Cum slabesc primul kilogram?

•  
    • 98 mesaje
    20 Ian 2009, 13:42
    0 0
    Buna!
    Sa incep cu cateva date: varsta: 39, inaltime: 1.68, greutate: 94! Va dati seama de ce sunt aici, in ultimii ani luat mai bine de 15 kg in greutate pe fondul unei activitati sedentare si mincare, nu excesiv dar tot ce-mi place.
    Un tanar medic nutritionist mi-a recomandat reductil dar nu vreau sa incerc varianta cu medicamente. Nu pot merge la sala cu numarul de kg pe care il am, eu care dupa doua etaje parca am urcat Everestul. Imi place mersul pe jos, mi-am cumparat de sarbatori o bicicleta magnetica.Vreau sa fac ceva dar zilnic ma impiedic de acelasi program: ajuns la serviciu cu un taxi, sase ore pe scaun, cu ochii in monitor, drumul acasa care mai e pe jos cateodata, cursurile de dupa-amiaza de trei ori pe saptamana tot...jos si nemiscata stau si seara frinta de oboseala acasa.
    Si totusi vreau sa fac ceva, primul pas a fost de a scrie aici. Intr-o viata asa agitata, voi cum va organizati, cand faceti miscare, cum va alcatutiti meniul, cum respectati un program strict de masa si dietetic. Astept cu nerbdare sa va citesc!
  •  
    • 689 mesaje
    20 Ian 2009, 14:12
    0 0
    Eu am 28 de ani, 153cm si 45 kg. Aveam 44kg inainte de sarbatori, dar nu am mai facut sport si am cam mancat tot ce mi-a traznit, asa ca se vede acum....
    Programul meu:
    ajuns la 8 la servici, luat micul dejun 50gr cereale vitalis cu 300ml lapte in timp ce imi citesc mail-ul. Pranzul il iau in general in jur de ora 13, de obicei un singur fel (spaghette, mamaligutza cu branza si smantana, sau un sandwich cu sunca si rosii) si un fruct, de obicei o para ca are multe fibre. La ora 18 cand ajung acasa mai mananc un fruct sau o felie de paine cu sunca. Apoi o ora de stepper si cam atat. Toata ziua in rest stau jos, mai putin in pauza de masa cand ma plimb si ora in care fac stepper.

Important in slabit e sa faci miscare si sa calculezi caloriile. Cel putin pana ajungi la greutatea care o vrei, dupa aceea mai poti lasa de la tine o data sau de 2 ori pe saptamana. Degeaba faci miscare daca mananci cat consumi.
    Si sa nu te descurajezi. Chiar daca azi faci un pas inapoi (ai mancat cat ai consumat sau mai mult) maine e o noua zi. Daca azi ai gresit nu inseamna ca ai stricat tot, ziua de maine poate repara pe asta de azi.
    Si nu exista ca nu pot. Poate merge mai incet, poate dureaza mai mult ca la altii, dar atata timp cat vei manca mai putine calorii decat consuma corpul tau, o sa reusesti.
  •  
    • 145 mesaje
    20 Ian 2009, 14:35
    0 0
    Eu am inceput de ieri sa maninc disociat.De ex.ieri am avut intentia sa maninc numai orez.N-am reusit si am mai mincat 3 mere,iar seara o bucatica mica de carne de pui.Cu greu m-am abtinut,ca pe mine ma omoara pofta de dulciuri.Din punctul meu de vedere daca m-ar tine,cred ca ar fi perfect.Azi maninc piept de pui.Ieri am inceput sa fac exercitii,dar dupa 8 minute m-am lasat.Daca as putea sa merg pe jos zilnic iar ar fi bine.Din pacate serviciul e foarte aproape si eu sint nevoita sa merg cu masina,ca-mi duc copilul la camin si-l feresc de frig,fiind recomandat ,in cazul lui.
    Ai putea merge pe jos zilnic la servivi?Cred ca s-ar cunoaste diferenta repede.Eu am 41 de ani,60kg si 1.58m.
