Saritura in lungime pe loc
-
1 1Buna fetelor!
Vara asta am examen sportiv si trebuie sa sar minim in lungime pe loc 1,80 m. Si eu daca ajung sa sar 1,60:"<
Stie cineva ce pot sa fac, ce tip de antrenament trebuie sa urmez pentru a ajunge la asa o performanta
?
Mai trebuie sa fac 10 flotari in 30 sec, alergare 1000 m in 4min, alergare de viteza 50 m in 8 s. La astea stiu cum sa ma intrenez cat decat si ce trebuie sa fac...dar saritura aia chiar ma sperie
Daca puteti s ama ajutati cumva...va multumesc mult de tot
-
Nu stiu daca e o tehnica anume, dar eu saream 1.90 in liceu, am castigat si un concurs de genul asta pe plaja.
Ideea e sa nu sari cu bolta, inalt, ci sa ramai la aceeasi inaltime pe timpul zborului, ridicand piciorele de pe sol la inceput si tinandu-le apropiate de corp (ca la avion cand isi "ascunde" rotile). Apoi, sa nu lasi picioarele jos prea repede, tai din lungime, aterizarea se face in pozitie ghemuita, nu in picioarele drepte sau putin flexate. Aveam colege carora le era frica sa aterizeze ghemuit, poate nu aveau "suspensiile" bune, dar trebuie sa pui picioarele pe sol cat mai tarziu.
E adevarat ca trebuie sa ai picioarele puternice, trebuie sa sustina avantul sariturii. -
tre sa exersezi mult saritura, vb cu proful/profa de sport sa iti spuna cum se executa corect saritura, ca sa nu te penalizeze la examen (ziceai ca dai la subofiteri, nu?)si la flotari la fel, te penalizeaza daca nu le executi corect. eu am 1,58 inaltime si sar 1,90 in lungime de pe loc. asa ca tre sa poti si tu. si fac sport doar ca amator. daca mai ai nevoie de sfaturi in domeniu, intreaba, ca am trecut si eu prin niste examene in domeniul in care vrei tu sa intri. bafta. mai e un pic. se mai da proba cu aruncatul mingilor la poarta?
-
WOW! 1'90 Bravo
Nu, flotari, alergare de rezistenta, alergare de viteza si atata
ah si saritura. Am mai sairt zilele si astea si am ajuns pana la 1'65 pe gresie, poate pe asfalt sar mai mult.
Profi de sport nu mai am ca am terminat scoala...si daca am sarit de vreo doi la scoala...de asta m-am panicat asa
Poate m-am exprimat gresit vreau sa intru la scoala de pregatire a agentilor politiei de frontiera. Corynne tu unde ai dat proba? -
erau locuri separate. la academie erau cred 15 fete pe loc (baieti erau mai putini pe loc, era nr. de locuri mai mare) iar la campina erau 18 sau 20, nu imi mai amintesc exact.dar sa stii ca majoritatea merg nepregatiti,fac act de prezenta, insa cei care se pregatesc intra.o sa vezi. este primul an cand dai?sau ai mai incercat?
-
E prima data. Voiam sa dau la sub-ofiteri in armata, filiere indirecta, dar cere carnet de masina, si eu nu am...
Eu vreau sa ma pregatesc foarte bine, proba sportiva in afara de saritura mi se pare destul de usoara, ca si eu fac sport, am cat de cat conditie fizica cred eu, iar cu materia la romana si engleza trebuie sa ma apuc serios fiindca eu am 6 ani de cand sunt plecata din tara, si nu am dat romana decat pana intr-a 6a asa ca oricat ar fi materia de usoara pentru unii eu tre sa invat olea'... ma descurc eu. Problema e sa nu fie multi pe loc (sunt 100 locuri fete si baieti) ca sa fie competitia prea mare, de asta trebuie sa fiu buna buna
-
tre sa te axezi foarte mult pe probleme de fonetica si vocabular,nu stiu daca te-ai uitat pe subiectele din anii anteriori, dar de obicei cam astea se dau majoritar. sa deosebesti propozitiile subiective de cele completive directe sau de alt tip, sunt enunturile inselatoare, in fine, tre sa lucrezi foarte mult la gramatica si sa ai pe cineva care profeseaza, sa te verifice si corecteze eventual. la engleza, eternul verb, if clause-ul, mie mi s-au parut mai usoare la engleza decat la romana cand am dat. bineinteles, eu sunt batrana si dezinformata, dar pe vremea mea
cam pe astea s-a insistat -
Contin cam de toate in parte testele. la engleza si mie mi se pare mult mai usor ca la romana. Poate o sa-mi pun meidtatie, daca nu o sa ma ma duc pe la o prietena care tre sa dea bacul si la verisoara mea care tot trebuie sa dea bacu

Ce coincidenta
Multumesc mult de sfaturi
Deocamdata am numai un manual de-a 7a, dar e aiurea rau de tot facut, nu-mi foloseste la mare lucru, am stat odata si am facut si mai imi aminteam cate ceva, dar sunt lucruri despre care nu am auzit niciodata
Ma duc la somn ca numai pot
Noapte buna si tie
Esti o scumpa
Te pup :*