Regim de viata sanatos

•  
    • 2642 mesaje
    27 Mai 2008, 11:20
    0 0
    Aceasta nu este o dieta. Este un regim de viata sanatos. Dar da rezultate bune si pe termen lung. 7 kg in 2 luni. Eu zic ca este bine, dar trebuie respectat intocmai.

1. Mic dejun: 2 felii paine + carne( mezeluri )
    Sau
    Ou + legume
    Sau zarzavat
    Branza
    2. 10 – 11 :00 fruct/iaurt
    3. Pranz 13 :00 – 14 :00 orez
    Sau
    Porumb + carne
    Sau + legume, zarzavat
    Ou
    Sau branza
    Fasole, mazare
    Sau
    Gris
    Sau
    Paste (rar ) din orez
    4. 16 :30 – 17 :00 obligatoriu fructe/salata
    5. Cina : 18 ;30 carne alba ( piept de pui, peste, pieopt de curcan, fructe de mare )
    Sau
    Branza + legume zarzavat
    6. Dupa ora 18 :30 ; pepene rosu o felie, ananas, capsuni, citrice numai daca mori de foame.

Alimente permise :
    1. carne slaba
    mezeluri slabe ( Nu parizer, cremwursti, salamuri )
    organe slabe : inima, rinichi, ficat de 2 ori / luna

2. oua – 3 buc/sapt dimineata
    3. legume – permis ::toate = jumatate din orice portie
    4. fructe
    5. paine 2-3 felii dimineata
    6. orez, gris, paste fainoase
    mazare, linte, fasole uscata
    porumb – toate pt pranz
    7. Lactate proaspete : lapte degresat, iaurt degresat, kefir, sana, branza de vaci, urda, cas dulce, branzica de casa Covalact, perla Dorna
    8. Grasimi de loc (4 linguri ulei = 100 g ciocolata )
    9. Condimente daca sunt tolerate

Alimente interzise

1. Carne grasa ; afumaturi
    Conserve, mezeluri grase
    Vanat
    Organe grase :creier, momote, maduvioare

2. Branzeturi fermentate :cascaval, telemea, branza topita, burduf, camambert, roquefort
    3. Maioneza
    4. Nuci, alune, fistic, arahide
    Seminte
    Fructe f dulci ( struguri, pere bergamote, prune )
    Banane moderat
    Fructe uscate : smochine, stafide, curmale, nuca de cocos

5. Aluat foietaj
    6. Margarina, unt, grasimi animale :kaizer, untura, slanina, smantana, frisca
    7. Miere
    8. Zahar
    9. Bauturi carbogazoase si toate cele indulcite cu zahar
    10. Alcool
    11. Prajeli, rantasuri, creme cu unt, sosuri cu unt, galbenus ulei

