Ajutati-ma!

•  
    • 8 mesaje
    12 Iun 2008, 20:58
    0 0
    Sunt noua pe aici dar totusi v-as ruga daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi.Am 1.62 si 73kg(cam mult)si m-am hatarat sa merg la o sala de fitness,mentionez ca nu am facut niciodata sport,acolo instructorul mi-a alcatuit o dieta cam drastica zic eu,intrebarea mea ar fi urmatoarea:credeti ca mersul la sala va da rezultate combinata cu dieta?as dori cat mai multe pareri ,va multumesc din suflet si astept raspunsurile voastre.
  •  
    • 476 mesaje
    12 Iun 2008, 22:35
    0 0
    in primul rand cred ca ar trebui sa ti stabilesti un obiectiv, adica vreau sa slabesc un numar respectiv de kilograme in cateva luni
    e bine sa nu ti propui sa slabesti mult intr-un timp scurt, in primul rand pentru ca nu este sanatos si kilogramele revin la loc de cele mai multe ori si in al doilea rand pentru ca daca nu vei reusi sa slabesti cat ti-ai propus in timpul scurt pe care ti l-ai setat ca obiectiv atunci apar nemultumirile si cel mai probabil renunti la dieta crezand ca nu ai suficienta vointa pentru a o duce la capat; nu sunt de acord cu dietele drastice, ele creeaza frustrare si cu prima ocazie cand dai de bunatati vei manca cantitati foarte mari pentru ca ai fost privata pana atunci de ele;
    dieta pe care ti-o propun se bazeaza pe principiul putin si des, orice iti place (desigur asta nu inseamna pizza, inghetata la toate mesele); iti imparti cele 3 mese pe zi pe care le luai pana acum in 7-8 gustari
    de sport nu stiu ce sa-ti zic, mie mi se pare greu sa faci sport la o sala pe perioada dietei pentru ca nu ai energia necesara din alimentatie sa faci si efort sustinut, eu cred ca sportul la sala il poti face dupa dieta, atunci cand te afli in perioada de mentinere, si atunci poti manca corespunzator unui efort fizic sustinut; dar asta nu inseamna sa nu faci miscare, te poti plimba, poti merge cu rolele, cu bicicleta, chestii care-ti plac si nu ti dau senzatia ca faci vreun efort
    eu cand m-am apucat de slabit prin metoda asta mi am zis ca de data asta nu mai vreau sa slabesc repede, ca in fond nu ma grabeste nimeni, important este sa nu pui kilogramele la loc, eu am slabit in jur de 5 kilograme in 3 luni; sper ca ti-am fost de folos si ti stau la dispozitie daca mai ai si alte intrebari, am scris cam mult dar sper ca nu te-am ametit
  •  
    • 342 mesaje
    12 Iun 2008, 22:51
    0 0
    incerc sa te intelg desi mi-e asa de greu. eu sunt si an fost mereu un "florin fermecatorul" si un "fane bogatul" toata viata mea. cum o fi sa fi gras si urat?
  •  
    • 4 mesaje
    12 Iun 2008, 23:05
    0 0
    Buna Ninisor!Vreau sa-ti spun ca este foarte important sa faci sport in perioada in care tu tii dieta!!! Aasta te va ajuta foarte mult! Cind tii doar dieta slabesti, dar nu slabesti uniform! Sportul te ajuta sa slabesti uniform si sa arati bine! Daca o sa tii doar dieta fara sa faci sport o sa slabesti, dar o sa se vada pe fata ta! Adica pielea o sa stea foarte urit si o sa arati ca batrana Deci e foarte bine si foarte important sportul!!! Succes! O sa fiu alaturi de tine in aceasta perioada deoarece si eu tin o cura de slabire de fapt vreau sa o incep de mane! Daca mai ai nevoie de sfaturi imi spui si o sa te ajut cu placereO seara frumoasa tuturor!!!
  •  
    • 2520 mesaje
    13 Iun 2008, 02:55
    0 0
    Cea mea buna combinatie!!! daca regimul de masa ti se pare prea strict, vb cu cine ti l-a dat sa faca ajunstari. Sa nu astepti rezultate din prima zi, dar sa stii ca daca te tii de treaba cum se cuvine (ma refer in special la partea cu sportul) vei vedea roadele in cel mult doua luni (la aspectul fizic si asta conteaza mult mai mult decit nr de kg - sa nu intelegi din asta ca nu vei si slabi).
  •  
    • 689 mesaje
    13 Iun 2008, 15:09
    0 0
    E foarte important sportul dar si dieta. In slabit 70% e dieta si 30% sportul. Dar psihic sportul te face sa te simti bine, sa te gandesti mai putin la mancare.
    Incearca sa calculezi cate calorii te-a pus instructorul sa mananci pe zi. Probabil te-a pus la dieta de 1200 de calorii desi tu probabil ai nevoie de mai mult. Intr-adevar cu 1200 de calori slabesti mai repede, dar daca nu iti ajung sa hraneasca organismul vei avea senzatia de foame si vei renunta repede la dieta si la sport.
    Ideea e sa mananci cu 500 de calori mai putin decat consumi pe zi, iar la fiecare 7500 de calorii pierdute o sa se duca jos si un kilogram. Consumul de calorii se calculeaza in functie de inaltime, greutate si varsta.
    Sportul e important sa il faci, pentru ca altfel o sa pierzi muschi si nu grasime, iar un kilogram de muschi arde intre 30 si 70 de calorii pe zi, pe cand unul de grasime arde cam 3 calorii. Plus ca un kilogram de grasime ocupa suprafata a 2.6 kilograme de muschi. Si nu iti fa griji ca o sa fii plina de muschi, e imposibil pentru o femeie sa ajunga ca un barbat, cu exceptia cazurilor cand ia anabolizante.
  •  
    • 8 mesaje
    13 Iun 2008, 19:22
    0 0
    va multumesc din suflet celor care mi-ati raspuns si emult m-ai usor atunci cand cineva te incurajeaza dar as vrea sa va dati cu parerea in ceea ce priveste dieta mea,cam asa:1.MIC DEJUN-3 IAURTURI CU FRUCTE PRANZ-CARNE DE 3 FELURI CU SALATA DE VARZA SEARA-1 PORTOCALA (NU FRESH)

