunţ la fumat. nu rezistam la efort şi am ales calea sănătoasă.
  •  
    • 1639 mesaje
    6 Feb 2009, 12:20
    0 0
    eu am dat 5 kg intr-o luna nu in doua...cu putin regim alimentar, dar nu strict....pur si simplu am mancat sanatos....am exclus painea de tot, fara mezeluri tip(salam, parizer, sunca, carnati...etc); am exclus de tot dulciurile, prajelile....am mancat multe salate, peste si carne de pui fara piele...si nu am mancat tarziu ...a da, si am mancat si la ore regulate...de cand am inceput am mancat tot la aceleasi ore...+ ca de 10 zile am inceput sa fac si sport, stepper, abdomene, putin aerobic....imi ia cam 45 de minute pe zi sa le fac toate dar am destul timp liber asa ca oricat de rau m-as simti incerc sa le fac pe toate...si cand simt ca am mancat putin mai mult decat trebuia incerc sa mai pun inca 20/30 de abdomene la setul de abdomene ....deocamdata fac 450 de abdomene pe seara in 3 serii, 15 minute stepper...+ alte exercitii usoare...

asa ca succes!
    eu zic ca poti sa incerci sa sari cu coarda daca nu ai alta modalitate, dar ia-o incet si da, e posibil sa iti distrugi genunchii daca nu ai antrenament....oricum, ia-o incet...o saptamana cate 5 minute, apoi mai pui 2/3 minute...si tot asa...dar incearca sa mananci cat mai sanatos si vei vedea rezultate .