Regimul ajuta numai daca se face miscare zilnic = gimnastica si mers pe jos. Se tine 6 – 8 saptamani, in care se slabeste 6 – 8 % din greutatea avuta. Exista si un regim de mentinere. Acest regim schimba metabolismul – nu-l tineti daca nu sunteti hotarata
  •  
    • 2520 mesaje
    27 Mai 2008, 14:50
    0 0
    Stii ce cred? cine poate tine regimul acesta doua luni, pote si sa-si schimbe regimul alimentar intr-unul sanatos si nu are nevoie de dieta asta. Ceea ce ai scris e o dieta si nu un stil de viata (sau cum te-ai exprimat). Un stil de viata este ceva care nu are termen de expirare, traieste odata cu tine si se termina odata cu tine.
    Nu mi se pare complicat, dar sint prea multe restricii care nu corespund cu ceea ce cred eu despre nutritie. Ai nevoie de un consum zilnic de 10% grasimi in regimul alimentar, asta e doar o observatie (nu voi crede nici o dieta niciodata si cu atit mai putin una care imi ia simburii, semintele si nucile ).
    Da, sa stii ca dieta asta sigur iti schimba metabolismul ...
    Multa bafta!
  •  
    • 506 mesaje
    27 Mai 2008, 16:00
    0 0
    Unde e prezenta apei??avem nevoie de 1l H2O la 25 kg greutate...
    nu trebuie uitata apa..poate ai scris despre ea, dar n am vazut eu..
    Deci, in primul rand, sa bem apa..cat de multa cu putinta...sa mergem pe jos, cat de mult...sa invatam sa respiram corect...
    Nu eliminam bananele, cruciferele, fructele confiate..mierea nici atat...
  •  
    • 689 mesaje
    28 Mai 2008, 18:16
    0 0
    pastele fainoase..poate ai vrut sa spui cele din faina integrala...
    si 4 linguri ulei = 100gr ciocolata...hmmmm...1 lingura de ulei are cam 12gr, adica x 4 = 48gr X 9 calorii = 430 calorii aproximativ...pe cand ciocolata are pese 500 calorii.
  •  
    • 6798 mesaje
    28 Mai 2008, 20:14
    0 0
    nu exista dieta/regim/stil de viata sanatos fara lipide! nu se poate fara grasimi - ulei de masline,peste,nuci,migdale...

Nici creierul nu va functiona bine, ca sa nu mai zic de estetica epidermei.... ia sa vezi cum va arata pielea / tenul dupa vreun an fara astfel de grasimi! zbarcita, fara elasticitate, batrana!!!

doamne fereste!
  •  
    • 2520 mesaje
    31 Mai 2008, 15:13
    0 0
    Toate alimentele au si grasime! ca un mic ex., conopida are 3% grasime asa ca nu murim si nici nu ne zbircim fara ulei.
  •  
    • 689 mesaje
    2 Iun 2008, 13:47
    0 0
    fara ulei putem trai foarte bine, dar nucile/alunele/migdalele s.a.m.d sunt importante intr-o nutritie sanatoasa.
  •  
    • 678 mesaje
    2 Iun 2008, 15:56
    0 0
    Eu nu stiu daca mananc odata pe an alune. Nuci, nici atat. Migdale nu cred ca am mancat vreodata.
    Si vad ca n-am murit pana acum.

Ce tot ii dati cu astea?
  •  
    • 689 mesaje
    2 Iun 2008, 18:54
    0 0
    pai sunt oameni care mananca toata ziua de la fast food si nu mor...dar asta inseamna ca traiesc sanatos?
    Sincer eu nu vreau sa ajung la 50 de ani sa fac ronduri prin spitale...
  •  
    • 2520 mesaje
    3 Iun 2008, 01:01
    0 0
    Delia, a fi slab nu implica neaparat sa fii si sanatos (am vazut oameni care maninca numai fast food si chips si au o greutate normala ptr ca maninca foarte putin, dar numai ficatul lor stie in ce stare se afla, ca sa nu mai vb si de alte implicatii cind e vb de o alimentati gresita) si da, ai dreptate poti sa fii sanatos si fara simburi si seminte , asta daca iti iei nutrientii pe care le contin din alta sursa. E vorba de a alege ... eu pot renunta la orice, chiar la orice si am si renuntat la foarte multe, dar, TE ROG mult nu-mi cere sa renunt la simburi si seminte sint asa de bune!!!! (a nu se intelege ca fac exces hahaha, ma ling pe bot cu ele in fiecare zi si cam atit ca sint foarte grase si au continut caloric urias).
  •  
    • 506 mesaje
    6 Iun 2008, 12:25
    0 0
    conti are dreptate...nu trebuie sa renuntam la nuci si alune ..e o mare greseala
  •  
    • 4 mesaje
    8 Iun 2008, 00:34
    0 0
    2. Branzeturi fermentate :cascaval, telemea, branza topita, burduf, camambert, roquefort

Nu vad ce rau poa' sa faca branzeturile astea.Eu sunt topita dupa camambert si totusi n'am nimic.

