dieta = invata sa mananci sanatos

•  
    • 9 mesaje
    3 Sep 2008, 15:24
    0 0
    buna evelor.
    m-am hotarat sa scriu despre experienta mea dupa ce am citit atatea...rugaminti sa zic asa ale fetelor care vor sa slabeasca. in primul rand trebuie sa aveti vointa, sa va doriti acest lucru, sa pastrati oarecum secretul pt voi.....nu este usor dar este posibil.....povestea mea incepe astfel: pana in anul 1 de facultate nu depaseam 50 kg ( 1.57 inaltime)....apoi am inceput cu iesiri in oras, restaurant, fastfood...etc si asa au inceput si kg sa se adune. -am trezit anul trecut in august cu 68 de kg....am mers la medic in august pt analizele acelea obligtorii si medicul mi-a zis ca am tendinta spre obezitate. m-a cantarit aveam 70 kg.....analizele au fost toate ok. am inceput sa citesc, am discutat si cu medicul si ....am inceput o dieta sa zic asa.....acum pe scurt va pot spune doar baza...secretele sa zic asa.....
    1. stabiliti-va orele de mese si respectati cu strictete....de ex eu am 5 mese pe zi (7, 10, 13, 16 si 19)...daca nu mananc la 10 mananc la 13.
    2. nu rontatiti intre mese
    3. FARA: prajeli, sucuri, grasimi....
    4. fiecare in masa in parte sa fie : carne SAU lactate SAU legume SAU fructe.....NU le amestecati
    5. obligatoriu minim 2,5 L apa pe zi si 30 minute miscare (eu mergeam f mult pe jos)
    6. cantar 1 pe saptamana
    7. se pot face cure ce: calciu, magneziu, zinc, vitamina A....dar tre sa mergeti la medicul de familie sa va recomande......
    cam atat pot sa spun....in primele 2 sapt e mai greu...apoi o sa va obisnuiti....deja va faceti un stil de a manca....
    eu in prima luna am slabit 4 kg...NU e sanatos sa slabiti mult in timp scurt.....o dieta trebuie sa fie sanatoasa...in 6 luni am ajuns la greutatea mea.....cu timpul am inceput sa mananc si o inghetata (asta la o masa)....o prajituta....si vreau sa zic ca sunt multumita de corpul meu acum cu cele 50 - 52 kg.....si 1 cu dieta am scapat si de celulita....pilea mea e mult mai frumoasa...parul arata mai sanatos....
    daca aveti intrebari...ORICE...va raspund cu mare drag.....
  •  
    Eu3
    • 35 mesaje
    3 Sep 2008, 16:06
    0 0
    Felicitari!Eu nu sunt nici ff slaba dar nici grasa Dar acum 1 an incepusem si eu sa ma ingrash deoarece aveam ore de 12 si stateam 6 ore la scoala timp in care nu manacam nimik(sau ff putin)iar cand veneam acasa bagam in mine ka sparta manacaruri cu o multime de calorii Acum insa,fiindca e vara si sunt muulte legume si fructe proaspete mananc doar din astea si ma simt suuuper bn!Si aleg si zilnik cam 30 de minSper de acum sa ma mentin k imi place asha cum sunt acuma
  •  
    • 9 mesaje
    3 Sep 2008, 16:14
    0 0
    important e sa ne simtim bine in pielea noastra......nu zic ca nu imi fac poftele ...o pizza...o ceva ...1 la ceva timp....dar nu zilnic.....e super bine ca alergi....eu mai fac acasa exercitii....mai descarc filmulete de aerobic...si e ok....nu pot sa fac sala sau ceva ce solicita f mult spatele pt ca am probleme....de asta ziceam ca mersul pe jos ajuta ffff mult....
  •  
    Eu3
    • 35 mesaje
    3 Sep 2008, 17:17
    0 0
    Auzi,zi si mie de unde pot sa downloadez filmultetze cu exercitii de aerobic sau pilates?
