Motivatie/Vointa

•  
    • 3741 mesaje
    13 Dec 2008, 16:43
    0 0
    Am 65kg, 1.73cm si o burta de toata frumusetea. Nu pot sa iau ceva stramt in talie pt ca am senzatia ca mi se revarsa burtile...De curand am observat ca am si o celulita de toata frumusetea pe coapse, da' noroc ca mi se vede numai cand indoi mai mult picioarele.

Pana acu toate bune si triste, dar spune-ti-mi si mie, cum puteti sa renuntati la dulciuri, prajeli si toate bunataturile pamantului pt a slabi?

Am prostul obicei de a manca de dragul mancatului, iar la capitolul dulciuri devorez tot. Nu e zi in care sa nu mananc SINGURA o ciocolata alba sau biscuiti cu bucati de ciocolata in ei.

Cum va motivati pt a slabi? Va puneti postere cu femei frumoase pe pereti, aveti mesaje cu "trebuie sa slabesti", sau cum?

Vreau sa slabesc minim 5 kg, dar cum???
    Daca a mai fost cineva ca mine, rog sa-mi povesteasca cum a reusit sa se urneasca din loc pt. ca eu cred ca numai daca o sa ma imbolnavesc o sa pot sa slabesc...
  •  
    • 1639 mesaje
    13 Dec 2008, 17:11
    0 0
    eu nu am nici postere si nici scris undeva ca trebuie sa slabesc....doar in gandul meu exista asa ceva...si fi sigura ca daca iti propui si reusesti...daca nu prima data, a doua oara.!
  •  
    • 2312 mesaje
    13 Dec 2008, 17:46
    0 0
    Hi, hi..ce zici tu se obtine in timp.
    Eu..din pacate..mai dau iama in dulciuri.In schimb nu mai mananc cartofi prajiti(poate doar de 2-3 ori/an)Nu mai poftesc la ei deoarece constientizez ca uleiul ala prajit din ei este nociv, imi face rau.plus de asta o varianta foarte buna e cartoful fiert.Bine..de fapt eu nu prea ma mai omor dupa cartofi.Asta a venit de la sine..de caloriile alea prefer sa mananc ceva mult mai gustos.
    Carnea..deasemenea..mi se pare mult mai gustoasa la gratar.
    Sfatul meu e urmatorul:
    Inainte de a manca ceva prajit...sa zicem cartofi..SCRIE pe hartie:
    Vreau sa mananc niste cartofi prajiti..adica ulei prajit...mult..plus cartofi!imi plac, ii mananc, stiu ca de fapt mananc ulei prajit si cartof..dar imi plac.Ai sa vezi ca la un moment dat n-o sa mai vrei tu sa mananci ulei prajit. (e important sa scrii, nu doar sa-ti zici!)
    Cu dulciurile...n-am gasit solutia nici eu.(la mine are alte cauze..nu doar pofta)
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    13 Dec 2008, 17:59
    0 0
    eu câns am văzut că nu mai încap în nimic după ce am născut mi s-a tăiat pofta de mâncare. maă decât să schimb garderoba în fiecare an, mai bine îmi sacrific pofta de dulce şi cartofi prăjiţi.
    eu zic că motivaţia vine treptat, pe măsură ce se văd rezultatele.
    mănâncă sănătos, fă sport, şi te vei simţi super la orice oră din zi!
  •  
    • 3741 mesaje
    13 Dec 2008, 18:22
    0 0
    Multumesc pt raspunsuri.
    Cartofi prajiti mananc numai atunci cand nu e nimic in frigider.
    Ma gandeam sa-mi cumpar o fusta foarte frumoasa si scumpa, dar cu o marime-2 mai mica, dar mi-e frica sa nu zaca in sifonier pana la pastele cailor...

Degeaba imi ziceti sa fac sport...stiu si eu ca ar trebui, insa nu sunt motivata. Voi va treziti dimineata si plecati imediat la alergat?

La capitolul practica stau destul de bine...imi e greu sa-mi urnesc fundul de pe scaun!
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    13 Dec 2008, 18:31
    0 0
    odată ce te obişniueşti cu sportul nu mai poţi renunţa. eu una mă simt groaznic dacă renunţ. nu mai am energie, mă doare capul, mi-e somn tot timpul.
    începutul e greu, dacă nu ai comdiţie fizică. dar cam într-o lună te obişnuieşti.
    da, eu mă trezesc dimineaţa, fac o oră de aerobic sau bicicletă şi apoi merg la serviciu. am ajuns de la 25 de abdomene pe zi la 250.
    succes!
  •  
    • 3741 mesaje
    14 Dec 2008, 16:37
    0 0
    Kti, tu zici ca odata ce te obisnuiesti cu sportul o tii tot asa, dar zi-mi si mie cum sa incep! Azi un picior, maine altu...azi un abdomen, maine doua?

