AJUTOR
-
0 0buna tuturor.
am 23 de ani...si vreo 58-59 de kg.pt mine e ff ok,nu ma consider grasa.
alta e problema mea.de putin timp mi-au aparut f multe vergeturi la genunchi si acum incep pe picioare(poate nu ma credeti dar le vad deja).
iar pielea imi atarna(pe picioare) ca la o batrana de 60 de ani.recunosc nu merg la sala...abia mai am timp pt mine seara putin.
dar totusi as vrea sa incep niste exercitii acasa(CU AJUTORUL VOSTRU).
problema e k nu stiu cu ce sa incep, de unde sa incep
va rog mult poae ma ajuta cineva cu niste sfaturi.niste programe de exercitii pt acasa....va rog mult
va multumesc -
orice sfat e binevenit. eu mananc orice,indiferent de ora.nu ma feresc pt k niciodaa nu am avut probleme cu mancarea.in general nu ma ingras mult daca mananc, poate 1,2 kg...apoi le dau jos de la sine.
dar mi-ar placea fff mult sa incerc ceva nou....un program de alimentatie orice.stiu ca are rolul ei.....
nu ma preocupa atat de mult vergeturile care le am.....toate avem(aproape toate), ce ma streseaza e pielea lasata.....dak nu ma insel e un fel de tesut adipos(peste masura)....deci stiu k alimentatia mea are partea ei de vina(adica EU
)
astfel incat iti multumesc pt orice sugestie,sfat...sunt oricand binevenite -
nu ai spus ce inaltime ai...58kg poate fi mult dar poate fi si putin, in functie de inaltime.
Pentru vergeturi, nu prea ai ce face, doar o crema hidratanta sa le ajuti sa se vindece cat de cat frumos si sa impiedici formarea altora.
In rest sport, acasa fandari, genoflexiuni, diferite exercitii pentru picioare..Ar fi indicat si cardio ca sa scapi de stratul adipos, dar daca nu ai un stepper/bicicleta/banda acasa e mai greu iarna... -
in privinta alimentatiei , in primul rand introdu in meniul tau zilnic ( subliniez, zilnic ! ) fructele , in special ananasul ( faimos ca adjuvant in curele de slabire si anticelulitice ), grepfruitul , in general toate citricele , dar evita bananele si strugurii.
apoi , renunta la :
- mezeluri de orice fel ( sunt o adevarata nenorocire)
- orice fel de prajeala
- orice sos
- ciorbe si tocanite ( pastreaza in meniu doar supele de legume si de peste)
- orice fel de rantas cu faina la mancarea gatita
- cartofi prajiti ( daca intr-adevar nu poti trai fara cartofi, pastreaza in meniu doar cartofii fierti , dar nu ii consuma niciodata cu carne, orez,paine, ci doar cu alte legume simple, fara adaosuri
- maioneza, ketchup
- dulciuri rafinate, prajituri, ciocolata ( pastreaza in meniu mierea)
- carnea de porc ( daca nu poti fara, pastreaza in meniu doar muschiul slab, desi sa stii ca si ala are grasimi multe ascunse ochiului )
-renunta definitiv la alcool (lasa-l doar pt ocazii speciale) si mai ales la bauturile dulci si acidulate
Mananca :
- fructe
-peste
-lactate si branza degresate
-oua (maxim 3-4 pe sapt si numai fierte)
- legume si salate , de preferinta crude, dar legumele le poti si fierbe
-cereale integrale
-paine neagra integrala
-piept de pui, curcan, iepure,caprioara sau orice vanat slab
-apa muuuuuuuulta si ceaiuri din plante neindulcite
- ulei de masline extravirgin ( folosit numai crud in salate, niciodata la prajeli sau gatit)
-fructe oleaginoase ( nuci,migdale,fistic,alune) in cantitati mici totusi, pt ca sunt hipercalorice, desi extrem de sanatoase si benefice frumusetii pielii
plus: SPORT cat poti de mult
mergi pe jos
nu fi sedentara, chiar si in casa gaseste-ti de lucru, nu sta pe scaun sau in pat toata ziua.
masaj ( daca nu poti merge la un salon, incearca sa iti faci singura ) cu lotiuni anticelulitice sau chiar zat de cafea (n-am incercat, dar cica face minuni)
bafta multa si daca mai ai intrebari, aici sunt
-
bety, bună.
să ştii că problema pielii lăsate cum o numeşti tu nu se rezolvă doar prin regim alimentar. dacă nu faci exerciţii fizice chiar se poate agrava ci dietă. pierzi ţesutul adipos şi pielea se lasă şi mai mult. îlociueşte acest ţesut cu muşchi şi atunci corpul tău îşi va schimba total aspectul. din câte spui tu cred că ai un metabolism bun şi ar fi suficient să elimini chestiile nesănătoase, cum te-au sfătuit şi celelalte eve. vergeturile sunt cauzate de lipsa fibrelor elastice din piele. are şi o cauză genetică. unele femei sunt mai predispuse spre astfel de probleme.
eu, de exemplu, deşi am născut, nu am deloc pe burtă. şi nu m-am făcut cu nici un fel de creme. vergeturile sunt f. dificil de îndepărtat.