fitness
-
0 0as dori sa aflu cum se poate scapa de aripioare. multumesc!
-
Ai role?
(pt Katy..)
Apropo de exercitiile cardio, am gasit definitia pe un alt forum:
"Fa asa:
Pasul1: Cind esti pe efortul maxim masoara-ti pulsul (cu degetul, la incheietura miini) si vezi cite batai ai pe minut.
Pasul 2: Afla-ti HR maxim, se face scazind din 220 virsta pe care o ai. De ex daca ai 29 de ani, atunci 220-29=191
Pasul3: ca sa fie cardio, exercitiul trebuie sa-ti ridice HR-ul la cel putin 60% cel mutl 80% din maximum HR.
Deci la 29 de ani nu trebuie sa depasasti, dupa regula de 3 simpla, 153 batai pe minut. 60% ar fi 114 batai pe minut." -
Am mai gasit ceva..

"Prin efort aerob organismul are nevoie de mai mult oxigen pentru a depune mai mult efort de aceea ni se accelereaza respiratia si ritmul inimii. Pe masura ce e nevoie de si mai mult "combustibil" pentru depunerea efortului, organismul se vede nevoit sa faca rost de el din alta parte pentru ca plamanii deja lucreaza la capacitate maxima. Atunci apeleaza la depozitele de grasime.
Prin efortul anaerob organismul isi ia combustibilul din glucoza din muschi denumita glicogen.
Cel mai cunoscut efort anaerob este ridicatul greutatilor si cred ca toti ati simtit acea ardere cand "lucreaza muschiul". Ei bine, acea senzatie de ardere vine din arderea glicogenului si acumularea acidului lactic in muschi ce va duce ulterior la aparitia... febrei musculare.
Concluzie: pentru arderea grasimilor faceti efort aerob!"