  •  
    • 7673 mesaje
    20 Ian 2009, 15:09
    0 0
    dar sa incepi dimineata,cu 10 min de bicicleta,ai incercat?
    eu te sfatuiesc asaimineata inainte de pregatit pt plecare incearca sa faci min 10 min de bicileta,apoi ,la 15-20 , peste cateva zile incearca sa cresti nr minutelor ,daca faciu 30 min pe zi,mananci sanatos ,bei apa plata min 2 l........usor,usor poate ai noroc
    bafta!
  •  
    • 1555 mesaje
    20 Ian 2009, 18:04
    0 0
    oana, cum reusesti sa faci stepper timp de 1h? ca eu ma plictisesc de moarte in juma' de ora .. am incercat sa ma uit si la tv si tot degeaba ... mai incerc sa alternez cu leg magic, parca asa mai merge insa leg magic ma solicita f mult ...
  •  
    • 689 mesaje
    20 Ian 2009, 18:54
    0 0
    da, e plictisitor...dar ma uit la seriale si trece timpul. Am terminat deja House, Heroes, Stargate Atlantis, Grey's anatomy , acum am dat jos neveste disperate si trebuie sa ma gandesc ce mai vreau sa vad...
  •  
    • 98 mesaje
    20 Ian 2009, 21:38
    0 0
    Seara buna fetelor!
    M-am bucurat sa gasesc mesajele voastre si am preluat ideile. Ma gandesc sa-mi fac un jurnal in care sa scriu seara cum s-a desfasurat ziua, asa in zilele urmatoare vad unde gresesc si macar incerc sa ma corectez.
    In momentul de fata dimineata incepe cu o cafea si un fruct, de regula portocala. Pina in prinz mai maninc un mar si beau apa plata. La prinz am sa incerc sa iau masa la o cantina, gatitul nu e tocmai pasiunea mea. De regula e ciorba de legume, peste/carne+garnitura si o salata. Si cu toate astea, pe la opt - noua mi se face o foame, de ma doare capul sau ma simt slabita. Am glicemia 114 si daca nu beau cola, pepsi, o ciocolata imi vine o stare de lesin...
    Pina la serviciu fac aprox. 1h mers pe jos, drumul ar fi placut, azi am venit pe jos. Fara bicicleta...avea dreptate eva care imi recomanda bicicleta dimineata.
    Acum cand va scriu am dat-o in bara, tocmai mi-am potolit foamea cu niste coverigei fara sare si o banana. Prevad ca lupta asta cu primul kilogram va fi foarte grea. O seara faina!
  •  
    • 2520 mesaje
    20 Ian 2009, 21:45
    0 0
    Multa bafta, Parla!
  •  
    • 7673 mesaje
    21 Ian 2009, 08:55
    0 0
    seara cand ti se face foame,incearca un iaurt dietetic ,sau un grepfruit
    multa ambitie,putere si incredere in tine sa ai !!!
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    21 Ian 2009, 09:06
    0 0
    perla,
    glicemia la valoarea de 114 nu e delos scăzută. starea ta de slăbiciune se explică prin faptul că organismul tău nu e obişnuit să mobilizeze rezervele de grăsime pentru a oferi o valoare rezonabilă a glicemiei. faptul că bei coca cola face mai mult rău decât bine. încearcă cu o feliuţă de pâine integrală sau de secară şi un iaurt în loc de ciocolată sau pepsi. sucurile acidulate conţin fff mult zahăr, şi duc la fluctuaţii în valorile glicemiei. după ce bei un pahar de cola pe moment te simţi mai bine dar după un timp glicemia ta iarăşi va scădea şi starea de slăbiciune şi foamea se instalează din nou.
    consumă carbohidraţi complecşi pentru că au un timp de absobţie lent şi asigură valori constante ale glicemiei.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    21 Ian 2009, 09:19
    0 0
    oana,
    off topic: ai sezonul 5 din house?
  •  
    • 98 mesaje
    21 Ian 2009, 10:17
    0 0
    Despre bauturile light sau "zero" ce parere aveti? Stiu ca bine ar fi sa le exclud de tot...Cu ce mai inlocuiti nevoia de dulce? Eu nu sunt o gurmanda, nu maninc prajituri dar in acele stari de slabiciune iau o ciocolata sau putina frisca sau bauturi gen pepsi light.
