Cum sa fac sa nu mai "rontai"...

•  
    • 427 mesaje
    2 Iul 2008, 12:33
    0 1
    Mananc de ma satur,ma bag in camera ma intind in pat si nu rezist mai mult de 15-30 de min. sa ma abtin sa nu mai bag ceva in gura.Si pt. asta m-am pus pe seminte,pufuleti,pufarine,acum mai nou pepene verde,dar ma deranjeaza ca nu mananc si eu ca tot omul 3 mese pe zi.Sa mentionez ca dimineata acasa nu mananc si imi iau micul dejun la munca si pranzul...si intre mese....Nu stiu ce sa mai fac,adoptasem regimul disociat ca sa pot manca oricand,dar nu pot rezista tentatiilor,sunt pofticioasa.
  •  
    • 10816 mesaje
    2 Iul 2008, 13:13
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 1555 mesaje
    2 Iul 2008, 14:12
    0 0
    semintele de dovleac ingrasa, sunt oleaginoase, mai bine baga pepene verde la greu, contine 95% apa
  •  
    • 2520 mesaje
    2 Iul 2008, 14:41
    0 0
    Eu zic ca, in loc sa "bagi", mai bine scoti, adica schimbi OBICEIUL!!! orice ai rontai intre mese, dara ai pb cu greutatea se va adauga la aceasta pb, daca nu ai pb cu greutatea, in timp o vei 'dobindi'.
    Pepenele are el 95% apa, dar are 30kcal/100g si nu e de neglijat deloc ptr ca la un 'rontait' poti foarte usor sa ajungi sa ingurcitezi si 2 kg.
    Pb nu stiu daca este faptul ca ti-ai facut un obicei din a rontai, sau celelalte obiceiuri alimentare de peste zi pe care le ai. In primul rind ai spus ca nu maninci la mic dejun - asta deja poate fi o cauza, alta cauza ar putea fi ca alimentatia ta consta prea mult in carbs. complexi, zaharuri, etc - orice care iti creste glicemia (blood sugar) mult prea mult si organismul se apara prin a stoca repede ce e in plus ca nivel de energie necesar , ceea ce duce , ca peste o ora, poate si mai putin sa simti nevoie sa maninci ceva.
    Analizeaza toate aceste aspecte si vezi de unde vine pb si dupa aceea te adresezi obiceiului si il schimbi cu un altul pozitiv ptr tine (de ex. nu e tocmai ok sa te intinzi in pat dupa imediat dupa ce ai mincat ptr ca risti sa faci acid si/sau sa nu ai un proces de digestie corect).
  •  
    • 2342 mesaje
    2 Iul 2008, 15:22
    0 0
    Eu am observat ca daca mananc dimineata bine atunci nu imi mai este foame pana la ora pranzului. Si nici nu am pofta de rontait.
    Si cabd mananci trebuie sa fii intr-un cadru linistit sa iti tihneasca. Asa la servici nu pre poti ca esti mai tot timpul intrerupta.
  •  
    • 45 mesaje
    3 Iul 2008, 09:34
    0 0
    si eu rontai dupa ce ajung acasa ,deci dupa ora 17,ce sa fac sa scap de acest obicei?
  •  
    • 427 mesaje
    3 Iul 2008, 09:38
    0 0
    Daca ar fi sa iau micul dejun la o anumita ora si sa incerc sa ma abtin pana la pranz sa nu mi se intample sa mananc mai mult decat ar trebui ca sa fiu satula pana atunci...
  •  
    • 2342 mesaje
    3 Iul 2008, 10:58
    0 0
    Depinde si ce iei la micul dejun. Ca daca iei doar un iaurt degreasat sau un mar normal ca o sa ti se faca foame. Trebuie sa mananci ceva mai consistent. Marea greseala pe care o fac multi este ca nu mananca nimic dimineata sau mananca un biscuite si zic ca si-au luat micul dejun. La pranz mananca o frunza de salata. Normal cand vine seara mor de foame si dau iama in frigider. Apoi a doua zi dimineata nu iti este foame ca ti-ai umplut stomacul seara.
    Dar daca de exemplu ai manca dimineata o omleta cu branza si paine nu iti mai e pofta de nimic pana pe la ora unu doua .
  •  
    • 427 mesaje
    3 Iul 2008, 15:03
    0 0
    Ca am vrut sa ca nu am vrut......am facut-o si pe asta....Am mancat dimineata la 9 o jumatate de borcan de 300 gr. de zacusca cu 4 felii graham si vreo 4 feliute de salam .......acum mi-e foame..... am avut treaba si nu am mai rontait nimic...acum hai sa mananc o punga mica de saratele ca tre' sa plec si spre casa in juma' de ora si apoi acasa sa pap o salata si pepene.....sau poate si inghetata si am baton cica de mentine silueta, daca nu am mai mancat ciocolata,imi pare dulce si uneori simt nevoia.......
