intrebare pt conti_s si nu numai...
-
0 0Buna, conti!
Buna,fetelor!
Ma adresez in primul rand tie,conti,pt ca am vazut ca esti super tare la tot felul de informatii legate de diete,calorii,fitness, dar si altor fete pricepute la astfel de chestiuni.
Am 1,58 si 45-46 de kilograme.
Acum vreo 2 ani aveam cateva kg in plus,vreo 10, dar cu dieta si aerobic am reusit sa le dau jos in aproape un an, pt ca nu mi-am propus sa fac asta pe termen scurt.
De 2 ani, nu mananc nimic prajit,nimic gatit -sosuri,ciorbe,tocanite- ,ci totul fiert,la cuptor sau gratar , pste,pui, curcan, multe fructe,legume,salate,cereale si iaurt degresat,nuci...
Tot de 2 ani fac aerobic zilnic 35-40 de minute, cu muzica, sa am "elan". Fac asta acasa, mi-am "dezvoltat" singura un anumit program care contine ex pt coapse,gambe,abdomen,brate,spate,fese. Efectele se vad foarte bine, am un corp armonios , zic eu, sunt multumita.
Cand am inceput acum 2 ani dieta asta, mancam 1200-1400 de calorii pe zi, iar cand am ajuns la 44 de kg am marit la 1700-1800 pe zi, pt ca nu vroiam sa slabesc mai mult. Acum incerc sa ma limitez tot pe la vreo 1800, dar o data pe sapt mai scap la 2-3 felii de pizza sau o prajitura.
intrebarea mea este: daca in ultimele 3 luni am luat 1-2 kg, trebuie sa revin la dieta de 1200 de calorii pe zi , ca sa revin la 44 kg? cu aerobicul meu cam cate calorii ard? in 35-40 minute nu fac pauza deloc, sunt lac de transpiratie dupa programul asta.
Rog mult niste sfaturi pt cum sa continuu, sunt constienta ca dieta nu e o chestiune de moment, ci un stil de viata, vreau sa ma mentin asa mereu.
Sa fac mai mult aerobic? Faza e ca nu-mi place sa merg la sala, si nici altceva nu-mi place sa fac , gen fitness, aparate....doar aerobic cu muzica imi face placere...
Va pup si va multumesc. -
In primul rind , iti multumesc mult de aprecieri. Dupa cum sta treaba la tine, cred ca esti mai experta decit mine

Trebuie sa stii ca avem perioade "critice" in viata , incepind cu 25 ani si dupa aceea la fiecare cinci ani (30, 35, 40 , etc), momente la care ni se schimba metabolismul si nivelul de arderi, ceea ce duce la plus de greutate (cam 10 kg la 20 ani). Nu ne-ai spus citi ani ai, cele doua kg pe care le-ai pus de curind, pot sa aiba aceasta cauza.
1200 kcla/pe zi e prea putin indiferent de virsta mai cu seama ca faci si sport. Eu zic sa continui cu 1800kcal si cu aerobicul si sa-ti cauti inca o activitate sportive cu care sa mai arzi cam 200, 300 kcal /zi (mers pe jos rapid, inot, bike, alergare - cu alergarea e suficient 3 km pe zi, dans).
Ultimile studii arata ca daca faci o pauza de 20 min in timpul antrenamentului, arzi mai multe kcal , nu am inteles exact explicatia. Cred ca daca ai mari putin timpul de aerobic si sa-l imparti in doua, iti va fi mai mult decit suficient (de ex. 30 min aerobic, pauza 20 min si apoi 20, 30 min aerobic).
Incearca sa tii un jurnal de masa (daca nu o faci deja) in care sa scrii absolut tot ce maninci si dupa doua saptamini, te uiti peste el si sigur vei identifica daca exista ceva in regumul de masa care te duci la acumulare de greutate.
De alarmat, sa nu te alarmezi, ca e normal sa varieze greutate cu pina la trei kg pe an si sa-ti iei ca unitate de masura credibila
cm si nu cintarul (masa musculara e mai mica in volum decit grasimea, deci poti ajunge sa ai mai multe kg , sa ai muschi si sa arati mult mai mica in volum).
Multa bafta pe viitor!
God bless you! -
toata ziua am asteptat sa-mi raspunzi

multumesc.
totusi astept pareri ale oricarei fete, sunteti foarte binevenite.
Am 31 de ani.
Nu sunt asa experta, altfel nu va ceream parerile. Am cascat si eu ochii in stanga si-n dreapta si am facut cum am crezut ca e bine.
Incerc sa dau jos astea 2 kg care imi stau pe "creier" -e mai mult pe psihic,stiu, ca nu se vede nimic- mancand salate, cereale si fructe. In seara asta ma duc la o nunta, sper sa nu ma tenteze sa dau iama in dulciuri, ma cam apuca pofta din cand in cand...
oricum, dupa 30 de ani e foaaarte greu sa te mentii, parca orice aliment "nesanatos" sau in cantitate mai mare se depune. E un efort mare sa-ti pastrezi greutatea, sa faci efort fizic si sa fii la o vesnica dieta. Dar asta e.... avem de ales: sa tinem vesnica dieta si doar din cand in cand sa ne rasfatam cu o prajitura........sau........ sa fim frumoase, sa avem un corp frumos, sa ne privim cu mandrie in oglinda.
Succes tuturor! -
Distractie placuta la nunta! Sint comvinsa ca vei minca numai cit trebuie

Imi place foarte tare ca esti hotarita si te tii de treaba!
motoul meu : perseverenta, practica, rabdare= reusita.
Iti ziceam sa continui cu masa ca pina acum (1800) ptr ca organismult tau s-a obisnuit asa, stie ca asta e starea de normalitate, daca scazi, s-ar putea ca metabolismul tau sa scada si dupa ce-ti atingi tinta, sa-ti fie foarte greu sa revii la 1800, dar facind ceva mai mult sport, arzi cu usurinta ceea ce e acum in plus, iti cresti metabolismul si organismul tau arde grasime ptr ca : E STARE DE NORMALITATE!
Big hug!