of,sint grasa
-
0 0Am 40 de ani spre 41,viata sedentara si profesie la fel,nu rezist tentatiei sa ciugulesc diverse plus dulciuri, care se cumpara in cantitati mai mari decit mincarea,timp sa dedic exclusiv sportului greu de identificat(copil de 4 ani).
Nu-mi place deloc cum arat!Am 1,58m si 60 kg,ultimele 2 kg puse in aceasta luna,deoarece am fost intr-o vacanta cu all inclusive si din pacate nu am putut sa ma abtin.
Situatia in care sint ma deranjeaza ,dar se pare ca nu destul sa fac realmente ceva.De miine incep sa trec la fapte!Nu stiu concret cum ,insa sper sa ma tina.Seata e cel mai rau, ca ma tot uit prin frigider pe ce sa pun ochii si nu numai.
Hai ,ajutati-ma sa fac un plan ucigator de sunculite,personalizat functie de ce v-am spus ca fac eu in mod traditional.Ar fi de real ajutor sa deconspirati niste trucuri care au tinut la voi.
Nici haine nu-mi mai cumpar pentru ca atunci cind le probez,sesisez ca-mi sta rau si renunt in speranta ca o sa remediez acest aspect si o sa revin la cumparaturi cu forte proaspete.Nici vointa nu prea am,presupun ca e evident....
Am alergat in de vreo doua ori ,dar dupa 8 minute picam lata,din cauza conditiei fizice zero.
Va multumesc anticipat! -
Dulcetica,dupa caracterizarea pe care ti-ai facut-o,indiferent de ce sfaturi vei primi,fara ajutorul tau nu o sa poti face nimic.Daca nu te poti abtine de la nimic,daca nu bei 2l de apa pe zii,daca nu tii un mic regim nu te ajuta nimic.Deci depinde de tine,iar daca vrei niste sfaturi scrie,si ti se va raspunde.
-
Dulcetica, daca vei face ca si pina acum, vei obtine aceleasi rezultate. Sa nu te super i ca-ti spun, dar tu vrei schimbare fara sa schimbi nimic ? asa mi s-a parut mie din mes. initial. Am vazut cuvinte de genul :chin, fara "X", etc. Asa e cam greu sa incepi ceva daca nu esti sigura ca vei reusi. Sfatul meu ar fi sa nu incepi de miine cum spuneai, ptr ca mi se pare ca nu ai conturat exact ce anume vrei sa faci si de ce. Iti spun asta ptr ca odata intrata pe tarimul curei de slabire, daca nu te duci pina la capat, ajungi la yo-yo.
Cred ca ar trebui sa-ti mai acorzi o saptamina de studiu ( asta nu inseamna ca in saptamina cu pricina te indopi ) si dupa aceea, vei sti mai clar ce si cum poti sa faci sa-ti atingi telul.
Nu-ti mai gasi motive ptr care sa nu reusesti : ca ai 40 ani, ca ai un copil, ca ... mai stiu eu ce "ca" !!!!! cauta motive ptr care ai sa reusesti! Sa stii ca totul incepe din mintea noastra si cu cit intelegi si simti asta mai repede, cu atit mai repede iti vei atinge tinta.
Timp de sport ai daca vrei sa-ti faci. Daca bine am dedus , lucrezi la birou sau alta munca statica- chiar si ptr acest gen de profestii, sint exercitii pe care le poti face (nu trebuie sa le faci cind e seful de fata si nici sa te chinui pina scoti linba si transpiri a trandafiri
). Sport mai poti face impreuna cu copilul chiar sau seara la tv (ptr exercitii care nu necesita investitii, iti putem da link-uri de pe youtube). Ce e sanatos ptr tine, e sanatos ptr toata familia ta. Stiu ca e greu pina ii urnim din loc, dar, crede-ma se poate.
Sint multe de spus si daca abordarea mea e pe gustul tau, voi fi aici ptr orice intrebari ai (daca iti pot raspunde, desigur), daca nu, eu iti doresc multa bafta! Sa ai incredere in tine!
p.s. brinza, de orice fel o fi ea, are 45% grasime - ingrasa! -
dulcetica, cam acelasi stil de viata am si eu.
Pe mine ma debusoleaza ca acum cativa ani am avut rabdare si vointa si am slabil in 2 ani 20 de kg, iar acum nu mai pot. Seara ma apuca o foame cu nervi. Nu-mi e sete niciodata. Daca beau apa, instant mi se face foame.
de azi mi-am propus si eu sa iau masuri. La mine nu merge ca la conti, cu pasi marunti, ca-mi pierd rabdarea.
Imi trebuie initial un soc, dupa care, cand vad ca acul cantarului da inapoi, prind avant.
Am slabit eu 20 kg in 2 ani, dar primele 8 le-am topit in 3 luni. Apoi a fost concediu, in 2 saptamani am "re-luat" 6, apoi iar am inceput sa slabesc. De altfel, in acea perioada, in fiecare weekend ma ingrasam 2 kg pe care le dadeam jos in 3 zile.
Naiba sa-i ia de metabolism, ca tare s-a mai incetinit (eu ma apropii de 40)! -
mi-am propus sa incep cu o cura disociata: luni-lactate, marti-carne, miercuri-legume+fructe, joi-lactate, vineri-legume, sambata si duminica orice dar putin.
