fitness

•  
    • 1 mesaje
    26 Ian 2009, 11:11
    0 0
    as dori sa aflu cum se poate scapa de aripioare. multumesc!
  •  
    • 127 mesaje
    26 Ian 2009, 15:12
    0 0
    Prin orice fel de antrenament cardio, practicat cu regularitate si cu rabdare. Plus dieta.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    26 Ian 2009, 15:15
    0 0
    sunt exerciţii speciale pentru aripioare. dacă sunt accentuate nu scapi numai cu cardio.
  •  
    • 127 mesaje
    26 Ian 2009, 19:56
    0 0
    Nu ai cum sa slabesti doar intr-o anumita parte a corpului (lasand la o parte interventiile chirurgicale sau tratamentele cosmetice). Cu cardio dai jos grasimea de pe tot corpul.
  •  
    uro
    • 10 mesaje
    26 Ian 2009, 20:32
    0 0
    lawra poti te rog sa imi explici mai exact ce inseamna exerciti cardio?
    mercic
  •  
    • 127 mesaje
    26 Ian 2009, 20:39
    0 0
    Cardio e orice exercitiu care iti tine pulsul inimii mai ridicat pentru o perioada de timp. De exemplu, in sala de fitness, exercitii cardio poti face la banda, bicicleta, stepper. In rest aerobic, jogging, tot aici intra.
  •  
    • 2312 mesaje
    29 Ian 2009, 22:12
    0 0
    Ai role? (pt Katy..)
    Apropo de exercitiile cardio, am gasit definitia pe un alt forum:
    "Fa asa:
    Pasul1: Cind esti pe efortul maxim masoara-ti pulsul (cu degetul, la incheietura miini) si vezi cite batai ai pe minut.
    Pasul 2: Afla-ti HR maxim, se face scazind din 220 virsta pe care o ai. De ex daca ai 29 de ani, atunci 220-29=191
    Pasul3: ca sa fie cardio, exercitiul trebuie sa-ti ridice HR-ul la cel putin 60% cel mutl 80% din maximum HR.

Deci la 29 de ani nu trebuie sa depasasti, dupa regula de 3 simpla, 153 batai pe minut. 60% ar fi 114 batai pe minut."
  •  
    • 2312 mesaje
    29 Ian 2009, 22:32
    0 0
    Am mai gasit ceva..
    "Prin efort aerob organismul are nevoie de mai mult oxigen pentru a depune mai mult efort de aceea ni se accelereaza respiratia si ritmul inimii. Pe masura ce e nevoie de si mai mult "combustibil" pentru depunerea efortului, organismul se vede nevoit sa faca rost de el din alta parte pentru ca plamanii deja lucreaza la capacitate maxima. Atunci apeleaza la depozitele de grasime.

Prin efortul anaerob organismul isi ia combustibilul din glucoza din muschi denumita glicogen.
    Cel mai cunoscut efort anaerob este ridicatul greutatilor si cred ca toti ati simtit acea ardere cand "lucreaza muschiul". Ei bine, acea senzatie de ardere vine din arderea glicogenului si acumularea acidului lactic in muschi ce va duce ulterior la aparitia... febrei musculare.
    Concluzie: pentru arderea grasimilor faceti efort aerob!"