2.MIC DEJUN- 1 FELIE DE PAINE CU UNT SI CU SUNCA PRESATA+ 1 CANA DE CEAI CU MIERE SI LAMAIE PRANZ -O SUPA SEARA- 1 CANA LAPTE CALD CU MIERE

3 MIC DEJUN- LAPTE CU 3 BISCUITI SAU NAPOLITANE PRANZ -PESTE CU LAMAIE SI O SALATA SEARA- O SALATA CU TON

4.MIC DEJUN- LAPTE SIMPLU CU MIERE PRANZ- CARNE CU CARTOFI NATUR SEARA- FRUCTE

5.MIC DEJUN-CEAI CU MIERE SI LAMAIE PRANZ-PIURE CU FICAT SEARA- LAPTE CU MIERE

6.MIC DEJUN- CEAI CU MIERE SI LAMAIE PRANZ- OREZ CU LAPTE SEARA- 1 GRAPEFRUIT,1 PORTOCALA 1 STRUGURE

7.MIC DEJUN-APA MINERALA PRANZ -CARNE DE PUI CU OMLETA SEARA- FRESH DE FRUCTE

SPER SA-TI PLACA SUCCES ORICE INTREBARE AI NU EZITA SA MA SUNI
    ce parere aveti?nu prea pot sa o tin cu strictete ,seara de exemplu mai mananc un fruct sau cateva stiks-uri...nu stiu ce sa zic daca e bine sau nu...astept parerile voastre.
  •  
    • 2520 mesaje
    13 Iun 2008, 22:49
    0 0
    ninisor, gasesc dieta asta cel putin discutabila. De slabit sigur slabesti daca o tii intocmai, dar nu prea inteleg logica. Mi se pare prea multa miere si lactate, prea punine legume si pe alocuri chiar sari peste mese (un ceai la mic dejun, nu se poate numi masa). Cit timp ar trebuie sa urmezi "tratamentul" acesta?
    Eu ma asteptam la ceva dieta proteica, dar ceea ce ai scris nu e nici proteinca nici altfel, e... ciudata prima zi mi se pare rezonabila, dar urmatoarele nu prea.
    In ce priveste sportul, cum stai cu antrenamentele? ce anume faci si cit timp? cit timp ai la dispozitie?
    Orice ar spune persoana care ti-a dat dieta, sa nu uiti nici un moment ca cel care plateste (seful cu alte cuvinte esti TU!
    Personal, nu as urma niciodata o dieta ca cea de mai sus.

