mamaliga

•  
    • 21 mesaje
    16 Mai 2008, 11:02
    0 0
    ce imi puteti spune despre mamaliga: ingrasa?
    vreau sa elimin painea din meniul zilnic, dar trebuie sa o inlocuiesc macar la inceput, cu altceva, dar care sa nu aiba efectul pe care il are painea.
  •  
    • 2520 mesaje
    16 Mai 2008, 17:37
    0 1
    mamaliga are aproape 400 kcal/100g si, da , ingrasa!
    daca vrei sa te lasi de piine o inlocuiesti cu salata verde (eu nu maninc piine de foarte mult timp si nici ca-i simt lipsa).
  •  
    • 94 mesaje
    16 Mai 2008, 22:00
    0 0
    nu elimina de tot painea..pt inceput mananca mai putina si prajita...2-3 felii pe zii...nu o sa mai simti nevoia dupa o vreme..eu asa am facut si a functionat
  •  
    • 93 mesaje
    16 Mai 2008, 23:00
    0 1
    Mamaliga ingrasa mai rau decat painea, si ai tendinta de a manca mai mult, din cauza consistentei...
    Poti incerca in prima faza sa mananci paine hipoglucidica, se gaseste in Billa, Gima, etc (exact asa se cheama, si e produsa de Dobrogea sau "Paine saraca in glucide" produsa de Titan). Daca o faci prajita, poti manca fara grija 100 grame (cam 8 felii, caci sunt micute) fara sa-ti faci probleme legate de silueta . Si este si foarte buna la digestie, continand foarte multe tarate si fibre!
    Sunt sigura ca-ti va fi folositoare! Succes!
  •  
    • 689 mesaje
    17 Mai 2008, 10:48
    1 0
    Deci mamaliga are 70 de calorii la 100gr, bineinteles fara smanatna, branza ...doar malaiul fiert in apa. Pe cand painea are peste 200 de calorii pe 100gr.
  •  
    • 18346 mesaje
    17 Mai 2008, 11:03
    0 0
    si porcul de malai se-ngrasha!

pai daca ai cartofi langa carne, sau orez, sau legume, ce-ti mai trebuie paine? pastele fainoase inlocuiesc perfect painea.
    si la ciorbe poti manca o felie de paine neagra eventual. la supe nu-ti trebe.. si tot ashe. nu tre sa plangi dupa ea
  •  
    • 2520 mesaje
    17 Mai 2008, 14:19
    0 1
    oana,Mamaliga are aproape 400kcal/100g si ca sa fiu foarte precisa , 376 si nu 70 cum spui tu. De unde ai tu informatia asta?

Se poate trai foarte bine fara urma de cereale in organiasm (nici paste, nici piine, nici cereale cu lapte, nimic ce e facut din furaje - asta inseamna chiar si prajituri) si pv cum ca cerealele sint bune ptr organism, este exact asta: o poveste! la fel si cu lactatele! Furajele au fost introduse ca hrana la om in urma cu aproximativ 100 de ani in timpul razboiului cind nu a mai fost cu ce hrani soldatii, v.i.tele au fost mincate deja si le-a ramas in urma hrana- furajele cu care au fost indopati soldatii... asa am ajuns noi sa mincam ca v.aca in adevaratul sens al cuvintului.
  •  
    • 10816 mesaje
    17 Mai 2008, 16:16
    1 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 689 mesaje
    17 Mai 2008, 22:51
    0 0
    poate 100 grame de malai are 376 de calorii...dar malaiul se umfla in apa si impreuna cu apa, rezulta mult mai mult de 100 grame de mamaliga.
    SI nu poti trai fara cereale integrale, care sunt principalul furnizor de fibre. Lipsa fibrelor duce in scurt timp la constipatie, iar pe timp mai lung la boli de inima si altele...
  •  
    • 2520 mesaje
    18 Mai 2008, 00:09
    0 0
    Se poate sa ai dreptate cu mamaliga.
    In ceea ce privesc furajele, sa stii ca se traieste foarte bine fara si nu dezvolti nici o pb de sanatate. Fibre contin si alte alimente si sint o sursa mult, mult mai sanatoasa decit furajele. In final , fiecare alege ptr el si eu aleg sa duc o viata fara lipici in intestine.
  •  
    • 3036 mesaje
    18 Mai 2008, 01:01
    0 0
    taranii ingrasa vitele si orataniile cu porumb - nu cu grau ori altceva.

da, porumbul a fost initial furaj, il mancau doar animalele. in timpul foametei de la inceputul secolului 19, oamenii au fost nevoiti sa manance porumb in loc de grau - si uite asa s-au imbolnavit de pelagra si boli psihice grave, porumbului lipsindu-i vitamine importante din complexul B, pe care le contine graul.

si cu asta cred ca s-a spus totul.
  •  
    • 689 mesaje
    18 Mai 2008, 17:39
    0 0
    mda..s-au imolnavit de pelagra tocmai ca mancau numai porumb ca nu era altceva. Dar un om normal nu mananca numai mamaliga, in hrana de zi cu zi, iti trebuie si cereale, si fructe si legume, carne si oua, branza si asa mai departe.
    Eu sincer nu pot trai fara cereale si fructe, ma constip de numa. Cam 25% din fibre le iau din cereale restul din fructe.
  •  
    • 2520 mesaje
    18 Mai 2008, 18:28
    1 0
    Nu cred ca exista de nici o parte adevarul absolut. Sint persoane care maninca dupa reteta Atkins de ani de zile si nu au pb de sanatate sau vegetarieni sau ca mine (nu maninc furaje si lactate) si atii care exclud o grupa sau mai multe de alimente despre care auzim in media in fiecare zi cit de benefice ar fi ptr organism, si, cu toate ca atit de deasa precum e reclama la produsele de care vb, tot atit de multe sint si avertizarile cum ca vom muri daca ne alimentam vegetarian sau Atkins sau mai stiu eu, nu exista nici o dovada stiintifica la baza acestor afirmatii. personal, am trecut de faza in care sa ascult si cred tot ce mi se spune si, dupa cum am mai spun, aleg sa traiesc asa cum imi simt organismul ca se simte bine si dincolo de orice reclama (facuta chiar si de medici sau oameni care teoretic ar trebui crezuti pe cuvind) sau sfap binevoitor, fiecare din noi e bine sa urmeze calea care i se parea cea mai potrivita.
    ps inainte sa renunt la furaje, aveam serioase pb cu constipatie, balonarea si altele, asa ca fibrele pe care mi le-ar putea oferi furajele sint total inutile ptr digestia mea.