Regimul Maicii Tereza!!
-
0 0A auzit cineva de ea? Din ce consta si da rezultate,fiindca mie mi se pare o prostie.
-
Unde oare ai gasit, citit,auzit despre regimul maicii Tereza???
Ce stiu eu, ce ti-as putea spune despre aceasta FEMEIE declarata SFANTA, laureata a premiului Nobel pt pace 1970,ar fi un cumul de elogii pt o viata petrecuta ìn slujba semenilor, a daruirii de sine, o adevarata viata de misionar, care-a pus ìn practica Sf.Evanghelie.
S-a nascut ìn Skopje, Macedonia, 1910, a devenit calugarita si si-a desavarsit opera de caritate ìn Calcuta- India, ìn mijlocul celor mai saraci si neajutorati oameni.
A luptat pt protejarea familiei, moralei, pt sfintenia vietii, devenind un simbol de femeie demna, angajata, convertita ìn Mama tuturor...
Exista multe sfaturi, rugaciuni, care-i apartin si-s de-o deosebita relevanta si frumusete morala si crestina.
Cea mai mare saracie a ìntalnit-o nu ìn India, ci ìn tarile cele mai bogate, unde lipseste dragostea....(referindu-se aici si la faptul ca se practica avortul!)
"Cu cat avem mai putin, cu atat putem oferi mai mult! Pare imposibil, dar nu e. Asta-i logica iubirii!"
Daca din aceste cateva randuri ai ìnteles ceva sau ti-am trezit curiozitatea pt a sti mai multe despre Maica Tereza, poate vei ìntelege ca regimul ei era doar un mod de viata, un alt fel de-a privi lumea, iubirea, semenii; poti citi mai multe despre ea, pe internet sau ìn biblioteci.
Era o femeie maruntica,piele si os, dar de-o energie debordanta si-un suflet Nobil, Sfant!!! -
cred ca e vorba de acel regim in care pui intr-un pahar cu apa un anumit numar de boabe de orez, corespunzator cu numarul kilogramelor pe care vrei sa il slabesti; apoi lasi paharul peste noapte si il bei a doua zi dimineata, lasand in pahar boabele de orez; apoi se umple iar paharul cu apa si se lasa acolo pana a doua zi si tot asa; asta am citit pe internet si parca sa zic ca vazusem odata si intr-o revista dar nu cred ca da rezultate, e mai degraba bazat pe autosugestie decat pe vreun temei solid
-
Tereza de Calcuta:
Ruga Maicii Domnului
Fa-ne demni, Doamne
De-a servi ìn toata lumea semenilor nostri/ Care mor de mizerie si de foame
Da-le azi, prin mainile noastre
Painea cea de toate zilele
Si da-le bucurie si pace
Prin intermediul dragostei noastre.
Doamne,fa din mine un instrument de pace
Pentru ca unde domneste ura,sa pun dragostea
Unde e rautate, sa pun iertarea.
Unde e discordie, sa aduc armonia,
Unde e greseala, sa pun adevarul
Unde e neìncredere, sa pun credinta,
Unde-i disperare, sa aduc speranta
Unde-i umbra, sa aduc lumina.
Unde-i tristete, sa aduc bucurie.
Doamne, ajuta-ma sa aduc confortul altora,ìnainte de a-l gasi pe-al meu,
A ìntelege pe altii mai ìntai,
A iubi mai mult decat sa fiu iubita.
Sa uiti de tine ìnsuti caci la INTALNIRE,
E ca si cum prin moarte
Te trezesti la viata eterna.
Amin! -
Me_eva, asta inca nici n e nimic
mai avem putin si Insusi Isus se va cobori la noi cu o dieta "personificata" hahahahaha
Am mai auzit si din alte surse de dieta asta, deci cred ca initiatoarea topicului nu a avut nici o intentie sau gind de blasfemie asa ca va rog mult sa nu dati cu pietre, nici macar cu pietre sarcastice
Fetelor, dorinta e asa de mare incit o dieta a Macii Tereza ar putea parea foarte logic...