p.s. daca persoana care ti-a dat dieta nu a avut niciodata pb cu greutatea, nici nu va intelege cum sta treaba ptr tine cu dieta asta.
  •  
    • 476 mesaje
    14 Iun 2008, 10:23
    0 0
    eu am o problema cu nutritionistii si cu antrenorii astia de fitness care-ti dau o dieta tip foaie trasa la xerox, care nici nu se sinchisesc sa cunoasca persoana, stilului lui de viata si modul in care se alimenteaza, dovada ca nu-i intereseaza, banul sa curga; cum spunea si conti, sa bei un ceai la micul dejun si atat, aia nu se poate numi masa, micul dejun trebuie sa contina toate elementele nutritive, sa-ti poata asigura energia pana la masa de pranz; in regimul pe care l-ai scris mai sus ai uitat sa precizezi, ai voie si gustari? ca este indicat sa ai si anumite gustari intre mese, altfel distanta de 5-6 ore intre mese este destul de mare; eu raman la parerea mea, ne putem alcatui singuri o dieta, cu lucruri care ne plac, nu mi poate da mie cineva o dieta scrisa pe o foaie si sa o respect intocmai, din cand in cand am nevoie de feliile mele de pizza, de cuburile mele de ciocolata, etc
  •  
    • 8 mesaje
    14 Iun 2008, 14:37
    0 0
    aveti dreptate,simt cateodata ca mor pur si simplu de foame,nu am voie sa mananc altceva in afara de ceea ce v-am scris ,a zis ca meniul va fi mereu altul adica dupa ce se termina acest regim imi va prescrie altul si la sala nu am fost decat de 3 ori pana acum si m-a tinut acolo 2 ore,nu prea stiu sa va explic exact ce fac dar va pot spune ca ma plimba la toate aparatele existente acolo,bineinteles fara halterenici nu stiu daca voi rezista asa pt ca nu prea mai am putere,dar as fi multumita daca macar as avea rezultate,va multumesc ca sunteti alaturi de mine n-as vrea sa va plictisesc cu "problema"asta a mea.va pupik
  •  
    • 2520 mesaje
    14 Iun 2008, 16:44
    0 0
    Daca te plimba la toate aparatele e foarte bine. Banuiesc ca alternezi exercitii ptr partea de sus a corpului cu ex. ptr partea de jos. Daca nici nu te lasa sa faci pauza intre el, e cea mai potrivita forma de sport ptr slabit (iti tine inima la rata mare pe tot parcursur antrenamentului si faci si muschi in acelasi timp).
    In ce priveste meniu, tot nu am inteles cit timp trebuie sa o duci asa? rezultate cu siguranta vei avea!!!! sa-i spui ca nu te impaci cu meniu, e prea mult lapte si prea putina carne (are si laptele proteine , dar are si prea multi alti componenti care nu te ajuta deloc).
    Sa ne tii la curent.
    Faptul ca sta cu tine doua ore e mare lucru sa stii, ca in general iti spune doar ce sa faci si esti singur. Ai nevoie la inceput de cineva care sa stea linga tine ptr ca ai nevoie de ceva motivatie si pe linga asta sa-ti arata cum sa faci ex. corect.
  •  
    • 8 mesaje
    14 Iun 2008, 18:52
    0 0