  •  
    • 7673 mesaje
    21 Ian 2009, 10:26
    0 0
    pt mine nu exista apa candva,doar cola acum beau ocazional,dar trebuie sa ai vointa,iar pofta de dulce o mai pacalesti cu ciocolata neagra,eu o prefer cu portocale de la Haidi
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    21 Ian 2009, 10:44
    0 0
    cea mai bună alegere este ciocolata neagră. conţine antioxidanţi şi magneziu, mai puţine grăsimi decât cea cu lapte.
    sucurile light nu sunt sănătoase. sunt pe bază de îndulcitori şi cei mail mulţi îndulcitori sunt cancerigeni.
  •  
    • 1555 mesaje
    21 Ian 2009, 11:48
    0 0
    perla, vezi ca nu prea esti in regula cu glicemia, din cate stiu la glicemia ta nu ai voie sa consumi niciun fel de suc, doar apa si ceai, dc nu ti-ai facut un control, da o fuga la medic
    Oana, am vazut si eu house tot asa.. si friends am revazut pe bicicleta, seinfeld ...
  •  
    • 98 mesaje
    21 Ian 2009, 12:33
    0 0
    Nu stiu cum am ajuns la glicemia asta, e constanta 113 - 114! Stiu ca ce depaseste de 110 nu e de bine, abia am facut analizele si voi merge cu rezultatele la medicul de familie.
  •  
    • 2520 mesaje
    21 Ian 2009, 14:29
    0 0
    Perla, eu sint anti- light si low-fat si low mai stiu eu ce, sint atit de anti incit as putea primi salar ptr asta
    Logica : produsele light, zero precum pepsi si cola, ingrasa mai tare decit variantele cu zahar. Teorii sint mai multe, nu se stie care anume e cea reala, dar se stie , cu certitudine ca, persoanele care consuma sucuri fara zahar, acumuleaza mai multe kg. Una din teorii este ca, cineva aflat la cura de slabire, are in minte un nr. oarecare de kcal pe care le poate consuma. Cind bea cola/pepsi fara kcal, pofta ii spune (ca un dracusor`) :"poti minca prajitura asta, ca azi ai mincat putine kcal! " (luind in calcul faptul ca sucul nu a avut kcal, traim cu falsa impresie ca tot ce am mincat are valoare energetica scazuta) si sfirseste curantul cu o prajitura de citeva sute de kcal in stomac ptr ca nu se poate abtine. Atunci cind a baut sucul fara zahar, organismul a simtit dulce ca si gust, dar nu si ca efect si incepe sa urle dupa acel efect, asa ca, cu cit bem mai mult suc fara zahar, cu atit e mai mare dorinta de zahar. Alta pb ar fi, cum au spus si fetele, ingredientii : in cazul produselor lichide cu zero kcal, indulcitorul este aspartame - este un produs sintetic care provoaca leziuni cerebrale, lupus, MS si diferite forme de cancer.
    Cind vb de restul produselor light si low - de toate, pb este din nou, ingredientii. Ca sa aiba ceva gust, produsele respective sint captusite bine cu tot felul de chimicale, sare, zahar.
    De preferat ar fi, ptr oricine indiferent daca e la cura sau nu, sa evite aceste produse ptr ca sint foarte nesanatoase. Grasimea din lapte sau sunca sau carne, nu ne va ucide daca vom consuma cantitati normale, in schimb, chimicalele care o inlocuiesc, da. Asa ca mai bine maninci doar 10g sunca normala, decit 50g sunca "imbunatatita".
    Nevoie de dulce poate fi satisfacuta, pe linga sugestiile date de fete, si de un fruct sau morcovi (daca nu esti fumatoare), o lgt miere de albine, scortisoara, ceai medicinal cu adaus de vanilie.
  •  
    • 750 mesaje
    21 Ian 2009, 15:47
    0 0
    care i treaba cu morcovii si cu fumatul?
  •  
    • 2520 mesaje
    21 Ian 2009, 16:13
    0 0
    beta caroten-ul (este continut si de alte alimente, nu numai de morcovi), impreuna cu fumul tras in plamini creeaza o substanta care produce celule canceroase in plamini.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    21 Ian 2009, 18:35
    0 0
    era vorba de suplimentele de betacaroten sintetice şi nu de doza normală de betacaroten pe care o consumăm zi de zi din alimente.
    să nu se înţeleagă că dacă sunteţi fumătoare nu aveţi voie să mâncaţi morcovi.