Vreau sa stiu daca a mai fost cineva in locul meu si cum a reusit sa se urneasca din loc, mai exact cum a decurs toata lupta asta...
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    14 Dec 2008, 16:53
    0 0
    exact cum zici tu.
    ati mergi pe jos 20 de minute, fă 10 abdomene, mâine mergi în ritm mai accelerat 30 de minute, tot aşa.
    e normal să simţi discomfort la început. corpul tău nu e obişnuit. înscrie-te la o sală. acolo sunt instructori, îţi vor face un program de exerciţii. sunt aparate cardio pe care le poţi folosi.
    important e să începi.
  •  
    • 4 mesaje
    14 Dec 2008, 18:30
    0 0
    Kti, ajua-ne si pe noi.....cele incepatoare. eu una sincer m-as apuca de sport..acasa.dar nu stiu cu ce sa incep.te rog mult zi-ne un program mai detailat daca ai timp.....pt acasa.
    spuneai ca faci aerobic.ai vreun cd?sau din experientele tale?pt picioare ce faci?
    te rog raspunde-mi....si ajuta-ma daca poti...ms.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    14 Dec 2008, 19:14
    0 0
    bună, bety
    eu am început cu sportul de la 20 de ani. acum am 30. şi nu m-am lăsat. cu excepţia câtorva probleme de sănătate, pe care le-am depăşit. am şi un copil şi după naştere am ajuns la 75 de kg. am dat jos până la 48, vara, 50 iarna.
    am umblat şi la sală, dar acum fac acasă.
    am dvd urile lui Miki Stănicel. 5 la număr. tae bo, step, aerobic clasic, fitness. apoi programe de tae bo cu billy blanks, cu cindy crawford. şi cd-urile cu Florentina mi le-am luat.
    puteţi începe să investiţi într-o bicicletă. ajută foarte mult! daca nă vă puteţi permite o bandă de alergare, alergaţi afară! credeţi-mă că se topesc kilogramele.
    mâncaţi echilibrat.
    vă stau la dispoziţie oricând dacă vă pot ajuta.
    vă pup
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    14 Dec 2008, 19:22
    0 0
    important este să nu faceţi cam acelaşi tip de exerciţii. variaţi-le. în acest mod sjungeţi să vă tonifiaţi mai multe zone ale corpului, nu vă plictisiţi şi arderile sunt mai intense.
    eu fac cam de 6 ori pe săptămână, dar la intensitate moderată.
    la intensitate moderată se ard mai multe grăsimi decât făcând exerciţiile în mod accelerat.
    deci şedinţe de sport moderat, dar mai lung ca durată, cel puţin 40 de minute.
  •  
    • 3741 mesaje
    14 Dec 2008, 20:59
    0 0
    Mie mi-e greu sa ma apuc acasa de exercitii. Intr-un timp mai faceam tae-bo, dar mi s-a dus repede. La sala nu-mi vine sa ma duc singura, iar de alergat pe frigu asta..parca nici nu ma gandesc.

Eu vorbeam de motivatie/vointa. Cum ati capatat-o?????

Cum sa fac sa ridic si eu sa-mi urnesc fundul de pe scaun/pat?

Hai ca de mers mai merg....minim 30min/zi, da' nu se vede nimic!
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    15 Dec 2008, 09:08
    0 0
    draga mea miruna,
    chiar nu înţeleg de ce nu poţi merge la sală singură. prima dată e mai greu, dar îţi vei face prietene, te vei obişnui. motivaţia vine treptat, pe măsură ce vezi rezultatele. normal că nu ai să slăbeşti vizibil după prima şedinţă, nici după a doua, dar după o lună sigur vei vedea rezultate!
    când deja vei vedea că trebuie să-ţi schimbi pantalonii că nu-ţi mai vin, sau că ţi-s largi, satisfacţia va fi enormă!
    poţi să şi mergi pe jos dar nu în ritm de plimbare, ci în ritm accelerat! şi neapărat dietă! multă apă, ceaiuri de plante, lămâie. fără sucuri de fructe pentru început.
  •  
    • 3741 mesaje
    15 Dec 2008, 17:01
    0 0
    Imi este greu pt ca sunt o persoana sedentara. Nici cu macaraua nu ma urnesti din loc si taman d-aia vreau sa vb despre motivatie/vointa. Cum sa fiu ma motivata sa fac ceva pt mine?

