Cum Sa Ma InGras?

•  
    • 17 mesaje
    23 Iul 2008, 19:54
    0 0
    Sunt sigur ca mai sunt si alte topicuri cu aceasta intrebare ... dar nu stiu daca au mai intrebat si copii de 14 ani ( sunt baiat )

Am 53 Kg si inaltimea 1.69

Va rog sa nu imi spuneti ca e mai bine asa ca sunt mai sanatos si ca ma voi ingrasa dupa ce termin de crescut ... Nici sa nu ma trimiteti la tot felul de medici ...caaa... :">...

Am aflat ca sunt in supermarket'uri suplimente nutritive sub forma unor bomboane sau batoane ... imi puteti spune cum se numesc si daca e bine sa le iau? (exista reactii adverse? )

Ce alimente contin multi carbohidrati?

Ce trebuie sa contina gustarile ?
  •  
    • 2312 mesaje
    23 Iul 2008, 19:58
    0 0
    eu te sfatuiesc sa practici un sport adecvat varstei tale.Nush daca ai voie sa tragi de fiare la 14 ani, pt ca esti inca in crestere..
    In rest...n8u te gandi sa mananci carbohidrati multi, mai bine mananca normal si practica sport.nu tre' sa pui grasime ci muschi.
  •  
    • 17 mesaje
    23 Iul 2008, 20:03
    0 0
    Muschi ... Muschi ... dar muschii sunt formati din mancare... si cand incep sa fac sala daca deja sunt mai plinut se formeaza muschii mai repede decat daca sunt aproape piele si os ...
    Eu nu vreau sa am doar fibra si "sa stea hainele pe mine ca si pe gard"(am vazut intrun ziar expresia ) ... vreau sa fiu mai ... masiv

Miar place sa am 62 Kg ...dar acum , la inaltimea si varsta asta... dupa ce mai cresc putin vreau MAI MULT

P.S: Fac exercitii cu o gantera de 5 kg... un extensor si o chestie rotunda pentru antebrat
  •  
    • 87 mesaje
    23 Iul 2008, 21:09
    0 0
    Copilu'... pt inceput, invata sa scrii normal.
    Mai apoi... pubertatea abia a inceput. Iei repede in inaltime, insa nu apuci sa te ingrasi la fel de repede.
    Nu-ti face probleme. La varsta asta e normal sa fii slabut. Continua cu sportul, si alimenteaza-te corect.
  •  
    • 17 mesaje
    23 Iul 2008, 21:32
    0 0
    Probabil nu am reusit sa ma fac inteles ... vreau sfaturi ca sa pot lua in greutate ... Unora nu le place sa stea prea mult la calculator si nu pun fiecare semn de punctuatie pentru ca se grabesc si/sau se plicitsesc in fata unui patrat luminos ... este problema noastra ... (nu e nevoie sa o si rezolvam ... e mai simplu sa o evitam )

