detoxifiere

•  
    • 62 mesaje
    11 Ian 2009, 15:15
    0 0
    m-ar interesa o cura de detoxifiere natturista.fara medicamente.
  •  
    • 3 mesaje
    12 Nov 2009, 17:06
    0 0
    buna gasesti una foarte eficienta la subiectul"ce ziceti "prima pagina,detoxifiere si se si slabeste!cu suc de sfecla rosie.pupici
  •  
    • 1044 mesaje
    12 Nov 2009, 18:44
    0 0
    Regimul Oshawa.
    (cauti pe google)
  •  
    • 90 mesaje
    15 Nov 2009, 23:30
    0 0
    buna fetelor.
    eu una chiar vreau sa ma apuc de acest regin oshawa. aud numai de bine de la persoanele care l-au tinut. care se mai baga?
  •  
    • 2487 mesaje
    18 Nov 2009, 16:21
    0 0
    Regimul cu argila,daca renunti si la alcool,cola,cafea,grasimi si treci pe sucuri de fructe si legume,carne slaba de vita sau peste .Pe linga faptul ca slabesti,pielea ta scapa de cosuri si devine stralucitoare,sunt 21 zile de cura si efectul tine cam 6 luni.
  •  
    • 18346 mesaje
    18 Nov 2009, 16:56
    0 0
    caut retete si eu pt oshawa, ca vreau sa fie putin variat. imi fac un print si incerc sa vad ce pot cumpara, si ce pot gati.
    suna interesant.
  •  
    • 1044 mesaje
    18 Nov 2009, 18:43
    0 0
    Si eu as incepe...daca mai sunt doritoare.
    Parca in grup e mai usor..
    Oricum, e un regim tare, tare greu..da' eu zic ca se merita.
    Me_eva..nu prea sunt retete la acest regim.. Adica sunt cateva combinatii pe aceeasi tema..da' nu stiu daca asta inseamna diversificare..
    E f important a se consuma toate cele 4 cereale(mei, hrisca, grau, orez), nu doar unele din ele.
  •  
    • 1044 mesaje
    18 Nov 2009, 18:44
    0 0
    astea-s retetele:

1.Grâu, hrişcă sau mei copt

Se spală foarte bine grâul şi se pune în tigaie cu sare, în strat subţire, atât cât să o acopere. Se pune pe foc puternic şi se amestecă în continuu cu o lingură de lemn. Este foarte important ca focul să fie puternic, pentru ca bobul să devină crocant şi nu tare. Se coace până când boabele de grâu plesnesc toate şi îşi schimbă uşor culoarea. Se verifică dacă grâul a devenit crocant şi uşor de mestecat. Trebuie să aveţi grijă să îl luaţi de pe foc înainte de a se arde, deoarece începe foarte rapid să se închidă la culoare după ce s-a evaporat apa din boabele de grâu.
    Pentru hrişcă sau mei se procedează analog, cu precizarea că acestea trebuiesc coapte fără a fi fost umezite în prealabil. ÃŽn schimb, se adaugă sarea umezită pentru ca aceasta să adere la boabele de hrişcă sau mei.

2.Turtiţe din grâu

Se macină fin grâul (cu ajutorul unei râşniţe mecanice sau electrice), până devine făină. Se face o cocă din apă, sare şi făină de grâu complet, care trebuie să fie elastică, nici prea moale, nici prea tare. Se lasă cca. 2 ore să stea, până ce glutenul din făină face priză, după care se fac turtiţe care se coc fie în tigaie, fără ulei, la foc mic, fie în cuptor (care a fost încins din timp), iar tava în care se pun turtiţele sau covrigeii trebuie să fie şi ea fierbinte.
    Dacă se coc în tigaie, se recomandă ca turtiţele să fie cât mai subţiri. La cuptor se pot face covrigi, batoane sau orice alte forme. Se procedează analog în cazul turtiţelor din hrişcă. Se recomandă să se facă turtiţe din făină de grâu amestecată cu făină de hrişcă sau/şi cu făină de mei, făina de grâu fiind în proporţia cea mai mare.

3.Supă de orez cu găluşte de grâu

Dintr-o cantitate mică de făină de grâu integral, apă şi sare se face o cocă moale (mai moale decât cea pentru turtiţe) şi se lasă să stea 15-25 de minute.
    Din aceasta se fac găluştele, de mărime cât o nucă, şi se pun în apă clocotită cu sare. Se fierb circa 10 minute, după care se adaugă orez sau făină de orez. Se mai fierbe vreo 10-15 minute, amestecând des dacă am pus făină de orez pentru a nu se lipi. ÃŽn loc de orez se poate folosi şi hrişcă.