2: Am o problema cu lichidele, nu simt sa beau nimic mai mult de o cana/zi. Daca beau..mi-e greata.
    Ce e de facut?
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    15 Dec 2008, 17:08
    0 0
    motivaţia vine din interior. niciodată n-o să poţi fi motivată de către altcineva. analizeaz-te şi gândeşte-te bine: îţi place cum arăţi, te simţi bine în pielea ta, eşti sănătoasă. oare kilogramele în plus îţi fac bine? oare tonele de euri conţinute în prăjituri, mezeluri, chipsuri sunt sănătoase?
    ce se va întâmpla cu organismul meu pe viitor?
    dacă vei face un bebe şi peste kg actuale se mai depun încă vreo 25?! cum vei da jos atunci?
    oare dacă mă îngraş în fiecare an vreo 5-6 kg o soluţie e să-mi schimb garderoba sau să am grijă de mine?
    iată câteva motive.
    la mine au mers, poate găseşti tu mai multe. succes.
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    15 Dec 2008, 17:13
    0 0
    încearcă să pui pe hârtie ce mănânci într-o zi şi seara gândeşte-te oare e bine sau rău pentru sănătate.
    nu spun că eu nu mînânc deloc dulciuri sau mâncarea preferată. ei bine, da, dar cu limită. nu-i totuna să mănânci 3 bucăţele de napolitană sau să dai gata tot pachetul.
    de urnit din pat tot tu trebuie să te urneşti, n-o s-o facă altcineva în locul tău.
    tu ai 5-6 kg de dat jos, eu am dat jos 28.
    fă schimbările treptat. ai să vezi că merge.
  •  
    • 1352 mesaje
    16 Dec 2008, 12:13
    0 0
    Trebuie sa-ti schimbi mentalitatea.
    Nu trebuie sa fii disperata sa slabesti,pt ca dupa ce vei ajunge la greutatea dorita,vei considera ca poti manaca iar oricum si vei ajunge la loc,chiar mai rau.
    nu e nevoie sa te abtii de la ceva,trebuie sa te abtii sa mananci peste o anumita cantitate.
    Trebuie sa adopti un stil de a manca,nu o dieta de moment.
  •  
    • 3741 mesaje
    16 Dec 2008, 15:18
    0 0
    Kti, degeaba imi pun intrebarile alea pt ca eu pentru tot am o explicatie <--- haios obicei de-al meu.

Nu ma consider grasa! As fi ipocrita daca m-as gandi ca sunt grasa la 60 si ceva de kile. Cele care au peste 70 ce sa mai zica?
    Cand il vad pe prietenul meu slabut si cu patratele pe abdomen parca ma apuca invidia
    Pare mai slab decat mine...iar eu pe langa el parca sunt un butoi! Asta e singura problema a mea.

Daca sunt sanatoasa? Da..cel putin asa cred.

M-am obisnuit haios sa mananc fara sa-mi fie foame, iar cand mananc nu ma mai opresc!

Tre' sa gasesc o modalitate de a nu mai manca atat, dar nu de a ma infometa.
    Momentan nu vreau sa tin nicio dieta desi, daca as tine, sunt sigura ca as slabi rapid pt. ca la modul cum mananc ar trebui sa ating vreo 80kg cu usurinta.

Problema mea cea mai mare cred ca este lipsa de lichide. Daca nu beau apa sau daca nu mananc ciorba intr-o zi pot sa stau pana a 2a zi fara a pune gura pe apa. Nu simt nevoia si nici nu pot sa ma fortez...
    Aveti idee ce trebuie sa fac pt. a nu mai avea problema asta?

Multumesc pt sfaturi!
  •  
    kti
    • 1327 mesaje
    16 Dec 2008, 16:00
    0 0
    miruna,
    lichidele se beau treptat. pe parcursul unei zile ar trebui să bei cam 8 pahare de apă.
    dacă bei sucuri îndulcite cu zahăr, faci mai mult rău decât bine. eu nu beau apa de sete, ci pentru că aşa trebuie.
    dacă problema ta e excesul de mâncare, redu porţiile şi cu siguranţă vei slăbi!
  •  
    • 344 mesaje
    17 Dec 2008, 10:51
    0 0
    Nu stiu ce as putea sa-ti spun eu in plus fata de ce au zis fetele. Adevarul e ca fiecare isi gaseste motivatia proprie si nu cred ca nivelul la care vrea o persoana sa ajunga este aidoma altuia.

Eu am fost grasuna..chiar foarte grasuna pana pe la 14 ani. Pubertatea m-a scapat de ceva probleme, dar nu a fost suficient. Asa ca printr-a 11-a m-au apucat curele de slabire, ajungand prin anul doi de facultate la o dieta drastica care m-a facut sa ajung la 52 kg, la 1,68m. Numai facusem sport pana atunci, eram obisnuita cu mese copioase asa ca rezultatele au venit repede.

Cu motivatia...in primul rand, am avut parte de multe sicane in copilarie, din cauza greutatii asa ca de multe ori faceam sport gandindu-ma cum ar reactiona anumite persoane, vazandu-ma "dupa". De asemenea, am dezvoltat o pasiunea arzatoare pentru haine. Imi place sa ma aranjez, sa le combin, sa arat bine. Asa ca ma gandeam ca numai pe un corp finut as putea sa port ceea ce imi place.

Au trecut doi ani, timp in care am avut parte de minunatul efect yo-yo si ceea ce m-a motivat in ultimul rand a fost ideea ca am putut sa slabesc. Acum incerc sa ma mentin..tot gandindu-ma la diferite hainute.

Eu cred ca trebuie sa te gandesti la ceea ce vei obtine, la starea de spirit in care te vei afla cand vei atinge greutatea ideala. Din pacate, dieta fara sport merge mai greu. Eu ti-as recomanda niste exercitii cardio (jogging, banda mecanica sau electrica, bicicleta..etc. Eu mi-am cumparat o banda magnetica si merg pe ea cam jumatate pe ora, aproape in fiecare zi).

Mult succes!