7. Miere

OK,stai sa vad daca am inteles bine.Mierea e interzisa?!Nu stiu cate calorii poate avea,dar e foarte sanatoasa si in plus,e naturala (fara E-uri si altele).
  •  
    • 678 mesaje
    9 Iun 2008, 09:26
    0 0
    Evely, branzeturile fermentate nu sunt deloc dietetice si au tot felul de conservanti (mai ales branza topita).
    Iar mierea poate provoca diabet chiar daca este naturala. Si zaharul este natural.
  •  
    • 403 mesaje
    10 Iun 2008, 08:51
    0 0
    Credeti ca este mai bine sa tinem pt. noi dietele care ne-au facut bine sau sa le facem publice ? Dupa cum o improscati pe biata fata mai bine tacea si il tinea doar pt. ea.Ce aveti cu biata fata? Exact asa a-ti reactionat acum 1 an si ceva cand am postat tot aici un regim care la mine a functionat excelent.Ca aia nu e buna, ca aia nu stiu ce are .Motive ca sa nu tinem un regim sunt multe dar............................................
  •  
    • 2642 mesaje
    10 Iun 2008, 08:59
    0 0
    viocris, nicio problema. Eu m-am obisnuit cu eva.ro de multa vreme. Acesta este un regim foarte eficient, dat de un nutritionist celebru. Dupa perioada aceasta de slabire urmeaza regimul de mentinere, pe viata. Aveam de gand sa-l postez si pe acela, dar m-am razgandit intre timp.

Oricum, cine vrea sa-l tina, bine, cine nu, nu.
  •  
    • 403 mesaje
    10 Iun 2008, 09:17
    0 0
    Pai tocmai de aia posteaza-l si pe cel de intretinere pt. ca eu de ex. daca vreau sa-l tin imi trebuie si continuarea.Stiu ca sunt rele dar chiar asa.
  •  
    • 689 mesaje
    11 Iun 2008, 13:53
    0 0
    suntem rele tocmai ca proclama un regim de viata "sanatos" care numai sanatos nu e. Daca intitula topicul "regimul meu de viata" nu avea nimeni nimic impotriva...

Si mierea nu provoaca diabet, si nici zaharul..diabetul vine de la o haioasa functionare a pancreasului ceea ce duce la lipsa insulinei si incapacitatea organismului de a arde glucidele...
  •  
    • 2520 mesaje
    11 Iun 2008, 15:42
    0 0
    Viocris, foarte bine sa scrieti ce credeti ca functioneaza, dar atunci cind scrieti, trebuie sa va asumati si riscul ca acea dieta sa fie criticata. Personal, nu am criticat dieta in sine ci faptul ca a fost declarata ca fiind "un stil de viata" (nu mai exlic inca o data, am facut-o in primul meu mes).
    citrice, revin cu aceeasi teorie, daca poti sa tii dieta asta doua luni, inseamna ca poti sa faci orice iti propui! poti sa tii orice alta dieta cu aceleasi rezultate ptr ca nu dieta este cea care te ajuta sa slabesti ci mintea ta, TU!

oana_new, diabetul are doua forme: tipul I - cei care se nasc cu pb la pancreas (in general aceasta forma de diabet este descoperita in prima parte a vietii si este forma cea mai grava, pacientul nu se vindeca niciodata) si tipul II (nu le stiu exact denumirea in lb. romana, scuze), pacientul ajunge la diabet din cauza regimului alimentar. da, e adevarat ca nu zaharul (nu doar zaharul), duce la aceasta conditie medicala, ci tot cee ce inseamna alimente cu index glucemic ridicat (de aici s-au si nascut teoriile cu diete care au la baza low GI) si obezitatea. Aceasta forma de diabet este tratabila. Pacientul trebuie sa slabeasca, sa-si modifice/schimbe modul de alimentatie si sa faca sport.