mersul la sala - cum te motivezi ?
-
0 0Salut,
Am o maare problema: de vreo luna incerc sa ma apuc de sala (din nou) si nuu reusesc. Stiu ca dupa ce fac teh big step si trec d eprima saptamana cu febra musculara si toate cele, o sa-mi placa din nou sa ma duc la sala...
Problema e ca, atunci cand ies pe la 6 de la servic si vad ca e frig si e deja intuneric... nu-mi vine sa fac nici un ocol de 10 minue pana la o sala din apropiere, sa ma interesez de program, intrustor, samd. Cu atat mai putin sa ma mobilizez sa trec printr-o sedinta de aerobic
Heelp, deci
Need advice. -
Buna, eu pot sa ma laud ca m-am apucat de sala in urma cu 3 saptamani.Azi ,ma duc la a 6 a sedinta.A fost si este foarte greu dar vad ca acum a inceput sa-mi placa.Eu ma duc pt. a slabi, dar in paralel a, si regim alimentar.
Copil-dulce imi poti spune te rog, daca tu plateai separat instructorul???Leeana eu cred ca pentru binele tau sa faci cu instructor ca tu nu stii ce grupe de muschi sa lucrezi si cum sa le lucrezi.Copil-dulce curaj sa merita. -
LeeAna, la fitness ne ducem ca sa ne modelam corpul. Aerobicul ("tzopaiala" in general) ne ajuta sa slabim. Se spune ca, daca tragi de fiare si esti plinuta nu rezolvi mare lucru - cel mult pui muschi peste grasime si aspectul general nu se imbunatateste in mod simtitor. Teoretic, daca vrei sa slabesti ar trebui sa faci aerobic, bicicleta, alergat pe banda. Sau sa combini aerobicul cu fitness-ul, daca poti (am facut eu asta, timp de 3 saptamani glorioase in care am pierdut 4 kg desi mancam mai mult ca de obicei din cauza efortului).
Viocris, acolo unde am fost eu (in Craiova), era in general un singur instructor; dar am prins maxim 10 oameni (din care doar 1-2 incepatori ca mine) in toata sala, deci avea timp de toata lumea. Oricum, in 2 saptamani ajungi sa stii singura ce aparate iti sunt indicate si cum trebuie folosite si nu mai ai nevoie de instructor... Si nu - nu-l plateam separat. -
Iar chestia cu ganditul ca "o faci pentru tine" functioneaza doar in teorie
Am "facut-o pt mine" mai demult, si in scurta aia perioada chiar a meritat efortul.
Acum insa am alt job decat taunci - si dupa minim 9 ore in fata calculatorului de-abia reusesc sa ma car pe mine pana acasa
Acum mi-a luat 2 saptamani cred numai sa-mi cumpar pantaloni de trening... si inca 2-3 saptamani ca sa-i las la croitor sa mi-i scurteze
-
ai dreptate copil_dulce... cand vad ca se face seara de la 5... nu-mi vine sa merg la sala nici batuta... Plus ca sunt obosita de la vremea asta de zici ca trag la jug toata ziua.
Ma duceam la sala de fitness si unde mergeam eu instructorii erau foarte ok si nu tb platiti separat. Am fost si la o sala unde instructorul trebuia "stimulat" ca sa-si faca treaba... dar am renuntat imediat la incheierea abonamentului. Eu acum vreau sa merg la aerobic sau taebo... mi se pare mai energic si interactiv... de fitness mi s-a cam luat... sau m-am babit eu
voi numai fitness faceti? -
Aerobicul m-i se pare foarte greu, cu fitnessul sunt f. multumita.Nu cred ca as putea sa fac aerobic mai ales ca nu te supravegheaza nimeni.Adica fata aia face corect exercitiile dar, tu le faci corect?Nu sta nimeni sa te traga de maneca ca ai facut gresit.Nu stiu , eu asa gandesc.
Dar de ce zici ca te-ai babit?Cati ani ai? -
offf stiu si eu cum e!! eu chiar nu ma pot motiva, de cateva luni tot spun k merg la sala dar... dupa ce plec de la serviciu abia astept sa ajung acasa! numai chef de sala nu am!... si eu la fel am asteptat atata tp pana sa.mi cumpar pantaloni d trening!! si acum ii tin in dulap.... sala e p undeva in mintea mea, nu stiu dak o sa mai ajung pe acolo vreodata, nici nu am fost macar....
...dar imi doresc! eu vreau sa merg ca sa mai pun ceva pe mine, oare ce o sa trebuiasca sa fac?.. voi stiti?