  •  
    • 2001 mesaje
    3 Sep 2008, 17:39
    0 0
    ma intereseaza si pe mine filmuletele
  •  
    • 9 mesaje
    4 Sep 2008, 11:10
    0 0
    eu le-am gasit cu ajutorul dc....dar...imi puteti scrie pe mail si ...poate va trimit eu....kristinik_22@yahoo.com...
  •  
    • 13 mesaje
    4 Sep 2008, 12:24
    0 0
    kristinik
    as vrea si eu sa mai slabesc putin ,vreo 5 kg ar fii ok dar nu prea am timp de exercitii sau alergat,si in acelasi timp am si mesele neregulate ,manank ce apuc pe la serviciu si seara dak manank bn dak nu adorm si asa .o alta prbl la mn ar fii apa ,nu pot sa beau foarte multa si am inteles k dak nu iti e sete nu tr sa te fortezi sa bei.tu ce sfaturi ai putea sa-mi dai?ms frumos.u zici k mesele la ore fixe ajuta foarte mult?
  •  
    • 9 mesaje
    4 Sep 2008, 13:50
    0 0
    1. daca nu ai timp de exercitii/alergat incearca sa mergi mai mult pe jos...de ex sambata la cumparaturi...lasa masina sau ratb-ul....SAU....coboara /urca pe scari (acum..daca stai la casa la curte ...)
    2. incearca treptat sa-ti stabilesti orele de mese...eu imi puneam pe telefon la inceput...cam in 2-3 saptamani incepi sa te obisnuiesti...iar cu timpul stomacul cere la orele respective ...si atunci arde.....nici eu nu am timp la servici ....DAR..hai sa iti spun o zi ce mananc eu: dimineata cereale cu lapte - la 10 imi beau cafeaua sau un suc de portocale, gref ....natural - la 13 un iaurt de baut, branzica de vaci.....la 16 un mar, o portocala - iar seara cand ajung acasa cat faci o baie poti sa pui pe gril 2 bucatele de carne, sau la fiert niste legume (1 morcov, ardei, telina...apoi le dai pe mixer...dureaza 10 minute ).......iti poti stabili de seara un meniu sa zic asa...nu e greu.....
    3. cu apa ...ce pot sa zic nici eu nu am putut la inceput dar...iti pui o sticluta de apa langa tine si mai bei cate o gura....nu tre 1 L peste cap ....sau poti sa pui lamaie.....sau cauta un ceai care sa iti placa la gust.....
    4. prin mese la ore fixe iti obisnuiesti stomacul sa arda la orele alea....nu o sa mai mananci la fel de mult...chiar daca sari peste o masa la urmatoarea nu recuperezi ....

SPER ca am raspuns la toate intrebarile tale si m-am facut inteleasa.....daca mai ai nelamuriri iti raspund cu mare drag.....
  •  
    • 9 mesaje
    15 Sep 2008, 17:57
    0 0
    a incercat cineva sa urmeze sfaturile mele?
  •  
    • 2520 mesaje
    15 Sep 2008, 19:38
    0 0
    Ptr a copia exercitii, intrati pe topicul "iTunes" si aveti acolo instructiuni - il recomand ptr ca sint foarte , foarte multe exercitii (fitness, yoga, pilates, bally dance, pole dance, etc).
    Gasiti topicul cu citeva pagini in urma.
  •  
    • 281 mesaje
    17 Sep 2008, 15:27
    0 0
    uite ca am intrat si aici suna f bine ce spui tu, numai sa ai timp sa mananci de atatea ori...ca dc te vede sefu de 3 ori intr-o zi cu cate ceva de mancat...trage concluzia ca numai asta faci
  •  
    • 9 mesaje
    18 Sep 2008, 15:59
    0 0
    sincer nu e greu.....eu lucrez in frontoffice.....si...un iaurt de ex il papi in mai putin de 5 minute.....acum depinde....eu stau cu mancarica in sertar si cand e ora.....pap....m-am obisnuit,.....iti intra in reflex sa zic asa....