Probabil ca e normal sa fiu mai slabut la varsta asta ... dar tot trebuie sa pot sa ma ingras intr un fel sau altul ... Astept si alte sfaturi multumesc anticipat
  •  
    • 2520 mesaje
    23 Iul 2008, 21:35
    0 0
    Ygrek, putin mi se pare gluma ceea ce ai scris, daca nu e gluma, tu inca nu stii exact ce vrei, doar stii ca vrei ceva...ai grija cu ce iti doresti, s-ar putea sa ti se intimple!
    Sa stii ca grasimea NU se va transforma niciodata in muschi (multi au acest crez); daca te duci la sala nu vei face peste noapte muschi ca Schwarzenegger (daca ar fi posibil asa ceva , toti barbatii ar fi la sala in fiecare zi ).
    Esti inca in crestere ceea ce este foarte important si e foarte bine ca te preocupa nutritia (este elementul esential ptr o viata sanatoasa) si cred ca intrebarea ta principala era legata de suplimente, dar nu stiai exact cum sa pui intrebarea de frica sa nu-ti sara cineva in cap - sint suplimente periculoase dar pe acelea nu le vei gasi la aprozar, asa ca intreaba linistit tot ceea ce vrei cu adevarat sa stii.
    Exista un adevar foarte mare in ceea ce ai scris si anume ca ai nevoie de carbohidrati, dar nu te arunca pe fast food, junk food si alte timpenii de genul, construieste-ti un meniu normal pe care sa-l ajustezi cu vremea in functie de cerintele virstei.
    Carbohidratii sint principala surasa de energie a organismului (legume, cereale, fructe); grasimi - foarte necesare in aceasta perioada a vietii tale ptr o buna dezvoltare a creerului - cele mai potrivite surse sint: carnea de peste (cu vestita omega 3 - daca nu esti mare iubitor de peste, poti investiga cum e treaba cu suplimentele de omega 3), simburii de tot felul - neprajiti si fara sare si daca se poate organici (nuci brazil, migdale, sem. floare si dovleac, alune pamint, etc), deasemenea; fibre- ajuta digestia si tranzitul (organismul nu poate sa le digere, motiv ptr care ies cum au intrat si odata cu ele "transporta" afara si alte reziduuri). Surse de fibre sint cam tot ce am scris mai sus; proteine - ajuta la regenerarea tesuturilor, celulelor, mentine sanatatea radacinii parului, construiesc masa musculara. Surse de propeina sint atit produse vegetale (fasole uscata, soia, etc) cit si produse animaliere (carne de orice fel, lactate, oua).
    Cel mai potrivit lucru pe care ar trebui sa il faci acum , ar fi sa deschizi foarte, foarte,foarte bine urechea la ora de anatomie, sa nu-ti scape nimic!!!!! si pe linga asta, daca crezi ca te va preocupa mersul la sala, va te informazi cit de cit in ale nutritiei ptr sportivi sau/si nutritiei ptr o viata sanatoasa.
  •  
    • 17 mesaje
    23 Iul 2008, 21:46
    0 0
    Multumesc conti_s .

Imi poti spune exact numele suplimentelor nutritive pe care le pot cumpara de la supermarket? Daca nu e voie sa faci reclama pe forum te rog scrie un mesaj privat .
  •  
    • 2520 mesaje
    23 Iul 2008, 21:48
    0 0
    Nu e vb ca nu e voie sa iti spun, dar nu pot sa-ti spun ca nu le cunosc si pe linga asta, trebuie sa definesti prima data ce anume vrei sa obtii. Incearca sa-mi spui exact ce anume vrei: ceva mai multe kg indiferent de proportia de grasime vs muschi, ceva muschi, sa fii fit. Nu stiu, ce anume ti-ai propus si in functie de asta, putem cauta produsele de care ai nevoie.
  •  
    • 17 mesaje
    23 Iul 2008, 21:53
    0 0
    Sincer ... de muschi nu duc lipsa ... chiar am observat ca se mi se formeaza mai usor in comparatie cu colegii si prietenii care sunt la fel de preocupati ca si mine de cum arata in exterior .

Asa caaa ... vreau grasime

(nu stiu ce inseamna "sa fiu fit" )
  •  
    • 2520 mesaje
    23 Iul 2008, 22:26
    0 0
    Sa fii fit inseamna sa ai o proportie sanatoasa intre procentul de grasime, muschi, apa. Cred ca asta vrei.
    Eu ti-as sugera sa cresti consumul de simburi ptr ca iti aduc un aport ridicat de calorii (energie) fara sa iti creasca consumul cantitativ de mincare ceea ce te va ajuta foarte mult in viitor sa iti echilibrezi ratia de masa in functie de necesar.
    Sa ma explic mai bine: acum ai necesarul undeva la 2500, 3500kcal/zi ptr a te dezvolta armonios si a avea energia necesara ptr treburile zilnice (sport, scoala, statul cu baietii in spatele blocului , fluieratul dupa fete, etc), peste aproximativ cinci ani, necesarul de energie va scadea (odata cu terminarea cresterii), la aproximativ 2500 kcal/zi in conditiile unei vietii active (la o viata sedentara - stat la calculator si privit foto de fete dar fara intilniri in parc, necesarul e mult mai mic - 2000, 1800). Diferenta nu pare foarte mare la prima vedere, dar este considerabila : 3500kcal formeaza 500g grasime si daca faci un calcul matematic, vezi repercursiunile (sa nu traiesti cu impresia ca daca acum esti prea slab, vei ramine asa ptr tot restul vietii). la momentul cind va trebuie sa scazi nr de calorii, vei inlocui simburii cu aceeasi cantitate de alimente dar cu valoare nergetica mica (socul de a vedea dintr-o data kg multe e asa de mare incit poti ajunge la si mai multe kg in plus).
    Deci, daca vrei sa fii "fit", atunci nu ai nevoie de nici un fel de suplimente, ci simplu de un aport mai mare de energie , miscare moderat si un spirit pozitiv.
  •  
    • 17 mesaje
    23 Iul 2008, 22:46
    0 0
    Hmmm ... Daca mananc 3 pachete cu seminte de dovleac pe zi (dupa fiecare masa ) e bine ?