    Pai sta langa mine deoarece am platit in afara de abonament 100e in plus,ma intelegeti iar cat timp o sa ma tina asa nu pot sa stiu mi-a zis ca nu o sa fie acelasi.Voi ce credeti,daca mai mananc un fruct ,doua in afara de "regimul" asta se poate intampla ceva?adica sa opreasca procesul de slabire?
  •  
    • 2520 mesaje
    14 Iun 2008, 19:30
    0 0
    Nu se va intimpla nimic, atit ca poate ar fi indicat sa maninci fructe cind e trecut pe lista (o fi avind ceva logica lista aceea, nu stiu) si ceea ce as schimba neaparat ar fi mic dejun. In zilele cind e trecut doar ceai, ar trebuie sa maninci ceva proteic (omleta, oua fierte - fara piine, eventual o jumate de rosie sau ardei).
  •  
    • 8 mesaje
    17 Iun 2008, 09:03
    0 0
    Fetelor,pot sa va spun ca in 6 zile am slabit 2.5 kg,voi ce parere aveti,e bine?credeti ca voi continua sa slabesc sau de acum slabirea va fi mai lenta?in astea 6 zile am fost la sala de 5 ori,astept parerile voastre...va pupic
  •  
    • 2 mesaje
    17 Iun 2008, 12:03
    0 0
    buna fetelor:::Vreau sa slabesc rapid.spuneti-mi cum,va rog
  •  
    • 2520 mesaje
    17 Iun 2008, 12:08
    0 0
    ninisor, e super bine! teoretic, pe viitor vei slabi ceva mai putin, dar nu cu mult. Continua, continua, continua!
    God bless you!
  •  
    • 471 mesaje
    18 Iun 2008, 00:17
    0 0
    NORMAL CA VEI SLABI! EU AM SLABIT 15 KG CU AJUTORUL SPORTULUI SI A ALIMENTATIEI SANATOASE! ACUM SUNT SLABA si ma bucur de viata...
  •  
    • 8 mesaje
    18 Iun 2008, 17:26
    0 0
    Te rog mult spune-mi si mie cam 9in cat timp ai slabit astea 15 kg,sunt cam nerabdatoare..te rog mult...
  •  
    • 689 mesaje
    19 Iun 2008, 14:24
    0 0
    Deci parerea mea e ca regimul care ti l-a dat e cam absurd. In ziua a doua nu cred ca suntmai mult de 800 de calorii si tu mergi la sala. E absurd. Eu zic sa calculezi cat ti-a dat el in fiecare zi si sa mai faci ajustari. De exemplu eu as renunta la iaurtul cu fructe(prea multe chimicale) si as inlocui cu niste branza de vaci slaba(are putine calorii 100gr/100cal si multe proteine). De asemenea as renunta la untul pus pe painea prajita, e la fel de buna cu sunca si fara unt si as mai adauga ceva legume, o rosie sau niste castraveti.
    Nu contesc ca antrenorul tau se pricepe la exercitii dar la capitolul nutritie e varza. Mai bine du-te la un nutritionist sa iti faca dieta.
  •  
    • 8 mesaje
    19 Iun 2008, 17:51
    0 0
    fetelor...azi am primit urmatoarea dieta adica in fiecare saptamana imi schyimba dieta, dar ce vreau sa va mai intreb (eu nu sunt prea priceputa,nu am fost pana acum niciodata la sala)aseara am fost ca de obicei la sala si ma pus sa merg pe banda timp de o ora (si destul de greu)la sfarsit mi-a spus ca am pierdut 300 de calorii,voi ce parere aveti?pe langa banda ma plimba pe la toate aparatele alea...va pupic.