  •  
    • 1555 mesaje
    3 Iul 2008, 16:13
    0 0
    mi'a placut treaba cu o frunza de salata
    pai de ce mai bagi saratele? nu ziceai ca nu mai vrei sa rontai? mananci dimineata, am vzt ca ai mancat zacusca si salam, mananci pranz, chiar dc e la 15 o salata plus un pui sau vita la gratar si mai mananci si seara o salata mai mica, sau pepene sau nu mai mananci nik ... dc nu te gandesti la rontait, o sa'ti fie bine, dc tot stai cu gandu; ca ai manca cevam, desi nu ti;e foame, n'o sa te dezveti niciodata
  •  
    • 1737 mesaje
    4 Iul 2008, 12:22
    0 0
    scuze de off-topic: lecsy ti-am trimis mai demult un mp
  •  
    • 427 mesaje
    4 Iul 2008, 14:39
    0 0
    Asa....revin sa va comunic......dupa ce am mancat ieri la munca cele ce v-am spus acasa am servit o felie de pepene.Asta s-a intamplat doar pt. ca am avut treaba,am fost prinsa prin oras cu drumuri ca daca eram acasa de la 17,nu mai rezistam asa eroic.Azi mi-am inceput ziua cu foame....am mancat dimineata pe la 9 un pateu vegetal mic cu 3 felii graham si 2 rosii.Apoi pe la 12 m-am pus si am terminat saratelele ce le desfacusem ieri,apoi un baton de mentinere a greutatii cica.Acasa am zacusca,pepene,salam,cascaval....sa vedem cum rezist,poate gratar....va anunt luni ce s-a mai intamplat......bafta.
  •  
    • 427 mesaje
    7 Iul 2008, 09:41
    0 0
    Vineri acasa am mancat si un gratarel cu salata si un pateu mic...sambata am mancat o fripturica cu cartofi prajiti si salata de rosii si apoi gratar cu salata si duminica am mancat un cheesburger si gratar cu salata si pepene in fiecare zi cel putin o felie....Azi mi-am inceput ziua cu 3 felii de grafam si zacusca.Vedem in continuare,oricum mananc mult......
  •  
    • 427 mesaje
    9 Iul 2008, 11:28
    0 0
    Hm.......de vreo 2-3 sapt. sunt la aceeasi greutate......nici un gram in minus......ce as mai putea face?nu vreau sa slabesc nici foarte mult,dar sa dau jos ceva...merg o ora jumatate pe zi de luni pana vineri...ce ma ajuta pana acum sa slabesc se pare canu mai da roade acum....
  •  
    • 276 mesaje
    12 Aug 2008, 03:43
    0 0
    Gresheala ta...3 mese pe zi regulate ....vrei sa rontai ...manaca fructe kt vrei si kt poftesti....! pepene,mere,pere ce vrei u ...succes:*
  •  
    • 6 mesaje
    25 Aug 2008, 12:06
    0 0
    Si eu m-a confruntat cu aceeasi problema, ba chiar am inceput sa iau in greutate si eram destul de disperata desi mergeam si la sala.Am inceput un programn de slabire cu Herbalife si am reusit sa scap de rontaitul intre mese si de nevoia d a manca dulciuri.Pentru detalii intra pe www.cumslabesc.rosau contacteaza-ma la 0722535846
  •  
    • 427 mesaje
    25 Aug 2008, 13:22
    0 0
    sa dau 8 mil. pt. o luna sa slabesc 5 kg. cu 2 shake-uri pe care le-as putea inlocui cu fructe,salate....si dupa acea luna ce fac?ma ingras la loc sau mai mult?
  •  
    • 417 mesaje
    25 Aug 2008, 14:27
    0 0
    decat prafuri pentru slabit sau mai stiu eu ce, mai bine investim banii intr-un abonament la sala si in mancare sanatoasa (carne slaba, peste, fructe, legume).

pentru initiatoarea topicului, poti incerca suplimente de crom, se spune ca diminueaza nevoia de a rontai (dulciuri in special).

mihaela bilic recomanda ca atunci cand simtim pofta de dulce sa mirosim esenta de vanilie.
  •  
    • 6 mesaje
    27 Aug 2008, 22:31
    0 0
    in primul rand nu sunt 8 milione, decat daca iei un program f.mare, si daca tu crezi ca fructele si legumele din ziua de azi mai sunt naturale si atat de sanatoase iti urez mult succes si multa sanatate.
  •  
    • 15 mesaje
    28 Aug 2008, 20:38
    0 0
    cand vrei sa rontai ceva ...incearca cu un pahar cu apa si tot asa