abdoment plat
-
0 0Buna ziua, Evelor...am si eu o intrebare... ce exercitii pentru un abdoment " mai plat" as putea sa fac fara a solicita spatele? Peste 2 saptamani plec la mare si ma simt un pic floricica datorita colaceilor de pe burta. Am incercat sa fac abdomene, dar dupa 10 am dureri groaznice de spte care pot fi cauzate fie de munca de birou ( am niste scaune f incomode... mai exact fara spatar pe care stau 8 ore pe zi), fie datorita unei lovituri suferite in urma cu 8 ani in urmacareia am o mica deviatie de coloana.
Poate ma puteti ajuta...
Va multumesc -
Sa NU faci nici un fel de ex. daca simti durere. Cind e vb de sport, daca e durere e pauza!
Teoretic, spatele te doare ptr ca nu executi exercitiile corect dar nu as putea sa spun asta cu toata certitudinea ptr ca nu stiu exact in ce consta pb ta cu spatele, oricare ar fi situatia, nu le mai face daca doare!
ptr un abdomen plat, e nevoie nu numai de muschi abdominali (ca nu se vad daca este grasime peste ei) ci si de a scadea procentul de grasime. -
conti, te intreb pe tine, caci te-am vazut informata, sunt de acord ca genetic nu suntem programati sa fin grasi (apropo de raspunsul tau de la alt topic), dar conformatia e genetica?
Adica eu (ca si mama si bunica din partea mamei) ma ingras preponderent pe abdomen, parte superioara. Crezi ca as putea face ceva exercitii sa fac si eu ceva solduri, sa ma latesc putin in bazin? Dar si sa ma subtiez in talie.
Am raspuns aici pt ca si eu am dureri mari de spate dupa 20 de abdomene, si am si coloana stramba la baza. -
Ophelia, din pacate conformatia fizica e mostenire genetica in mod real si acest tip de conformatie (din care fac si eu parte), in cazul in care exsita o viata corecta alimentara si sport, putem arata foarte bine, dar in cazul unei alimetatii necorespunzatoare, avem cele mai mari pb de sanatate (pb cardiace, arteriale, artrita, boli ale organelor interne) ptr ca aceasta grasime care se acumuleaza pe talie ingreuneaza circulatia sangvina, apasa organele interne pina aproape de sufocare.
Ca sa revin la intrebarea ta, poti sa iti subtiezi talia. Nu vei fi musculoasa niciodata (poate doar daca vei lua ceva suplimente - au multe efecte secundare, asa ca mai bine fara), dar poti sa-ti dezvolti musculatura pina la un nivel la care sa arati cum iti doresti.
Sint exercitii ptr abs care nu solicita coloana vertebrala deloc (cum sint ex. din tae bo pe care le faci stind in picioare), dar ptr inceput, ar fi bine sa-ti dezvolti muschii care iti sustin coloana (nu stiu cum se numesc in lb. romana - core muscles- in eng) si cele mai potrivite ex. in acest scop sint ex. de balans/echilibru - la stilul nostru de viata nu mai folosim acesti muschi deloc, omul pesterii
avea multe obstacole pe care le trecea folosind acesti muschi (poti sa faci un ex sa mergi pe pietre si ai sa intelegi mai exact despre ce vb).
Concluzia ar fi ca in momentul in care arzi din procentul de grasime, talia va iesi in evidenta, la fel si soldurile ptr ca va exista echilibru in proportii.
am sa caut poze cu ex. ptr abs care nu solicita coloana, daca nu gasesc , am sa revin cu explicatii. -
http://www.myfit.ca/exercisedatabase/viewanexercise.asp?table=exercises&ID=96
http://www.exercisetv.tv/whatsondemand/categories/abs/player.php?id=714723279
Ptr ultimul site, daca vrei sa ai filmele in PC si fara reclama, le poti copia cu iTunes (e programul de muzica de la Apple pe care il poti descarca gratuit .
http://www.apple.com/itunes/
recomand acest program ptr ca ai posibilitatea de a descarca foarte multe video cu sport, audio despre nutritie, etc. - gasesti cam tot ce vrei gratis pe iTunes Store. -
gabrielle, de ce nu iti iei scaun cu spatar? nu ai voie? sa ti-l cumperi din banii tai!
apoi ceva care ajuta, dar in timp, e sa incerci sa-ti tii mereu burta "trasa".poate la inceput e greu, dar te obisnuiesti. nu e ca si abdominalele dar ...
si cred ca ai putea sa faci mici exercitii de incordare. fara sa indoi spatele. stand pe scaun "inspira si expira" prin muschii de la burta. -
Feletor,va multumesc pentru mesaje. Mi-as fi dorit sa am alt fel de scaune la serviciu. Ideea e ca sunt in locatie patru scaune la fel. am avut unele( tot fara spatar) si acum ni l-au schimbat cu unele la fel, dar din piele. Eu lucrez la Vodafone...probabil ati vazut cum au scaunele la reprezentanta...rosii si fara spatar ...asa le avem si noi si nu cred ca le convine sa folosesc alt tip de scaun ( ies din tiparul impus de ei). Asa cum am mentionat in primul mesaj ...lovitura la spate am suferit-o in 2000, dar in perioada aceia faceam abdomene fara sa am dureri de spate insa cred ca durerile au aparut din cauza ca de 2 ani de zile stau pe astfel de scaune. imi pun in minte sa stau cu spatele drept pe ele, dar pana la urma ma cocosez pt ca nu pot sa stau 8 ore pe zi ...dreapta.