procentul de grasime corporala

•  
    • 476 mesaje
    18 Iul 2008, 12:28
    0 0
    am trecut zilele astea pe langa un cort din acela in care se facea un test cu un aparat care-ti masura BMI-ul si procentul de grasime corporala. BMI-ul mi-am dat seama cum l-a calculat, pentru ca m-a intrebat cate kg am si ce inaltime am si stiu ca se imparte nr de kg la inaltimea la patrat. Insa nu am inteles cum mi-a calculat procentul de grasime din corp, probabil e ceva pe baza de senzori. Ideea e in felul urmator, eu nu sunt supraponderala, am o greutate normala si m-am mirat foarte tare cand mi-a aparut acolo 27% pentru ca retinusem dintr-un mesaj al lui conti ca trebuie sa ai pana in 25%. Intrebarea mea este daca poti avea o greutate normala si totusi sa ai un procent asa mare de grasime in organism? Banuiesc ca daca as creste masa musculara ar scadea procentul de grasime, ca de slabit mai mult de 1-2 kg nu cred ca e cazul. Mai exista si varianta ca aparatul sa fi fost defect, in acest caz unde as putea face acest test? Thanx anticipat pentru sfaturi
  •  
    • 2520 mesaje
    18 Iul 2008, 12:37
    0 0
    Clara, ai dreptate, poti avea o greuatate normala, dar sa ai procentul de grasime prea mare. Am fost la un momentdat la 163/ 62 cu procent de grasime la 30% - medical vorbind, eram obeza cu toate ca greutatea era aproape ok. Pb de sanatate care apar din cauza grasimi sint multe si variaza in functie de forma corpului - cei care au grasimea in jurul taliei, sint cei cu cele mai grave pb de sanatate.
    Nu trebuie sa disperi, poti foarte usor sa scazi cu citeva procente (maxim pina la 16%) si sa-ti mentii greutatea. Trebuie sa-ti axezi sportul pe cardio combinat cu greutati. Daca ai timp putin la dispozitie, poti sa faci PHA (Matt Roberts) si obtii rezultatele dorite in 30 min pe zi.
  •  
    • 471 mesaje
    18 Iul 2008, 15:13
    0 0
    Se poate sa ai greutate normala si procentul de grasime ridicat. Si da,e adevarat... procentul de grasime normal in organism este de pana la 24-25%... Uneori de intampla sa fie femei cu greutate normala dar tot " pufoase" sa fie pentru ca ai mai multa grasime decat masa musculara.
  •  
    • 471 mesaje
    18 Iul 2008, 16:50
    0 0
    Eu fac 500 de abdomene pe zi... nu mai mananc dupa ora 6.. si beau 2 l de apa pe zi obligatoriu! (+ca mananc doar ce nu ingrasa) acum pot sa zic ca am un abdomen frumos
  •  
    • 476 mesaje
    18 Iul 2008, 16:52
    0 0
    da, cred ca asta este problema, am grasime pe abdomen si se stie ca grasimea din aceasta zona este cea mai incapatanata, nu vrea sa se dea de acolo, nu si nu sa incep sa fac abdomene? am sa caut pe net ce mi-ai recomandat conti, iti multumesc; acum am citit ce ai scris rarisa, felicitari daca poti face atatea abdomene, mie mi se pare greu, pentru inceput am sa ma limitez la cateva si am sa cresc incet incet numarul, mai naspa e ca tre sa le faci constant, ca altfel e degeaba, dar sper sa fiu suficient de motivata
  •  
    • 156 mesaje
    18 Iul 2008, 17:05
    0 0
    Nu tb sa faci 500 de abdomene pe zi. Tb sa mananci corect si sa lucrezi toti muschii pt ca o masa musculara in general dezvoltata te ajuta sa scapi de grasime.
  •  
    • 2520 mesaje
    18 Iul 2008, 21:46
    0 0
    Teoretic e simplu, trebuie sa lucrezi cu precadere grupele de muschi mai mari daca vrei sa-ti cresti rata metabolica si asta inseamna muschii abdominali si muschii spatelui.
    Clara daca te intereseaza PHA si nu gasesti informatii, pot sa-ti spun despre ce e vb.
  •  
    • 689 mesaje
    18 Iul 2008, 21:50
    0 0
    Eu as zice mai degraba muschii picioarelor, sunt mai mari ca abdominalii si in plus ai avantajul ca ii folosesti si cand nu faci exercitii efectiv, ceea ce duce la arderi mai mari. Oricum degeaba faci 1000 de abdomene, daca nu faci cardio, grasimea nu se duce doar dintr-un singur loc ci de pe tot corpul in mod egal, asa ca exercitiile pe o singura grupa de muschi nu te ajuta la slabit mai repede in locul ala, doar dau fermitate muschiului respectiv.