Anul trecut am tinut-o 2 saptamani (aveam intalnire de 20 de ani de la terminarea liceului) si am slabit 4 kg. Oare anul acesta o mai avea acelasi efect? -
pana la ora 16 cand ajung acasa "mananc" doar cafea. Apoi iaurt activia. Sper sa reusesc diseara sa nu-i tin companie sotului la un pahar de bere, ca tare-mi place asta noua Redd's

eu sunt disperata ca nu mai slabesc asa usor, de altfel nu sunt chiar un caz disperat 1,78m-72 kg, dar vreau sa ajung la 66 cu care ma simteam bine -
dulcetica, daca nu avem 40 de ani, nu inseamna ca nu stim sa dam sfaturi. vad ca tot pe a ta o tii. ceri ajutor, apoi tai craca.
fii putin mai maleabila si citeste!
feta, si brabnzeturile ingrasa!
incearca piept de pui fiert, adaugat la salate, legume- fierte, legume crude, gratare, fructe.... nu-ti spune nimeni sa prajesti carnea, e clar ca nu iti place pe caldura, dar fiarta e chiar usor de mancat.
disociata e pe termen scurt. nu o viata, nu cred ca tine nimeni asa ceva.
apoi, apa trebuie sa o bei, nu trebuie sa simti sete. ceva mai pur decat apa nu exista! poate ceaiul
dar ai nevoie de cel putin 2l apa dpe zi! -
Esti simpatica! iti spun ca brinza ingrasa si tu intrebi daca e ok sa maninci salata goala?
poi, zic eu, nu e ok! e ok sa-ti gasesti alimente potrivite ptr tine (chiar si brinza ) si sa vezi cum le combini asa incit sa slabesti , dar sa ai si aport nutritiv corespunzator.
Personal, consider ca cel mai usor regim de tinut este cel prin eliminare, ptr ca asa cum un fumator de miine nu mai fumeaza deloc, tot asa si noi trebuie sa eliminam cu totul alimentele, produsele care ne creeaza dependenta si la care nu avem masura. Cel mai important element care trebuie eliminat e zaharul (din pacate, cam tot ceea ce e ambalat contine zahar- de la sunca la mustar
). Apoi, orice aliment care contribuie la acumularea de toxine: lactatele - in special brinzeturile (iaurt slab e ok), cerealele, cafea, tigari.
Eliminarea total se face doar in prima luna, dupa care se reintroduc treptat , in fiecare zi cite un element si se observa reactia organismului (daca apar dureri de cap, greturi, diaree, orice fel de disconfort -inseamna ca organismul are intoleranta la el si trebuie scos din alimentatie si pe mai departe).
Ce ramine sa mininc? simplu: fructe cu continut caloric scazut (capsuni, citrice, mere verzi, kiwi si chiar si cite o banana din cind in cind), legume, carne organica , simburi si seminte (cu moderatie ca au multe calorii).
Partea cea mai frumoasa la acest regim e faptul ca te simti satul fara sa te simti plin, nu ai pofte "necuviincioase"
, poti sa iesi cu prietenii la pizza fara nici cea mai mica rezerva ptr ca pizza va fi ceva care iti va creea repulsie. -
Pepenele are cam 30kcal/100g. Eu nu prea ma omor dupa el ptr ca iti da senzatie de plin si foame cit cuprinde. vezi la tine cum se prezinta situatia (daca maninc pepene, imi e foame foarte tare si ajung sa maninc de trei ori mai mult decit in mod normal).
Mititei ar fi ok daca i-ai pregatit tu si stii ce contin (mai cu seama cita grasime - 1g grasime= 9kcal). -
da, poti ajunge sa ai repulsie ptr pizza!!!
iti spun din experienta.
Am citit cu ceva vreme in urma niste articole despre efectele lactatelor asupra organismului, deasemenea si a cerealelor, si chiar nu mai am nici o pb sa nu le consum (foarte rar mai maninc cite o felie de piine neagra, dar nimic altceva care contine cereale). Dupa ce ajungi sa stii ce si cum cu produsele astea, nu ti le mai cere organismul, numai privindu-le simti ca ti se incleasteaza gura hahahaha e ca si cum as avea in fata cu ghem de par. -
Dulcetica,
Da, o sa ajungi la repulsie, insa dupa un anumit timp, dupa o detoxifiere, dupa un regim pe viata sanatos...nu o sa mai simti nevoia de astfel de alimente....
Pepene ai voie sa mananci 1 felie, ca si orice alt fruct (1 fruct)...fructele, ca orice aliment se mananca si ele cu multa cumpatare, nu ai "liber" la ele...ca doar, deh e bine sa mananci fructe...atentie, au multe calorii si fructoza....
poti face diverse combinatii de salate...si asa iti pui si imaginatia la lucru...pe baza de salata verde, varza, ou(consistent , proteine), legume de orice fel crude, poti arunca acolo si seminte, migdale, nuci, iaurt degresat (ti-am scris mai sus ca feta ingrasa rau), somon, ton (din conserve in apa, toamte, lamaie - nu in ulei), broccoli, ceapa, morcov, telina, conopida, avocado - un aliment excelent bogat in lipide "bune" fara de care nu putem functiona...
alta data iti poti face ciuperci (daca nu agreezi asa mult carnea) umplute cu legume - le bagi la cuptor, ciuperci umplute cu seminte de pin (un deliciu)...si aici te poti juca cu imaginatia...vinete umplute cu legume la cuptor, dovlecei la cuptor cu marar si pui iaurt peste ei...
sper ca am fost coerenta
P.S.: lasati regimurile disociate, adoptati un regim pe viata cu alimente si combinatii sanatoase, puteti din cand in cand sa GUSTATI din orice, nu trebuie sa fiti frustrate...iar rezultatele nu vor intarzia sa apara si oricum dupa o masa cu alimente sanatoase te simti mult mai bine, nu te mai ia somnul si nu se instaleaza o lehamite si o lene ca atunci cand ai manca niste mici