Nu am un pachet acum ... asa ca nu stiu cat au gramajul sau cate kalorii contin ... dar maine la prima ora imi cumpar . Chiar.. cam cate grame de seminte sa mananc pe zi?

Mananc mereu seara cate 5 oua ... lapteee ... mai putin ... doar o cana pe zi
  •  
    • 2520 mesaje
    23 Iul 2008, 23:03
    0 0
    Seara cinci oua?! wow! ai ficat rezistent! Ar fi mai indicat sa le maninci dimineata si nu chiar in fiecare dimineata.
    Simburii au intre 550kcal si 900kcal/100g. Sem. dovleac si floare au 560kcal/100g, nuci blazil au 670kcal/100g.
    Semintele de susan sint in mod deosebit benefice, daca iti plac ti le recomand : 580kcal/100g si 98% calciu necesar zilnic !
    Nu minca un pachet dupa fiecare masa ca e prea mult, cred ca 100g /zi de oricare doresti e suficient. Nucile de brazil, sem. dovleac , almonds si macadamia (macademia 780kcal/100g), sint super ! pe linga grasimi si energie, contin si zinc, fier, magneziu, antioxidanti, calciu.
    iti dau un link de unde poti afla mai multe informatii despre continutul fiecareia.

http://www.calorie-count.com/calories/item/12131.html

p.s. sa alegi neaparat produsele fara sare si neprajite!!!!
  •  
    • 1639 mesaje
    23 Iul 2008, 23:28
    0 0
    depinde foarte mult de organismul tau....am un prieten care are 22 de ani, 1.73-75 pe acolo...si 60 kg, si el e slabut si mai mult nu poate sa puna si mananca foarte bine si mult...dar are un organism foarte bun care arde toate grasimile....el face sport de performanta de 9 ani si tot timpul a fost asa...i s-a obisnuit organismul si cu antrenamente zilnice....si si acum cand nu mai are antrenamente zilnice tot nu pune pe el...ba chiar a facut si pauza si tot nu a pus ...stiti si el vrea sa se ingrase...dar nu e chiar asa obsedat, se accepta asa cum ii...nu are pic de grasime, ce are pe el e numai fibra...nu i se vad coastele sau stiu eu ...dupa mine arata foarte bine....si daca stai sa te gandesti, cate fete nu ar vrea sa aiba talia si abdomenul lui, sa poata manca orice si sa nu se puna

...eu zic sa stai calm baiete ai doar 14 ani...nu fa prostia sa te indopi cu suplimente sicu tot felul de prostii....iti vei strica stomacul, iar pt. sala mai asteapta ca inca esti in crestere asa cum spunea cineva mai sus.

cat despre ceea ce sa mananci, ar fi bine sa consulti si un nutritionist, sa faci o serie de analize si ei vor sti mai bine ce sa iti zica sa mananci...poate ai un organism care arde mai multe calorii decat mananca cum am spus in cazul de mai sus decat sa incepi sa te indopi acum cu mancare...iar mai tarziu sa faci burtica...fa un sport...mergi macar la alergat stiu eu, chiar daca esti slab...de pierdut nuai ce pierde...sa nu devi sedentar din cauza ca esti slab si crezi ca asa o sa te ingrasi

si ai grija cusemintele de dovleac cum le mananci sa nu iti strici dintii de acum ....ca si aia sunt scumpi de pus