4.Supă de tăiţei de hrişcă

Se prepară din făină de hrişcă măcinată fin, sare şi apă un aluat tare, care apoi se întinde cu făcăleţul pe o masă presărată cu făină. Se rulează apoi foaia obţinută şi se taie felii subţiri. Din aceste felii, când se desfac, se obţin tăiţei care se pun într-o sită şi se scutură de făină. Se mai ţin un sfert de oră să se usuce, apoi se fierb în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute. Opţional se poate adăuga şi o mână de orez pentru a „îmbogăţi” supa.

5.Terci de grâu şi orez

Se pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, se toarnă, în ploaie, făină din grâu integral şi făină de orez, până se obţine o consistenţă de mămăligă moale. Atenţie! Åži grâul şi orezul se umflă la fiert, astfel încât va trebui să lăsaţi compoziţia mai moale şi să nu puneţi prea multă făină. Se fierbe circa 20-30 de minute, amestecând din când în când. Se poate realiza şi numai din făină de grâu sau numai din făină de orez. De asemenea, se poate realiza şi terci din făină de mei sau amestecat cu făină de grâu sau orez.

6.Terci de hrişcă

Este o mâncare foarte sănătoasă şi delicioasă, care poate fi consumată des în acest regim. Se prepară din făină de hrişcă măcinată peste care se toarnă apă clocotită şi sare. Se amestecă, obţinându-se o compoziţie moale care se lasă la umflat 15-20 de minute. Se observă apoi că făina de hrişcă a absorbit toată apa şi terciul a devenit consistent, fiind foarte gustos şi hrănitor.

7.Cremă de orez
    Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de a
  •  
    • 1044 mesaje
    18 Nov 2009, 18:45
    0 0
    7.Cremă de orez
    Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de apă la patru linguri de făină astfel obţinută. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Se sărează în final după gust.

Se mai pot consuma şi următoarele combinaţii:
    - orez fiert împreună cu făină de grâu, hrişcă sau mei coapte;
    - grâu fiert împreună cu făină de orez copt;
    - hrişcă fiartă împreună cu făină de grâu copt;
    - hrişcă înmuiată în apă rece cu sare timp de minim 1 oră.
  •  
    • 1044 mesaje
    18 Nov 2009, 18:46
    0 0
    Hai ca 10 zile nu-i f mult...rezistam noi.
    Cand incepem?
    (eu as incepe pe 20-21..sa termin mancarea din frigi )
  •  
    • 18346 mesaje
    19 Nov 2009, 08:58
    0 0
    eu as incepe de luni.

pai cautam chestii diverse. bun, ai citit si ca in caz de constipatie trebuie si clisma? si cred ca o sa fie cazul.

bun...

ne adunam? mie nu imi plac cerealele in mod deosebit. cred ca nu mai manc paine dupa ce termin cu asta.
  •  
    • 1044 mesaje
    19 Nov 2009, 14:36
    0 0
    Nici mie nu-mi plac cerealele dar ce nu face omu' ca sa se detoxifice?
    Bine..ramane de luni, deci!
    Nici nu stiu ce e azi..
  •  
    • 1044 mesaje
    19 Nov 2009, 14:39
    0 0
    Am aflat ca e joi..

Deci..referitor la clisme...eu oricum voi face, deoarece sper sa reusesc sa tin o detox a ficatului dupa astea 10 zile, in care voi considera ca mi-am detoxifiat colonul..
    Pe per asta de 10 zile, nu cred ca va fi necesara clisma daca voi consuma suficienta apa.
    Totusi..daca e nevoie..facem.
    Ma gandesc daca n-ar fi bun ceaiul verde, pentru cele ce nu pot face clisma..
    dar nu stiu daca e voie altceva decat cele 4 cereale.
    Ma documentez si va zic pana luni.