P.S: Imi cer scuze pt. eventualele greseli e noapte
  •  
    • 17 mesaje
    24 Iul 2008, 00:07
    0 0
    Aoleu conti_s ce denumiri mi ai dat ... voi cauta prin magazine . Pana acum nu mancam seminte deloc ca sa nu imi stric dintii si pentru ca aveam impresia ca sunt facute doar pentru taranii care merg pe stadion sa le manance ... Eh ... mi am schimbat brusc parerea

libelula06 presupun ca prietenul tau e aproape de 90 60 90 ... mie mi se pare ca arata mai bine baietii care sunt mai masivi ( oricum gusturile nu se discuta ) ...
    Fetele vor sa aibe talia mai mica ... dar baietii ... nu prea
  •  
    • 2520 mesaje
    24 Iul 2008, 01:07
    0 0
    Cum strica semintele dintii?! e prima data ca aud de asa ceva, dar cred ca va refereati amindoi la seminte "de stadion" cu coaja si prajite si cu o tona de sare, nu, nu, asa ceva e interzis!
    Simburi sint ceea ce numesc nutritionistii, super foods ptr proprietatile lor si ptr aportul nutritiv pe care il aduc organismului.
    Fratele meu a fost precum pv "adamul" de mai sus, minca incontinuu , facea sport si era slab , numai oase si am ajuns (dupa ce a trecut de 25 ani) sa discutam despre cure de slabit. Tocmai de aceea ti-am pv cum sta treaba cu aportul caloric acum si cum va sta pe viitor.
    Da, poate ar fi o idee buna sa vb cu un nutritionist, dar sfatul meu ar fi sa te duci cu intrebari si nu sa-ti prescrie nu stiu ce timpi.t de regim ca nu ai nevoie de asa ceva. Ai nevoie de putina educatie cu privire la alimente si calitatile/defectele lor si sa fii tu cel care alege ce si cum maninca.
    Sa nu te blochezi pe faza cu simburii, asta este doar o optiune (inca o data o spun, recomand simburii ptr proprietatile si calitatile nutritive - gindeste si tu ,ce poate fi mai sanatos decit ceva care da viata?! asta fac simburii - dau viata), mai sint multe alte optiuni si variante, dar vb miine despre ele ca e tare tirziu.
  •  
    • 427 mesaje
    24 Iul 2008, 10:47
    0 0
    Mananca cel putin 3 mese pe zi,mese consistente,dulciuri si daca depui putin efort ca sa ai pofta de mancare e reteta ideala....mi-am ingrasat iubitul cum nu a fost niciodata....era slabut rau,mama lui paralizata si e manca daca apuca prin oras asa cand nu mai putea rezista...si mai era si faza ca 2 sapt. pe luna lucreaza dupa-amiaza si mananca si la 11 seara....mancarea gatita ingrasa iar......bafta
  •  
    • 17 mesaje
    24 Iul 2008, 10:52
    0 0
    Ce alte optiuni mai sunt?

Cand ai spus cereale ... la ce teai referit? La de alea nesquik ? sau la porumb .. grau ...

Daca tot spuneam de prietenul lui libelula06 ca are 90 60 90 ... tocmai m am masurat si eu ... si nu sunt departe de acele dimensiuni ..
    La piept - 84 (neincordat si fara aer in piept) si 90 (incordat si fara aer in piept)
    Pe la buric - 69
    La fund ... nu sunt curios
  •  
    • 1639 mesaje
    24 Iul 2008, 12:34
    0 0
    mai acuma nu stiu exact cat are ca doar nu moi apuca sa-l masor ) e un amic...nu vreau sa-l jignesc cu ceva

da, eu ma refeream la semintele cu coaja de aceea am zis sa aiba grija sa nu isi strice dintii
  •  
    • 1639 mesaje
    24 Iul 2008, 12:36
    0 0
    la fund de ce nu esti curios?
    ca si fetele mai pun mana pe cate-un fund nu numai baietii ))
  •  
    • 17 mesaje
    24 Iul 2008, 12:41
    0 0
    Chiar nu vreau sa stiu cat am la fund

Acum merg pana la magazinul din colt sa iau seminte ... sper sa gasesc macademia (pentru ca spunea conti_s ca au mai multe kalorii ) ... daca nu gasesc iau seminte de dovleac si merg mai tarziu prin Kaufland si prin Carrefour ...
    Nu prea imi vine sa ii spun la vanzatoare de macademia ... pentru ca nu cred ca a mai auzit nici ea ... caut eu prin magazin ...