Me_eva..pana luni sa mananci ponderat, ca si pana acum, da? Ca nu-i un regim la care sa mori de foame..deci nu tre' sa intri in panica.
  •  
    • 1044 mesaje
    20 Nov 2009, 15:34
    0 0
    Cica nu e voie, in afara celor 4 cereale, decat...si asta in cazuri exceptionale...ceai de busuioc sau negru.
    Deci...fara cafea sau altele.
  •  
    • 18346 mesaje
    20 Nov 2009, 15:37
    0 0
    asa deci... de luni sa fie. inseamna ca maine imi fac cumparaturile de cereale. si trebuie sa le verific numele.

mananc normal. atent, dar ...normal.

pai peste tot am gasit ca nu se bea decat apa. eventual apa calda dim.pe stomacul gol. linistit... ca un ceai. ajuta la eliminarea toxinelor.
  •  
    • 1044 mesaje
    20 Nov 2009, 19:43
    0 0
    Reguli la iesirea din regimul cu cereale integrale Oshawa
    ÃŽn pauzã si încã 3-4 luni dupã însãnãtosire, se va tine o dietã lacto-vegetarianã purã. Se beau 2 litri de apã platã/zi.
    In prima zi, meniul va fi constituit preponderent din fructe proaspete si bine coapte, cereale, foarte putine grasimi (provenite din uleiul alimentar), legume fierte. Nu se vor consuma: carne, alcool, produse lactate, orice fel de mancare fermentata, conservata sau cu aditivi de sinteza.
    In a doua zi se introduce iaurtul (nu mai mult de 200 g), polenul de albine, nucile, arahidele si alunele neprajite.
    Abia in a treia zi se pot consuma mancaruri mai grele, dar in nici un caz carne, prajeli, produse de patiserie, margarina.
    Cateva indicatii importante pentru a depasi cu bine anumite fenomene care pot aparea in cadrul acestui regim
    In caz de avitaminoza - se va administra in fiecare dimineata un macerat vitaminizat obtinut astfel: se pune 1 lingura de pulbere de catina (Hipophae rhamnoides) si de macese (Rosa canina), obtinuta prin macinare cu rasnita electrica, intr-o cana de apa, seara; se lasa sa macereze pana a doua zi dimineata; se bea pe stomacul gol intreaga cantitate, inainte de micul dejun.
    In cazul lipsei de calciu - se combina in parti egale pulberi (obtinute prin macinare cu rasnita electrica de cafea) de coada calului (Equisetum arvense), catina (Hipophae rhamnoides), urzica (Urtica dioica). Cu 10 minute inainte de fiecare masa, se consuma 1 lingurita rasa din acest amestec.
    In cazul lipsei poftei de mancare - se ia dimineata 1 lingurita de pulbere de fructe uscate de coacaze rosii (Ribes rubrum) sau de catina (Hipophae rhamnoides); la pranz, se ia o jumatate de lingurita de pulbere de anghinare (Cynara scolymus), inainte de masa; seara, se ia un varf de cutit de pulbere de fenicul (Foeniculum vulgare) sau anason (Pimpinella anisum), inainte de masa.
    In caz de constipatie - seara, inainte de culcare, se ia o lingurita de ulei de ricin. Acest tratament se poate face cel mult o data pe saptamana. Se mai poate face si clisma.
    Exemplu de dieta:
    Mic dejun: 1-2 cani „lapte” de grau.
    Ora 10: 3-5 linguri hrisca cruda.
    Dejun: 1) supa de orez cu galuste de grau; 2) pilaf simplu cu faina de grau copt sau turtite de grau.
    Ora 17: 3-5 linguri de mei copt.
    Cina: 1) terci de grau; 2) pasta de orez cu turtite de grau
  •  
    • 18346 mesaje
    23 Nov 2009, 12:02
    0 0
    e cineva prin zona? ma duc la cumparaturi.
  •  
    • 1044 mesaje
    23 Nov 2009, 12:21
    0 0
    sunt prin zona...cu un castronel de orez integral fiert.
  •  
    • 18346 mesaje
    23 Nov 2009, 12:50
    0 0
    eu am niste "biscuiti" de orez. nu am reusit sa mananc nimic azi.

am luat niste fulgi de grau si ii fac acusi calzi. tot imi vine sa pun lapte.
  •  
    • 1044 mesaje
    23 Nov 2009, 17:59
    0 0
    Asta a fost prima zi oshawa.Am avut toate poftele din lume..
    Am mancat asa: orez integral fiert, vreo 3 portii si o portie de hrisca inmuiata.Le-am pus sare..sa aiba gust.
    Maine ma gandesc sa fac niste turtite din faina.
    Sau...fac foi de clatite..fara ou sau lapte.Doar apa si faina..
    Hai ca zece zile nu-s multe.Deja una aproape a trecut.